dobry den
pred nekolika dny mi pritel daroval harddisk s 1000 GB ulozneho mista ktery jsem chtel vyuzit jako sekundarni ulozny prostor na ukladani prace dokumentu excel powerpoint word fotky videa atd
kdyz jsem ho vlozil do pc sestavy spolecne se svym harddiskem ve kterem mam svuj windows tak se nenacetl ani obraz
po komunikaci s pritelem jsem zjistil ze na nem je ulozeny windows
kdyz jsem vybral svuj harddisk se svym ulozenym windowsem a nechal jsem tam ten "novy" abych ho premazal tak pri nacitani windows se po kazde obevi "modra smrt" po kazde jsem se dostal az k takovemu vyberu moznosti jak nacist windows jedna z moznosti byla napriklad "nacist windows obvyklym zpusobem" nebo "nouzovy rezim" ale kdyz jsem se dostal pres toto menu tak pri nacitaci obrazovce windows 7 se obevi modra smrt
moje otazka tedy zni:
je nejaky zpusob jak premazat harddisk bez toho abych musel do operacniho systemu
zda to nejde nejakym zpusobem pres BIOS nebo pres flashdisk a take co znamena ta modra smrt pri nacitani windows obrazovky je mozne ze je disk poskozeny nebo jsem neco udelal spatne
nejsem moc znaly a mam spoustu mezer a nerozumim spouste vecem
budu rad za vsechny napady a odpovedi
preji hezky den
jak vymazat data na harddisku? Vyřešeno
jak vymazat data na harddisku?
Naposledy upravil(a) Radek.S dne 05 led 2021 12:04, celkem upraveno 1 x.
- gogo1963
- Master Level 7.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: jak vymazat data na harddisku?
nahrát instalačku na flash, spustit instalaci a při výběru disku k instalaci tento formátovat, nebo nejlépe odstranit všechny oddíly na něm (svůj hdd je lepší při tom odpojit, abys omylem nevymazal oddíly na něm) ... pak přerušit instalaci a zapojit svůj disk ... ve správě disků pak bude ten HDD vidět jako nepřiřazeno ... vytvoříš tam pak nový oddíl ...
i7 10700/Grandis 3/ z490 Meg Unify/XPG GAMMIX S11 Pro 500GB/Samsung 970 EVO PLUS 1TB/ Define R5/ Patriot Viper 4 16GB Kit 3400/ 4TB Skyhawk/ CORSAIR 750W RM750x/sound blaster zx/ Dell S2721DGF /MSI RX 6600 XT GAMING X 8G /4TB Ironfolf pro
-
- Pohlaví:
Re: jak vymazat data na harddisku? Vyřešeno
Klidně připoj disk, ale nastav si v BIOSu bootování ze tvého systémového disku. Tím ti nastartuje tvůj systém. A ve tvém systému ten darovaný disk zformátuj.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Outlook - složky v AJ, nelze vymazat Příloha(y)
od huklorcz » 15 bře 2024 22:20 » v Kancelářské balíky - 5
- 3617
-
od mmmartin
Zobrazit poslední příspěvek
15 bře 2024 23:52
-
-
-
Outlook - složky v AJ, nelze vymazat Příloha(y)
od janakailana » 03 bře 2024 08:21 » v Kancelářské balíky - 6
- 3141
-
od janakailana
03 bře 2024 11:16
-
-
-
Selhání Harddisku u notebooku Příloha(y)
od Gudernatsch » 08 led 2024 19:15 » v Problémy s hardwarem - 7
- 1070
-
od RIKI22
08 led 2024 21:58
-
-
- 2
- 1273
-
od michal84