DisplayPort blbne

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

Fox_25
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 734
Registrován: duben 17
Pohlaví: Muž

Re: DisplayPort blbne

Příspěvekod Fox_25 » 07 dub 2018 16:19

To, že má někdo stejný problém neznamená že to není tím podělaným kabelem. Jestli grafika a monitor umí HDMI 1.3, tak zkus kabel pro HDMI 1.3, grafika by na sobě měla mít i DVI, takže je tu možnost vyzkoušet i kabel Dual DVI který fullhd při 144hz podporuje.

Můžou být na vině i ty profily které máš vytvořené, tedy pokud to nejsou ICC profily.

Myšlenkové pochody máš teoreticky správné, ale praxe je taková že musíš i zkoušet, google je fajn ale není všemocný a pokud máš štěstí tak tě akorát navede správným směrem.

PS: Pokud by sis dal tu práci a přečetl manuál k základní desce, dozvěděl by ses co kde a jak se má udělat aby jsi resetoval bios.



Reklama
Uživatelský avatar
cobr4in
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2707
Registrován: únor 11
Pohlaví: Muž

Re: DisplayPort blbne

Příspěvekod cobr4in » 15 dub 2018 15:29

Tak DVI funguje ako fungovalo aj predtým.

Čo sú ICC profily?
Gott mit uns
► Zobrazit spoiler

Fox_25
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 734
Registrován: duben 17
Pohlaví: Muž

Re: DisplayPort blbne

Příspěvekod Fox_25 » 15 dub 2018 16:16

Try it google, ICC je profil barev.
Řada GPU Maxwell nemá implementaci display port úplně v pořádku a opravovalo se to novějším biosem a postupně v ovladačích. Koukni se zda na tvou grafickou kartu není novější bios. Taky občas pomůže vypnout PC, odpojit monitor a odpojit jej i od elektřiny, mělo by stačit přibližně 10-15 minut.
Ale vzhledem k tomu že máš monitor s fullhd rozlišením, neřešil bych to a nechal bych to propojeno přes DVI které těch 144hz při tomto rozlišení zvládne. Nechápu proč jsi to propojoval přes DP když pro tebe z toho proti DVI neplyne žádná výhoda.

Uživatelský avatar
cobr4in
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2707
Registrován: únor 11
Pohlaví: Muž

Re: DisplayPort blbne

Příspěvekod cobr4in » 16 dub 2018 02:30

Ja teraz používam integrovanú grafiku, ale na nej to blbne úplne rovnako.
Gott mit uns
► Zobrazit spoiler

Fox_25
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 734
Registrován: duben 17
Pohlaví: Muž

Re: DisplayPort blbne

Příspěvekod Fox_25 » 16 dub 2018 03:48

Platí víceméně to samé co jsem napsal výše, zkus jiný kabel, nejnovější ovladač, zkus nechat monitor 10 minut odpojený od PC a bez napájení. Jak to nezabere, zkus zaříkávače koní a nebo tam prostě nechej ten DVI kabel.

A málem bych zapomněl, nech si nahrát do monitoru poslední firmware, první verze měly(nejen) s DP potíže.

Uživatelský avatar
cobr4in
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2707
Registrován: únor 11
Pohlaví: Muž

Re: DisplayPort blbne

Příspěvekod cobr4in » 22 dub 2018 19:15

Ovládač mám najnovší, ale skúšal som na necelú polhodinu odpojiť ten monitor a hodiť ho na default, no nepomohlo. Asi zostáva len ten firmware, ale nejak som neprišiel na to, ako na to. Na stránkach BenQ som firmware na stiahnutie nenašiel.
Gott mit uns
► Zobrazit spoiler


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • DisplayPort
    od cobr4in » 23 bře 2018 03:00 » v Vše ostatní (hw)
    15
    663
    od cobr4in
    27 bře 2018 20:57
  • Thunderbolt na displayport redukce? Čí
    od KRA » 19 zář 2017 19:23 » v Vše ostatní (hw)
    12
    509
    od Martab
    21 zář 2017 20:15
  • Blbne Facebook
    od Jeryk » 12 bře 2018 09:43 » v Internet a internetové prohlížeče
    6
    516
    od TheSalon112
    12 bře 2018 14:15
  • Blbne kolečko u myši
    od viett » 22 pro 2017 21:08 » v Problémy s hardwarem
    2
    286
    od viett
    23 pro 2017 16:34
  • PC blbne a nevím proč :/
    od senkeymascz » 22 říj 2017 09:16 » v Problémy s hardwarem
    1
    208
    od Pic
    22 říj 2017 10:56

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 10 hostů