Problém s ramkou Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

4channer
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: leden 18
Pohlaví: Muž

Problém s ramkou

Příspěvekod 4channer » 09 led 2018 17:11

Nazdar PcHelpe, mám problém s ramkou (Patriot Viper3 2x4gb 1600mhz). bios mi je načte jako single channel, deska je asrock fm2a68m-dg3+, cpu je AMD athlon x4 880k a gpu je rx 560, předem děkuji za rady.



Reklama
Uživatelský avatar
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 22777
Registrován: září 06
Bydliště: Východní Čechy
Pohlaví: Muž

Re: Problém s ramkou

Příspěvekod Pic » 09 led 2018 21:05

A co vlastně chceš? Pokud se ptáš, jak osazovat RAM do jednotlivých slotů, stačí se podívat do manuálu k základní desce, kde je to zpravidla jasně objasněno. Tam také najdeš jak osazovat duál.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

4channer
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: leden 18
Pohlaví: Muž

Re: Problém s ramkou

Příspěvekod 4channer » 09 led 2018 23:12

Umm, potřeboval bych to přepnout do dual channel módu, v manuálu je napsáno že by se to mělo automaticky nastavit, deska má jen 2sloty a na krabici je že podporuje dual channel

Uživatelský avatar
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 22777
Registrován: září 06
Bydliště: Východní Čechy
Pohlaví: Muž

Re: Problém s ramkou

Příspěvekod Pic » 09 led 2018 23:59

Nedívej se jen na krabici, ale především do manuálu k základní desce, který byl určitě přiložen. Asi jsi dobře nečetl moji první odpověď.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

4channer
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: leden 18
Pohlaví: Muž

Re: Problém s ramkou

Příspěvekod 4channer » 10 led 2018 00:12

v manuálu je to samé jako na krabici

Uživatelský avatar
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 22777
Registrován: září 06
Bydliště: Východní Čechy
Pohlaví: Muž

Re: Problém s ramkou

Příspěvekod Pic » 10 led 2018 00:28

Do manuálu jsem se nedíval, ale nejspíše je tam uvedeno, jak nastavit dual a jaké paměti jsou podporovány. Neznám uvedenou ZD a tak doporučuji se mrknout do nastavení BIOSu. Problém může být v nepodporovaných pamětech, nebo v jejich nastavení. Zkus je vzájemně prohodit, zda budou opět v single.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

drobino
Level 3
Level 3
Příspěvky: 446
Registrován: září 16
Pohlaví: Muž

Re: Problém s ramkou

Příspěvekod drobino » 10 led 2018 00:41

V support listě je nemáš ale asi bych si s tím nelámal hlavu nemyslím že by jsi výrazně poznal rozdíl ve výkonu mezi single a dual channel
patriot.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

4channer
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: leden 18
Pohlaví: Muž

Re: Problém s ramkou  Vyřešeno

Příspěvekod 4channer » 10 led 2018 01:28

Dík za rady vyměnil jsem je mezi sebou a už to funguje


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • problém
    od ApatiX » 20 pro 2017 19:22 » v Hry
    4
    360
    od petr22
    21 pro 2017 15:04
  • Problém :(((
    od Dankuceera » 20 úno 2018 21:35 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    7
    484
    od xbs
    20 úno 2018 22:53
  • Problém
    od Jadovak77 » 09 pro 2017 14:14 » v Taktování a další úpravy PC
    2
    414
    od Jadovak77
    09 pro 2017 14:20
  • Problém s videohrou
    od Grunt » včera, 19:48 » v Hry
    1
    132
    od Ornádo
    dnes, 20:14
  • Problém s tiskárnou
    od vasson » 29 dub 2018 11:53 » v Problémy s hardwarem
    3
    427
    od petr22
    30 dub 2018 07:07

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: amirinda, CommonCrawl [Bot], Synthesio [Bot] a 9 hostů