Reset Loop se dvěma RAM moduly

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

slayer_killer
nováček
Příspěvky: 22
Registrován: listopad 14
Pohlaví: Muž

Reset Loop se dvěma RAM moduly

Příspěvekod slayer_killer » 03 úno 2018 01:29

Ahoj, dneska jsem čistil PC od prachu a přepastovával CPU. Když jsem ho pak zapl, ještě před postem se začal dokola restartovat.
Když vyndám druhou RAMKU (2x8 gb ddr3 mobo: msi h97 gaming3) PC najede, zkousel sem CMOS reset
Zkousel sem i ramky menit mezi sebou, jede vždy jen s jednou (jakoukoliv) ve slotu 1 nebo 3
Když už náhodou nabootuje tak se cele pc po nějaké době sekne, po restartu zase reset loop



Reklama
petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 31509
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Reset Loop se dvěma RAM moduly

Příspěvekod petr22 » 03 úno 2018 09:35

Procpak prepastovavas procesor ? Ten pocitac nemuze byt zas tak stary aby to bylo potreba, ted budes pul roku cekat nez pasta ziska optimalni vlastnosti. Procesor neni treba prepastovavat jen tak pro nic za nic.

Co je ale horsi je to, ze u komponentu pajenych bezolovnatym cinem muze pouhe odsroubovani chladice znicit zakladni desku, tim jak deformace kterou pusobi zejmena vetsi a tezsi chladice zmizi. Nerikam ze je to tento pripad, ale kazde odmontovani chladice sebou nese toto riziko (nebo prendani desky do jine skrine).

Dalsi vec kterou uz jsem nekolikrat videl je ze chladic po dotazeni na maximum zdeformoval desku natolik, ze dva sloty blize k cpu byly prohnute natolik, ze prostredek pameti se nedotykal kontaktu ve slotu.

Mnohem pravdepodobnejsi nez ze deska je KO je nejaka jednoducha pricina.

1. nejsou ve slotech na RAM nejake necistoty ? Soused mel podobny problem - a ejhle, psi chlup pod modulem.

2. dej pameti do slotu 2 a 4 - co to dela ?\

3. kdyz nabootujes s jednim modulem, jak je nastaveno napajeni RAM v BIOSu ?

slayer_killer
nováček
Příspěvky: 22
Registrován: listopad 14
Pohlaví: Muž

Re: Reset Loop se dvěma RAM moduly

Příspěvekod slayer_killer » 03 úno 2018 10:38

špatně jsem napsal ty sloty, 2 a 4 to je default, ale 1 a 3 sice system najede ale po chvilce zasek
ted jsem zkoušel jen s jednim modulem a ve 3 a 4 a v obou pripadech se system načte ale zasek
Ted zkoušim kombinaci slotu 1 a 2 a zatim to jede.
Takže to vypada že je něco se slotem 3 a 4

Nečistoty jsem tam žadne nevidel.

dvorakj
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1953
Registrován: březen 12
Pohlaví: Muž

Re: Reset Loop se dvěma RAM moduly

Příspěvekod dvorakj » 03 úno 2018 10:59

jakou mas desku prosimte

edit:
omlovam se, nevsiml jsem si jmena desky:-)
Naposledy upravil(a) dvorakj dne 03 úno 2018 10:59, celkem upraveno 1 x.

petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 31509
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Reset Loop se dvěma RAM moduly

Příspěvekod petr22 » 03 úno 2018 11:00

Ze by tuto ?

https://www.msi.com/Motherboard/H97-GAMING-3.html

Sloty 3 a 4 jsou predpokladam ty nejbliz k cpu.

slayer_killer
nováček
Příspěvky: 22
Registrován: listopad 14
Pohlaví: Muž

Re: Reset Loop se dvěma RAM moduly

Příspěvekod slayer_killer » 03 úno 2018 11:02

Nee, směrem od CPU jsou očislovany 1, 2, 3, 4 s tím že nejdříve se mají zapojit 2 a 4
Takže nejedou ty dva co jsou dále od CPU
Naposledy upravil(a) slayer_killer dne 03 úno 2018 11:20, celkem upraveno 1 x.

petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 31509
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Reset Loop se dvěma RAM moduly

Příspěvekod petr22 » 03 úno 2018 11:06

Kdyz to das do 3 a 4 tak co ?

Kdyz jsi manipuloval s RAM - byl pocitac vyply z elektriky ? Vypnout vypinacem nestaci, deska je porad napajena.

Zivan
Level 3
Level 3
Příspěvky: 553
Registrován: leden 10
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Reset Loop se dvěma RAM moduly

Příspěvekod Zivan » 03 úno 2018 11:14

Vytahoval jsi CPU z desky? Co ohnute piny v socketu?

slayer_killer
nováček
Příspěvky: 22
Registrován: listopad 14
Pohlaví: Muž

Re: Reset Loop se dvěma RAM moduly

Příspěvekod slayer_killer » 03 úno 2018 11:24

No jasně, vypínal sem na vypínači na zdroji a vlastně když jsem PC rozebíral měl jsem ho na stole úplně odpojený
No vzhledem k tomu že když dam jednu ram do 3 nebo 4 tak se PC po chvilce zasekne tak asi nema cenu zkoušet kombinaci 3 a 4


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • OBS studio problém s dvěma obrazy.
    od liborek » 28 dub 2018 20:10 » v Vše ostatní (sw)
    4
    404
    od liborek
    30 dub 2018 09:03
  • Výběr mezi dvěma BT reproduktory
    od nuggett » 16 bře 2018 18:55 » v Vše ostatní (z oblasti IT)
    5
    483
    od Dreatha62
    21 bře 2018 14:54
  • Domácí síť se dvěma routery
    od jerza85 » 01 říj 2017 23:54 » v Administrace sítě
    5
    948
    od ITCrowd
    02 říj 2017 06:12
  • Synchronizace obrazu mezi dvěma tablety
    od Kaplan007 » 01 kvě 2018 19:58 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    1
    245
    od ITCrowd
    04 kvě 2018 16:32
  • Náhlý reset ?!?!
    od MettyMetty » 14 lis 2017 16:12 » v Problémy s hardwarem
    2
    181
    od MettyMetty
    14 lis 2017 16:17

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot], DotNetDotCom.org [Bot] a 5 hostů