AMD nepřepíná se grafika?

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

kuban
nováček
Příspěvky: 24
Registrován: červen 17
Pohlaví: Muž

AMD nepřepíná se grafika?

Příspěvekod kuban » 04 úno 2018 18:01

Dobrý večer chtěl jsem poprosit o radu.. přišel jsem na to, že mi nejspíše ntb jede ve hrách na integr. grafice a asi se to nejspíš nepřepíná, přitom mám nastavené hry na vysoký výkon v AMD settings.. jedna je integrovaná 512 a druhá 2gb.. ..díval jsem se totiž do správce úloh když jsem hrál a stále mi psalo jen AMD r7 , což je integrovaná a vůbec si to nebere tu druhou viz. screen .. a stále zde píše jen 512 MB .... někdo nějakou radu prosím? Doložím popřípadě vše co bude nutné ..
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.



Reklama
Uživatelský avatar
SALi
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 121
Registrován: září 17
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: AMD nepřepíná se grafika?

Příspěvekod SALi » 04 úno 2018 19:37

Mel sem nootebook kerej mel nekde po strane prepipani grafik zkus se podivat nebo kdyz das start/ ovladaci panely / system / pokrocily nastaveni/ hardware zkus se podivat jestli tam je ta grafika nebo ovladace
AMD A8-4500M 1.90 GHz, 4GB ram, AMD Radeon 7640G 7600M HDD 298 HDD Acer laptop

kuban
nováček
Příspěvky: 24
Registrován: červen 17
Pohlaví: Muž

Re: AMD nepřepíná se grafika?

Příspěvekod kuban » 04 úno 2018 19:40

Ahoj, ano v ovládacích panelech mám obě ... oba maji nejnovější ovladač, i v AMD nastavení je založka přepínatelná grafika tam tam všechny hry mám nastavené na vysoký výkon ... a je u nich i napsané r8 ( ta 2gb) ale prostě se to přes ní nespouští ... nebo aspon tohle hlásí tyen správce úloh ....
btw. přepínání grafik po stranách co mám hledat? :D ... jinac je to Lenovo ideapad 310 15abr ... :-)

Uživatelský avatar
Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 13.5
Guru Level 13.5
Příspěvky: 26820
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: AMD nepřepíná se grafika?

Příspěvekod Martab » 04 úno 2018 20:04

U nových kousků už nic takového není.

Dej pravým na ikonu hry a "Spustit s grafickým adaptérem - Vysoký výkon".
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

kuban
nováček
Příspěvky: 24
Registrován: červen 17
Pohlaví: Muž

Re: AMD nepřepíná se grafika?

Příspěvekod kuban » 04 úno 2018 20:47

Nikde tam nic takového nemám když dám pravým na ikonu hry :/ ... ono ... já se v tom začal šťourat potom co když hraju konkrétně csgo ... tak najednou dostanu takovy sekundový lag jakoby se mi přepínala ta grafika stane se mi to třeba 10x za hru .. Buď je něco špatně v nastavení ... v tom AMD jinač netuším dřív jelo vše v pořádku, ten ntb mám asi 4. měsíce .. a řekl bych, že ty problémy se objevily asi po tom w10 updatu v zimě .. Ale přijde mi divné, že mi ty hry berou jen tu 512 podle správce úloh , protože v tom AMD mi ukazuje přepínatelná grafika >> tam si nastavím aplikaci na vys. výkon a u ní je ta r8 (2gb grafika napsaná, ale nebere ji to nebo nevím .. ) viz screen
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 13.5
Guru Level 13.5
Příspěvky: 26820
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: AMD nepřepíná se grafika?

Příspěvekod Martab » 04 úno 2018 20:52

On Windows může ukazovat co chce... Zkus se podívat třeba přes GPU-Z

Mělo by to vypadat nějak takto:
Obrázek
(jen s AMD)

Přepínání grafiky by nemělo probíhat v průběhu hry a věř tomu že bys poznal, kdy jedeš na iGPU.
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

kuban
nováček
Příspěvky: 24
Registrován: červen 17
Pohlaví: Muž

Re: AMD nepřepíná se grafika?

Příspěvekod kuban » 04 úno 2018 20:58

Dobrá, stáhnu ten prográmek a mrknu se na to, zatím děkuju ... no nevím ale začal jsem cítit, ve všech hrách takový rapidní pokles ... oproti tomu jake to bylo před 2-3 měsícema se to nedá vůbec srovnávat ... a to už jsem dával i tovarní nastavení .. proto si myslím, že mám asi něco špatně nastavené v těch AMD .. ale mám to default, podle profilu na výkon.

Uživatelský avatar
Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 13.5
Guru Level 13.5
Příspěvky: 26820
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: AMD nepřepíná se grafika?

Příspěvekod Martab » 04 úno 2018 21:09

Kdyžtak zkus pak stáhnout https://benchmark.unigine.com/heaven a udělat bechmark.

V tom GPU-Z, když ho necháš běžet na pozadí tak by pak mělo být vidět vytížení grafiky, pokud bude furt na 0%, tak se grafika nepřepíná.
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

kuban
nováček
Příspěvky: 24
Registrován: červen 17
Pohlaví: Muž

Re: AMD nepřepíná se grafika?

Příspěvekod kuban » 04 úno 2018 21:17

No nechal jsem běžet v pozadí hru, a mrknul jsem na to ... moc se v tom nevyznám :D ... hodil jsem screen .. tam mě zaráží AMD crossfire .. to jsem nasel i v nastavení amd ... ale moc jsem se nedohledal k výsledku .. a poté, že u r8 mám odškrtnutý ten directx, ale to asi nebude chyba ..
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 13.5
Guru Level 13.5
Příspěvky: 26820
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: AMD nepřepíná se grafika?

Příspěvekod Martab » 04 úno 2018 21:24

Jo, co je to za notebook vlastně? Já si nějak vsugeroval kombinaci Intel CPU a AMD grafika, tady je jak AMD CPU tak AMD GPU, že? Ten CrosFireX je že se ty dvě grafiky "spojí" a navzájem si "pomáhají", nějaké procento ve výkonu to udělá.

Podle toho screenu to jede OK. Zkus kdyžtak nějaký Benchmark, jetsli to má takový výkon jak by mělo.
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

kuban
nováček
Příspěvky: 24
Registrován: červen 17
Pohlaví: Muž

Re: AMD nepřepíná se grafika?

Příspěvekod kuban » 04 úno 2018 21:41

Je to Lenovo ideapad 310 15-abr .. 8gb ram jojo je to proc. od AMD ....

Dodatečně přidáno po 19 minutách 39 vteřinách:
Udělal jsem ten benchmark file:///C:/Users/Jakub/Unigine_Heaven_Benchmark_4.0_20180204_2156.html ... no žádná sláva si myslím teda :-D :-D ...

dom324
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2033
Registrován: prosinec 16
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: AMD nepřepíná se grafika?

Příspěvekod dom324 » 04 úno 2018 22:05

Je jasné, že ten výsledek nebude nic moc, ale dej sem konkrétní čísla, z toho poznáme jestli jedeš na integrované grafice nebo dedikované.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • AMD+AMD sestava průběžně
    od honza1701 » 12 zář 2017 00:43 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    11
    549
    od Martab
    12 zář 2017 12:46
  • Windows 7,8,8.1 a AMD Ryzen
    od Pecan15 » 28 črc 2017 16:06 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    5
    747
    od petr22
    28 črc 2017 19:02
  • Validace AMD sestavy
    od Mish.k.a » 10 zář 2017 19:20 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    17
    912
    od bl00dYstump
    12 zář 2017 08:40
  • problem s AMD CrossfireX
    od Seismik » 28 zář 2017 22:25 » v Problémy s hardwarem
    3
    372
    od kropovez
    03 říj 2017 15:28
  • AMD RADEON DRIVERS
    od ganja boj » 18 pro 2017 19:34 » v Problémy s hardwarem
    1
    215
    od Turion
    18 pro 2017 20:32

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot], Seznam[Bot] a 0 hostů