Windows pozná RAM, ale využívá jen polovinu Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

RIKI22
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2875
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Windows pozná RAM, ale využívá jen polovinu

Příspěvekod RIKI22 » 04 úno 2018 12:23

V inej téme príkaz cez CMD nepomohol ale skús : bcdedit/deletevalue {default} truncatememory



Reklama
Uživatelský avatar
miquel11
Level 3
Level 3
Příspěvky: 564
Registrován: červen 09
Pohlaví: Muž

Re: Windows pozná RAM, ale využívá jen polovinu

Příspěvekod miquel11 » 04 úno 2018 16:03

jo to jsme tam spolu zkoušeli :)

Dodatečně přidáno po 4 hodinách 46 minutách 45 vteřinách:
teď jsem ještě znova zkusil ten příkaz a napsalo to "operace úspěšně dokončena" ale žádná změna u RAM

Uživatelský avatar
miquel11
Level 3
Level 3
Příspěvky: 564
Registrován: červen 09
Pohlaví: Muž

Re: Windows pozná RAM, ale využívá jen polovinu

Příspěvekod miquel11 » 06 úno 2018 11:22

Nakonec si budu muset koupit 16GB RAM abych dostal těch svých předchozích 8GB... už mě to celkem štve

Turion
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1492
Registrován: březen 16
Pohlaví: Muž

Re: Windows pozná RAM, ale využívá jen polovinu

Příspěvekod Turion » 06 úno 2018 14:14

Dej screen z msconfigu jak to tam máš zaškrtnuté u max memory.

Uživatelský avatar
miquel11
Level 3
Level 3
Příspěvky: 564
Registrován: červen 09
Pohlaví: Muž

Re: Windows pozná RAM, ale využívá jen polovinu

Příspěvekod miquel11 » 06 úno 2018 14:54

tady to máš
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

patrik_c
Level 1
Level 1
Příspěvky: 89
Registrován: květen 12
Pohlaví: Muž

Re: Windows pozná RAM, ale využívá jen polovinu

Příspěvekod patrik_c » 06 úno 2018 15:00

Našiel si chybu. Odškrtni to a Windows by mal použiť všetku dostupnú RAM.

Uživatelský avatar
miquel11
Level 3
Level 3
Příspěvky: 564
Registrován: červen 09
Pohlaví: Muž

Re: Windows pozná RAM, ale využívá jen polovinu

Příspěvekod miquel11 » 06 úno 2018 15:11

to jsem zkoušel... neudělá mi to rozdíll jestli to mám zaškrtnuto nebo odškrtnuto

Turion
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1492
Registrován: březen 16
Pohlaví: Muž

Re: Windows pozná RAM, ale využívá jen polovinu

Příspěvekod Turion » 06 úno 2018 16:00

Zkoušej víc:). Každému to funguje na tomhle místě. Zkus měnit i počet procesorů na max nebo dočasně šipkama částečně snížit max memory na jinou hodnotu apply OK. zkontrolovat ve vlatnostech počítače, jestli se tam mění dostupná ram.

Uživatelský avatar
miquel11
Level 3
Level 3
Příspěvky: 564
Registrován: červen 09
Pohlaví: Muž

Re: Windows pozná RAM, ale využívá jen polovinu

Příspěvekod miquel11 » 06 úno 2018 17:17

klikám zkouším a pořád stejný :-) 8GB instalováno, 3,98GB použitelné a 4GB rezervovano hardwarem :-(
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
SALi
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 121
Registrován: září 17
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Windows pozná RAM, ale využívá jen polovinu

Příspěvekod SALi » 06 úno 2018 17:40

Budes muset preinstalovat windows
AMD A8-4500M 1.90 GHz, 4GB ram, AMD Radeon 7640G 7600M HDD 298 HDD Acer laptop

petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 31526
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Windows pozná RAM, ale využívá jen polovinu

Příspěvekod petr22 » 06 úno 2018 17:42

To uz mam takovy pocit zkousel.

ja bych skusil pouzit jine RAMky.

Nicmene je to urcite problem Windows, protoze v Linuxu to funguje spravne.

Turion
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1492
Registrován: březen 16
Pohlaví: Muž

Re: Windows pozná RAM, ale využívá jen polovinu

Příspěvekod Turion » 06 úno 2018 17:43

Prolez bios, jestli tam je položka na alokaci paměti pro video adaptér a dej disabled nebo 0MB.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Windows mi hlásí jen polovinu jader procesoru
    od VelkejPracant » 27 lis 2017 16:32 » v Problémy s hardwarem
    0
    188
    od VelkejPracant
    27 lis 2017 16:32
  • Který proces využívá nejvíc procesor
    od shockwave » 26 říj 2017 20:11 » v Vše ostatní (hw)
    3
    308
    od atari
    27 říj 2017 09:05
  • Windows se nenačte když dám do PC 4gb ram+
    od marty2359cz » 18 úno 2018 21:40 » v Taktování a další úpravy PC
    5
    485
    od xbs
    19 úno 2018 13:24
  • Nainstalováno 12 GB RAM, použitelných jen 8GB RAM
    od Marťan » 28 zář 2017 15:47 » v Problémy s hardwarem
    14
    1174
    od Marťan
    01 říj 2017 12:10
  • 1x16GB RAM + 1x8GB RAM Půjde to dohromady ?
    od jakubsemigi » 30 dub 2018 18:18 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    7
    349
    od jakubsemigi
    30 dub 2018 20:01

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot], detrox, Google [Bot], HelFix, PepaZmurf a 3 hosti