Monitor hlasí NO SIGNAl

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

Fr4nkyCZE
Aktivní varování: 1
Aktivní varování: 1
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 114
Registrován: listopad 17
Pohlaví: Muž

Re: Monitor hlasí NO SIGNAl

Příspěvekod Fr4nkyCZE » 07 úno 2018 17:47

A když to není podporované, jaktože jsem ten procesor dal do zakladovky?



Reklama
petr22
Guru Level 14
Guru Level 14
Příspěvky: 30130
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Monitor hlasí NO SIGNAl

Příspěvekod petr22 » 07 úno 2018 17:47

Presne tak.

Za 3000 Kc jsou podstatne vykonnejsi procesory na hry nez stara FX-8350.

Kdybys mel kupovat desku i cpu, vyplati se prejit na Intel nebo Ryzen.


Dal jsi ho tam - protoze ma stejnou patici. Jenze uz to nejde zapnout, ze.
Se starsim procesorem bys to zapnul.

Fr4nkyCZE
Aktivní varování: 1
Aktivní varování: 1
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 114
Registrován: listopad 17
Pohlaví: Muž

Re: Monitor hlasí NO SIGNAl

Příspěvekod Fr4nkyCZE » 07 úno 2018 17:52

A třeba flashnout bios ani nic takovýho nepomůže?

Uživatelský avatar
strangereu
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1564
Registrován: září 11
Bydliště: Birmingham, United Kingdom
Pohlaví: Muž

Re: Monitor hlasí NO SIGNAl

Příspěvekod strangereu » 07 úno 2018 17:54

Fr4nkyCZE píše:A třeba flashnout bios ani nic takovýho nepomůže?

Nepomůže. Jde o nekompatibilitu desky, nikoliv biosu.

Je nutné koupit desku, která bude podporovat tento procesor, ale jak již bylo řečeno - vyplatí se přejít na intel nebo ryzen. Do starších technologií se nevyplácí v dnešní době moc investovat.
Back-end webdeveloper

petr22
Guru Level 14
Guru Level 14
Příspěvky: 30130
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Monitor hlasí NO SIGNAl

Příspěvekod petr22 » 07 úno 2018 17:55

Ne, je to limitace chipsetu.

Za stejnou cenu jako FX-8350 muzes mit Ryzen 1200 nebo I3-8100.

Oboje ve hrach az 2x vykonnejsi nez ta FX-8350.

Fr4nkyCZE
Aktivní varování: 1
Aktivní varování: 1
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 114
Registrován: listopad 17
Pohlaví: Muž

Re: Monitor hlasí NO SIGNAl

Příspěvekod Fr4nkyCZE » 07 úno 2018 17:56

Třeba je ta stránka stará.

petr22
Guru Level 14
Guru Level 14
Příspěvky: 30130
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Monitor hlasí NO SIGNAl

Příspěvekod petr22 » 07 úno 2018 17:58

Muzes skusit treba zarikavani nebo samany.

https://en.wikipedia.org/wiki/AMD_700_c ... series#770

Ta deska je prvni generace z let 2007-2009, tam proste novejsi procesor z roku 2011 nebude fungovat.

Stara je hlavne ta deska :-)

Fr4nkyCZE
Aktivní varování: 1
Aktivní varování: 1
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 114
Registrován: listopad 17
Pohlaví: Muž

Re: Monitor hlasí NO SIGNAl

Příspěvekod Fr4nkyCZE » 07 úno 2018 18:07

Co když updatnu bios pro ryzen

dom324
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1725
Registrován: prosinec 16
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Monitor hlasí NO SIGNAl

Příspěvekod dom324 » 07 úno 2018 18:09

I kdyby sis vytvořil vlastní BIOS, tak Ryzen do té desky narveš maximálně tak kladivem. Podívej se na počet pinů, Ryzen jich má o několik set více.

petr22
Guru Level 14
Guru Level 14
Příspěvky: 30130
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Monitor hlasí NO SIGNAl

Příspěvekod petr22 » 07 úno 2018 18:09

A jak tam ten Ryzen asi chces dat ?

On ti tam nejde FX z roku 2011 a chces tam davat Ryzen z roku 2017 co ma uplne jinou patici a pouziva jine pameti.

Fr4nkyCZE
Aktivní varování: 1
Aktivní varování: 1
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 114
Registrován: listopad 17
Pohlaví: Muž

Re: Monitor hlasí NO SIGNAl

Příspěvekod Fr4nkyCZE » 07 úno 2018 18:11

updatenout BIOS desky pro Ryzeny taky budou podporovat Ryzen 2. gen až s flashem BIOSu

petr22
Guru Level 14
Guru Level 14
Příspěvky: 30130
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Monitor hlasí NO SIGNAl

Příspěvekod petr22 » 07 úno 2018 18:14

Ano, do desky pro Ryzen pujde i Ryzen 2.

A jelikoz potrebujes desku i procesor, tak vrat tu FX-8350 a za stejnou cenu kup Ryzen 1200, k nemu desku s AM4 socketem a jedine co musis kouupit navic je DDR4 RAM.

Je to mnohem smysluplnejsi nez ta historicka FX-8350 s hernim vykonem dvoujadra od Intelu.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Poskladany PC { monitor no signal}
    od Lotor » 05 lis 2017 11:26 » v Problémy s hardwarem
    5
    299
    od aldik
    09 lis 2017 22:45
  • Monitor píše 'není signál'
    od aldik » 07 lis 2017 09:00 » v Problémy s hardwarem
    7
    434
    od jarda027
    11 lis 2017 09:46
  • Pc se spustí ale monitor nemá signál
    od laxik » 08 led 2018 12:47 » v Problémy s hardwarem
    5
    209
    od laxik
    08 led 2018 18:41
  • Monitor - "Nebyl zjisten zadny signal"
    od MrJiří » 05 dub 2017 13:47 » v Problémy s hardwarem
    10
    458
    od Turion
    05 dub 2017 17:47
  • Monitor x34a predator - jaké komponenty vybrat pro tento monitor.
    od Rhaenys_Lannister » 01 kvě 2017 20:33 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    16
    1026
    od unicorn88
    01 kvě 2017 23:27

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot], Google [Bot], thot123 a 6 hostů