Windows pozná RAM, ale využívá jen polovinu

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

petr22
Guru Level 14
Guru Level 14
Příspěvky: 30083
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Windows pozná RAM, ale využívá jen polovinu

Příspěvekod petr22 » 06 úno 2018 17:47

Kdyby to delal BIOS, tak nebude mit v Linuxu 8 GB.

Zadny video adapter ktery by mohl alokovat pamet tam take neni.



Reklama
Uživatelský avatar
miquel11
Level 3
Level 3
Příspěvky: 563
Registrován: červen 09
Pohlaví: Muž

Re: Windows pozná RAM, ale využívá jen polovinu

Příspěvekod miquel11 » 06 úno 2018 17:49

Tak jedině ještě asi zkusit tu čistou instalaci WIN, zatím jsem dělal jen obnovení do továrního nastavení

petr22
Guru Level 14
Guru Level 14
Příspěvky: 30083
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Windows pozná RAM, ale využívá jen polovinu

Příspěvekod petr22 » 06 úno 2018 17:55

Obnova do tovarniho nastaveni nemuze fungovat.

Uživatelský avatar
miquel11
Level 3
Level 3
Příspěvky: 563
Registrován: červen 09
Pohlaví: Muž

Re: Windows pozná RAM, ale využívá jen polovinu

Příspěvekod miquel11 » 06 úno 2018 17:59

Ok tak jdu pohledat flashku s Win a udělám čistou instalaci a budu doufat že to pomůže

petr22
Guru Level 14
Guru Level 14
Příspěvky: 30083
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Windows pozná RAM, ale využívá jen polovinu

Příspěvekod petr22 » 06 úno 2018 18:01

Vytvor tu flashku znova z webu MS, budes instalovat aktualni build Windows.

Uživatelský avatar
miquel11
Level 3
Level 3
Příspěvky: 563
Registrován: červen 09
Pohlaví: Muž

Re: Windows pozná RAM, ale využívá jen polovinu

Příspěvekod miquel11 » 06 úno 2018 18:06

Dobrá... dám pak vědět jak to dopadlo

Turion
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1137
Registrován: březen 16
Pohlaví: Muž

Re: Windows pozná RAM, ale využívá jen polovinu

Příspěvekod Turion » 06 úno 2018 18:19

petr22 píše:Kdyby to delal BIOS, tak nebude mit v Linuxu 8 GB.

Zadny video adapter ktery by mohl alokovat pamet tam take neni.


Linux si může vykládat alokování video paměti jinak.
Každej počítač má video adaptér, jinak by prd kdo viděl na monitoru. Nevidím důvod, proč by nemohla bejt položka na cachování video ram do ram i na desce bez integrované grafiky.
Byla to jen spekulace, takže si taky rád počkám na přeinstalaci, jak to dopadne.

Uživatelský avatar
miquel11
Level 3
Level 3
Příspěvky: 563
Registrován: červen 09
Pohlaví: Muž

Re: Windows pozná RAM, ale využívá jen polovinu

Příspěvekod miquel11 » 06 úno 2018 20:18

tak bohužel žádná změna... čistá instalace hotová a pořád stejný údaje

Uživatelský avatar
SALi
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 118
Registrován: září 17
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Windows pozná RAM, ale využívá jen polovinu

Příspěvekod SALi » 06 úno 2018 20:36

Nainstaluj tam jinej windows, kdyz bys nebyl linej a hledal na netu tak by si zjistil ze nejsi prvni kerej ma takovej problem jelikoz windows nedokazou vic nez 4 gb ram
AMD A8-4500M 1.90 GHz, 4GB ram, AMD Radeon 7640G 7600M HDD 298 HDD Acer laptop

Uživatelský avatar
miquel11
Level 3
Level 3
Příspěvky: 563
Registrován: červen 09
Pohlaví: Muž

Re: Windows pozná RAM, ale využívá jen polovinu

Příspěvekod miquel11 » 06 úno 2018 20:37

nejsem línej a samozřejmě jsem to už na netu našel, ale vše co tam psali jsem zkoušel a nic nepomohlo

Dodatečně přidáno po 43 vteřinách:
a to že win neumí víc než 4GB ram je blbost, protože než jsem vyměnil grafiku tak jsem tam normálně těch 8GB měl

Uživatelský avatar
SALi
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 118
Registrován: září 17
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Windows pozná RAM, ale využívá jen polovinu

Příspěvekod SALi » 06 úno 2018 20:40

To ti jen hlasi windows ale nemuze je pouzit
AMD A8-4500M 1.90 GHz, 4GB ram, AMD Radeon 7640G 7600M HDD 298 HDD Acer laptop

Uživatelský avatar
miquel11
Level 3
Level 3
Příspěvky: 563
Registrován: červen 09
Pohlaví: Muž

Re: Windows pozná RAM, ale využívá jen polovinu

Příspěvekod miquel11 » 06 úno 2018 20:54

Ano teď mi hlásí že můžů použít jen 4GB jak to je na tom screenu, ale předtím jsem používal normálně 8GB bez problému.

Když máš 64bit OS tak umí používat víc než 4GB tak nevím, kde jsi přišel na to, že Win neumí využít víc.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Windows mi hlásí jen polovinu jader procesoru
    od VelkejPracant » 27 lis 2017 16:32 » v Problémy s hardwarem
    0
    159
    od VelkejPracant
    27 lis 2017 16:32
  • Který proces využívá nejvíc procesor
    od shockwave » 26 říj 2017 20:11 » v Vše ostatní (hw)
    3
    263
    od atari
    27 říj 2017 09:05
  • Windows se nenačte když dám do PC 4gb ram+
    od marty2359cz » 18 úno 2018 21:40 » v Taktování a další úpravy PC
    5
    208
    od xbs
    včera, 13:24
  • Windows 10-Velké vytížení RAM-Hostitel Služby místní systém
    od JuraK » 22 úno 2017 23:41 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    1
    723
    od JuraK
    24 úno 2017 16:55
  • Nainstalováno 12 GB RAM, použitelných jen 8GB RAM
    od Marťan » 28 zář 2017 15:47 » v Problémy s hardwarem
    14
    829
    od Marťan
    01 říj 2017 12:10

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 7 hostů