Hry nejsou plynulé podle mých představ

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

Turion
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1749
Registrován: březen 16
Pohlaví: Muž

Re: Hry nejsou plynulé podle mých představ

Příspěvekod Turion » 14 čer 2018 14:03

Tak určitě na systém je třeba dát SSD 240GB+. Tyhle plotny jsou sice načaté, ale na nějaké odkladiště bordelu by šly použít do doby, než se počet přemapovaných sektorů začne nezadržitelně zvyšovat. Třeba to občas zkontrolovat. Na přechodnou dobu, kdyby nebylo SSD bych na systém dal tu Toshibu, když je na tom líp, ale radši bych hned koupil to SSD a projeví se to brutálně na odezvě.



Reklama
TheSayt
Level 1
Level 1
Příspěvky: 97
Registrován: květen 14
Pohlaví: Muž

Re: Hry nejsou plynulé podle mých představ

Příspěvekod TheSayt » 14 čer 2018 18:33

Ten od WD je systémovej. To pozor mě taky zarazilo :D A jinak oba dva disky jsem před týdnem úplně zformátoval a na disku od WD je čistě jen Windows, nic jiného. Na té Toshibě mám hry a soubory, co si stáhnu z internetu. A ano, poslední radu od vás jsem zkoušel. Ale ve výkonu jsem bohužel změny nezaregistroval

Dodatečně přidáno po 2 minutách 45 vteřinách:
Ano, SSD je sice hezký, ale to by stále nevyřešilo můj problém s hrama. Páč bych si na SSD dal jen Windows a různé programy. Určitě né hry. A windows mi i na tomto disku jede skvěle.

Diskař
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 144
Registrován: březen 18
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Hry nejsou plynulé podle mých představ

Příspěvekod Diskař » 14 čer 2018 18:54

xbs píše:stav disků: POZOR :D kerej je systémovej btw? doufal sem, že se ti na to něgdo mrkne, já se v tejhle hatmatilce nevyznám :D

tu poslední věc cosem psal si vyzkoušel?


No, něgdo mrkne, když mi o tom nikdo neřekne. Já reaguju jenom na nadpis dotazu a do her se vůbec nemontuju. Už nic neřešte.
S Toshibou se hraje fotbal a WD nemá čím žalovat a navíc je opotřebovaný provozem. A u obou se objevují k tomu přemapované sektory. Nic kritického, ale pokud je to znát za provozu... Jenže sektory, podle toho co vidím, budou mít příčinu v dopadu hlaviček na plotnu. Navíc Toshiba se podle jedné položky může péct, reagovat na otřesy a nebo mít vyvaklaný ložiska.Takže jedno s druhým a všechno společně je na výměnu disků.
Místo WD AAKS bych vzal na systém WD 10EZEX a Tošiba by mohla být znovu.

Turion
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1749
Registrován: březen 16
Pohlaví: Muž

Re: Hry nejsou plynulé podle mých představ

Příspěvekod Turion » 14 čer 2018 19:46

Je jedno, že ti windows jede skvěle, když se ti kouše hra nejspíš z důvodu swapování na pomalý nemocný disk. Dáš SSD bude se to sekat mnohem míň. Když přidáš kompatibilní RAM navíc, tak se ti to kousat nebude vůbec.

dvorakj
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2082
Registrován: březen 12
Pohlaví: Muž

Re: Hry nejsou plynulé podle mých představ

Příspěvekod dvorakj » 14 čer 2018 19:54

kup si aspon 256GB SSD a vejdou se ti tam i hry.
Dale si kup novy procak.

Uživatelský avatar
xbs
Level 6.5
Level 6.5
Příspěvky: 4125
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Hry nejsou plynulé podle mých představ

Příspěvekod xbs » 14 čer 2018 20:08

tak SSDčko je jistě rozumná volba, voni ani půl terabajtový nejsou zas až tak moc drahý... navíc při pořizování nový sestavy ho pak můžeš klidně dál využívat...

https://www.czc.cz/kingston-now-uv500-4 ... 59/produkt

TheSayt
Level 1
Level 1
Příspěvky: 97
Registrován: květen 14
Pohlaví: Muž

Re: Hry nejsou plynulé podle mých představ

Příspěvekod TheSayt » 14 čer 2018 20:31

Dobře, takže nový HDD a popřípadě nějaký SSD dokoupit. + 16gb RAM a vše bude fungovat hladce. No levný to nebude, ale nic jiného mi asi nezbývá :D Všem moc děkuju :)

Uživatelský avatar
xbs
Level 6.5
Level 6.5
Příspěvky: 4125
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Hry nejsou plynulé podle mých představ

Příspěvekod xbs » 14 čer 2018 20:36

tak fungovat v dnešní době bez SSDčka je fakt škoda, hadr je největší brzda systému...

dvorakj
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2082
Registrován: březen 12
Pohlaví: Muž

Re: Hry nejsou plynulé podle mých představ

Příspěvekod dvorakj » 14 čer 2018 21:45

musis koupit jeste novy CPU.

TheSayt
Level 1
Level 1
Příspěvky: 97
Registrován: květen 14
Pohlaví: Muž

Re: Hry nejsou plynulé podle mých představ

Příspěvekod TheSayt » 14 čer 2018 22:02

Nemusím. CPU mi vyhovuje. V něm problém není.

Turion
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1749
Registrován: březen 16
Pohlaví: Muž

Re: Hry nejsou plynulé podle mých představ

Příspěvekod Turion » 15 čer 2018 11:39

U RAM si ohlídat možnost dualu při použití stejných modulů, takže kupovat kompatibilní. https://pctuning.tyden.cz/hardware/proc ... pc?start=3

TheSayt
Level 1
Level 1
Příspěvky: 97
Registrován: květen 14
Pohlaví: Muž

Re: Hry nejsou plynulé podle mých představ

Příspěvekod TheSayt » 15 čer 2018 14:45

Ano ano o tom vím. Právě jsem si objednal SSD disk. Pokud to stále nevyřeší můj problém, tak si dokoupím i čistě nové RAMky


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Pojede mě PUBG plynule?
    od Fr4nkyCZE » 03 úno 2018 20:35 » v Vše ostatní (sw)
    19
    616
    od petr22
    04 úno 2018 11:49
  • Recenze AMD Ryzen 3 2200G - plynulé hraní her na integrované grafice
    od Adys301 » 26 bře 2018 10:50 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    11
    6664
    od kutil05
    04 dub 2018 12:13
  • Nejsou vidět sdílené síťové disky a soubory, chyba 7001
    od johnsmith1212 » 19 bře 2018 11:23 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    0
    224
    od johnsmith1212
    19 bře 2018 11:23
  • Nejsou vidět sdílené síťové disky a soubory, chyba 7001
    od tominaxx » 12 pro 2017 00:13 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    0
    278
    od tominaxx
    12 pro 2017 00:13
  • Podle čeho vybírat film
    od Jenda66 » 03 bře 2018 09:33 » v Vše ostatní (sw)
    28
    875
    od Grander
    03 bře 2018 14:25

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot], Dodao a 5 hostů