nejde zapnou PC

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

detrox
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: květen 18
Pohlaví: Muž

nejde zapnou PC

Příspěvekod detrox » 14 kvě 2018 10:06

zdravim mam taky problem... nejde zapnut PC... cital som fora ale nikde som nenasiel ze pricinou je graficka karta... a ano je to koli grafickej karte... ked ju vyberem pc slape... no ked ju vlozim zase nic... ani piiip. grafiku som vycistil ako aj celu case... napastoval skontroloval uz 3x a nic... akurat bol meneni zdroj z 350w na 400w. na grafike som nenasiel ani spaleniny takze netusim kde je chyba... prosiiim pomoc :)



Reklama
Turion
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1492
Registrován: březen 16
Pohlaví: Muž

Re: nejde zapnou PC

Příspěvekod Turion » 14 kvě 2018 10:11

A přepojil jsi kabel od monitoru do té grafické karty nebo jsi kabel nechal v základní desce?

petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 31519
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: nejde zapnou PC

Příspěvekod petr22 » 14 kvě 2018 10:12

U naproste vetsiny vadnych grafickych karet neuvidis zadne spaleniny.

Jaka je konfigurace PC ?

Jaky zdroj byl vymenen za jaky ? Vyrobce, stari.

detrox
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: květen 18
Pohlaví: Muž

Re: nejde zapnou PC

Příspěvekod detrox » 14 kvě 2018 11:23

skusal som aj dosku aj grafiku napojit.. a stary vyrobce EUROCASE 350W za GEMBIRD 400W...

Dodatečně přidáno po 6 minutách 14 vteřinách:
sestava:
GPU-sapphire radeon hd 6670 1g ddr5, MB- asus p8z77- v lx2, RAM-2x 4gb kingston 1333d3n9, CPU- intel pentiun gt 860 (cca tak nejak)

Dodatečně přidáno po 15 minutách 51 vteřinách:
taka vedlajsia otazka.... mozem spravit z 20/24 pinovej kocky 6 pinovu??? nemam 6 pinovu kocku

petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 31519
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: nejde zapnou PC

Příspěvekod petr22 » 14 kvě 2018 11:47

Takze menis totalni smejd, ktery muze zpusobit pozar nebo odpalit zbytek pocitace
za jiny totalni smejd, ktery dokaze totez. Ty chces vazne vyhoret ? Ty zdroje
jsou oba smejd bez jakekoliv vestavene ochrany a i kdyz je na tom napsano 400W,
budes rad, kdyz daji 200W.

V prvni rade si sezen kvalitni zdroj.

Graficke karty od AMD, hlavne ty starsi, nemaji kvuli vysokym teplotam moc dlouhou zivotnost.
Vyzkousej ten Radeon v jinem PC, kdyz nepujde ani tam, je po nem.

detrox
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: květen 18
Pohlaví: Muž

Re: nejde zapnou PC

Příspěvekod detrox » 14 kvě 2018 11:58

zdroj som vzal od kamosa jaky mal... a grafiku mi nesie dalsi kamos Radeon hd 7770 1gb ddr5... ale nemam 6pinovu kocku... takze ju nemam ani jak zapojit... zatial...

Turion
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1492
Registrován: březen 16
Pohlaví: Muž

Re: nejde zapnou PC

Příspěvekod Turion » 14 kvě 2018 12:20

Já tam vidím: Počet napájecích konektorů 6+2-pin (PCI-E): 1 ks
Edit: tak už vidím verze s 1 nebo 2 nebo žádným:), takže to může bejt zrovna s žádným, takže koupit nový normální zdroj.
https://www.czc.cz/corsair-vs450-ver-20 ... 67/produkt

Uživatelský avatar
xbs
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2708
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: nejde zapnou PC

Příspěvekod xbs » 14 kvě 2018 12:32

stačí pořídit redukci z molexu na PCIe 6pin tomu pučenýmu zdroji...

https://www.czc.cz/akasa-redukce-napaje ... 37/produkt

Uživatelský avatar
satik
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2889
Registrován: leden 15
Bydliště: Praha / Krkonoše
Pohlaví: Muž

Re: nejde zapnou PC

Příspěvekod satik » 14 kvě 2018 12:40

Turion píše:takže koupit nový normální zdroj.
https://www.czc.cz/corsair-vs450-ver-20 ... 67/produkt

A to mu doporučíš VS? Vážně?
https://www.facebook.com/peasantsandcastles/
https://www.twitch.tv/satikcz/
https://www.youtube.com/c/SatikCZE
PC: Intel Core i7 8700K@5GHz+EK KIT L360, ASUS Maximus X HERO, 32GB RAM@3466, MSI GTX 1080Ti Gaming, Fractal Define S, Seasonic P860, SSD 2TB celkem
Periferie: 3x AOC AG271QG (1440p 165Hz IPS), Razer Deathadder+Blackadder Chroma, Steelseries QcK+, Sennheiser PC360, DXRACER OH/KF06/NB

Turion
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1492
Registrován: březen 16
Pohlaví: Muž

Re: nejde zapnou PC

Příspěvekod Turion » 14 kvě 2018 13:16

Jo klidně. Já má eurocase a prd se děje. Hlavně kvůli konektorům jsem to postnul.

petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 31519
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: nejde zapnou PC

Příspěvekod petr22 » 14 kvě 2018 13:40

Az se prestane dit prd, tak to urcite neprehlednes.

A nezapomen, ze i kdyz je PC vypnute, zdroj je stale napajeny. Tudiz pokud
ho nevypnes vypinacem vzadu, muze ti ze zdroje bez ochrany kdykoliv vyslehnout
plamen. Uz jsem to tu asi 3x videl, kdyby to nebylo v pracovni dobe, byl z toho pozar.

Muzes si rict - usetril jsem par stokorun na zdroji, ale udelal jsem skodu za 800.000 Kc :-)

Pouziti kvalitniho zdroje je jedina moznost, jak omezit riziko prusvihu na minimum.

A vyresi se tim i problem s chybejicimi konektory - ty lacine zdroje ten konektor nemaji
z jisteho duvodu, treba ze nemaji dostatecne dimenzovanou napajeci vetev.....

Turion
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1492
Registrován: březen 16
Pohlaví: Muž

Re: nejde zapnou PC

Příspěvekod Turion » 14 kvě 2018 14:10

petr22 píše:
A vyresi se tim i problem s chybejicimi konektory - ty lacine zdroje ten konektor nemaji
z jisteho duvodu, treba ze nemaji dostatecne dimenzovanou napajeci vetev.....


:) Laciné ty konektory nemají. Tak jsem dal odkaz na drahý co konektory má.
Přečtěte si recenzi nové verze VS450 2018. Není to úplně stejný jako starší.
I přes to, že by tazateli stačil, tak doporučení beru zpět, jelikož nemám rád zdroje se zastaralou regulací napětí, kde se nedrží pěkných čistých 12V.


Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 4 hosti