Nefunguje monitor

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

selen20
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: listopad 17
Pohlaví: Muž

Nefunguje monitor

Příspěvekod selen20 » 09 dub 2018 09:53

Ahoj komunito
Mám problém se zapojením PC, dostal jsem od známého komponenty k mému starému PC a dal to dohromady, ale při této sestavě nejede monitor, ale větrák běží, PC startuje.
Win Vista (Na Win 10 jsem to ještě nezkoušel, už jsem byl s nervama v kýblu :lol: )
Motherboad: ASRock P45TurboTwins2000
Grafika: Nvidia GeForce GT 710
Ramky:Zeppelin 4 GB (2x 2 GB)
Case: LYNX MS PowerMedia E6300
Monitor: starý ASUS, kvůli grafice z monitoru VGA kabel do grafiky redukce na DVI
Zdroj: Fortron Blue Storm 500W
Chladič: FREEZER 7 PRO CPU COOLER (SOCKET LGA775)

Když to dám na starou motherboard, tak vše šlape(Asus P5GC-MX 1333 (Procesor jsem tam hodil z P45) , ikdyž při práci se sekne na pár vteřin s hláškou *aplikaci byl zablokován přistup ke grafickému hardwaru a měl jsem u některých aplikací *out of range* na monitoru, ale s tím jsem si poradil.

Díky za jakoukoliv pomoc, jsem neznalý v takových věcech neznalý :idea:
S pozdravem
Selen



Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 14190
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Nefunguje monitor

Příspěvekod ITCrowd » 09 dub 2018 11:05

Po startu vidíš obrazovku BIOSu?
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

selen20
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: listopad 17
Pohlaví: Muž

Re: Nefunguje monitor

Příspěvekod selen20 » 09 dub 2018 11:14

Ne, vůbec nic, ani signál na monitoru

petr22
Guru Level 14
Guru Level 14
Příspěvky: 31114
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Nefunguje monitor

Příspěvekod petr22 » 09 dub 2018 11:16

Takze ten pocitac vubec nejde zapnout.

To ze se toci ventilatory a bezi disk neznamena vubec nic, jen ze funguje napajeni.

A cele je to postavene z komponentu, ktere nekdo vyhazoval a nikdo nevi, zda jsou vubec funkcni.

Jedina moznost jak zjistit kde je chyba ke vsechno postupne - po jednom - prohazovat ve funkcnim PC.

drobino
Level 3
Level 3
Příspěvky: 424
Registrován: září 16
Pohlaví: Muž

Re: Nefunguje monitor

Příspěvekod drobino » 09 dub 2018 11:21

Nema nahodou gt710 pouze dvi-d? Kterou konkretne mas grafiku?

Uživatelský avatar
xbs
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2045
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Nefunguje monitor

Příspěvekod xbs » 09 dub 2018 11:24

GT710 má samozřejmě "jen" DVI-D...
Naposledy upravil(a) xbs dne 09 dub 2018 11:24, celkem upraveno 1 x.

petr22
Guru Level 14
Guru Level 14
Příspěvky: 31114
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Nefunguje monitor

Příspěvekod petr22 » 09 dub 2018 11:24

Do karty ktera ma DVI-D nezapojis redukci DVI-VGA.

Kdyz tam jde zapojit redukce, nemuze to byt DVI-D.

drobino
Level 3
Level 3
Příspěvky: 424
Registrován: září 16
Pohlaví: Muž

Re: Nefunguje monitor

Příspěvekod drobino » 09 dub 2018 11:26

No prave to mne taky zarazi. Zapojit jde ale silou. :D

Uživatelský avatar
xbs
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2045
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Nefunguje monitor

Příspěvekod xbs » 09 dub 2018 11:26

ty komponenty mu fachčily v jinej desce, takže buď problém s deskou nebo mě napadá nepodpora procesoru BIOSem desky...

selen20
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: listopad 17
Pohlaví: Muž

Re: Nefunguje monitor

Příspěvekod selen20 » 09 dub 2018 11:34

drobino píše:Nema nahodou gt710 pouze dvi-d? Kterou konkretne mas grafiku?


GIGABYTE GT 710 Ultra Durable 2 pasiv 2GB GDDR5
Tuhle

Uživatelský avatar
xbs
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2045
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Nefunguje monitor

Příspěvekod xbs » 09 dub 2018 11:41

samozřejmě že je to DVI-D...

drobino
Level 3
Level 3
Příspěvky: 424
Registrován: září 16
Pohlaví: Muž

Re: Nefunguje monitor

Příspěvekod drobino » 09 dub 2018 11:44

Ale konektor je dvi-i takze to by vysvetlovalo proc tam jde zasunout redukce.

Dodatečně přidáno po 6 minutách 37 vteřinách:
Nemas doma plochou tv zkus to pripojit pres hdmi a uvidis.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Monitor nefunguje
    od Parek228 » 16 bře 2018 11:34 » v Problémy s hardwarem
    4
    201
    od Parek228
    16 bře 2018 12:20
  • nefunguje monitor
    od sady » 16 črc 2017 15:36 » v Problémy s hardwarem
    3
    280
    od Pic
    16 črc 2017 18:52
  • VGA na HDMI, nefunguje monitor
    od Amesny.m » 30 zář 2017 18:43 » v Problémy s hardwarem
    53
    1223
    od Amesny.m
    30 zář 2017 21:17
  • Monitor nefunguje po připojení HDMI kabelu
    od warcraftan » 28 pro 2017 17:39 » v Problémy s hardwarem
    14
    665
    od warcraftan
    30 pro 2017 23:14
  • Nová základní deska a procesor - nefunguje monitor
    od TeoCZE » 21 črc 2017 18:33 » v Problémy s hardwarem
    10
    641
    od Juriy32
    14 zář 2017 18:05

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Brandwatch [Bot], CommonCrawl [Bot], Diskař, Meliodas a 4 hosti