Nastavení wifi

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

michal.wollmann
nováček
Příspěvky: 28
Registrován: březen 15
Pohlaví: Muž

Nastavení wifi

Příspěvekod michal.wollmann » 11 úno 2018 16:14

Dobrý den, chtěl bych někoho zkušenějšího poprosit o radu.

V domě kde bydlím tak jsme měli od majitele zavedený internet od O2. Zapojeno stylem že on měl ve svém baráku přes zahradu vše zapojený (z přípojky do routertu) a k nám vedl kabel z jeho routeru do našeho routeru (Huawei EchoLife HG520i - klasický bílý co dříve dávalo O2) a byla jedna společná wifi a fungovalo to. Nyní přešel na jiného poskytovatele, který ale poskytuje v naší lokalitě internet bezdrátově (edera.cz) a když je vše zapojené stejně tak nám v baráku internet nejde skrze ten Huawei router a signál na wifi není dostatečný aby byl router pouze u nich v baráku. Moje domněnka je taková že router u nás v domě (Huawei EchoLife HG520i) podporuje jenom připojení skrze ADSL tudíž to nemůže fungovat. Tak se chci zeptat jestli stačí koupit jiný router (tp-link atd) zapojit, nastavit wi-fi a vše by mohlo fungovat? Případně jaký router by jsme doporučili cca do 1000??

Děkuji za každou radu (Doufám že to je pochopitelné :thumbup: )



Reklama
nations112
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 810
Registrován: září 13
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Nastavení wifi

Příspěvekod nations112 » 11 úno 2018 16:18

U sousedů zapojit kabel vedoucí k Vám klasicky do LAN, u Vašeho Huawei také, resetovat do továrního nastavení a nastavit jako AP bod - bude to trošku složitější, ale google jistě pomůže.

Jinak pro AP bod doporučuji tento: https://www.alza.cz/asus-rt-n12-d2266257.htm
Naposledy upravil(a) nations112 dne 11 úno 2018 16:21, celkem upraveno 1 x.

petr22
Guru Level 14
Guru Level 14
Příspěvky: 30115
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Nastavení wifi

Příspěvekod petr22 » 11 úno 2018 16:20

Mnoooo - pokud tvuj router podporuje pouze ADSL, jak mohl byt zapojeny kabelem do druheho routeru ?

Musela k tobe vest samostatna ADSL/VDSL linka.

Nepotrebujes router, ale staci obycejny switch nebo stavajici router v rezimu Access Pointu.

michal.wollmann
nováček
Příspěvky: 28
Registrován: březen 15
Pohlaví: Muž

Re: Nastavení wifi

Příspěvekod michal.wollmann » 11 úno 2018 16:44

petr22 píše:Mnoooo - pokud tvuj router podporuje pouze ADSL, jak mohl byt zapojeny kabelem do druheho routeru ?

Musela k tobe vest samostatna ADSL/VDSL linka.

Nepotrebujes router, ale staci obycejny switch nebo stavajici router v rezimu Access Pointu.

No to je moje domněnka že podporuje jenom ADSL protože když se na něj podívám tak ADSL ikona bliká a zatím to funguje protože nám ještě 14 dní poběží internet od O2. Vedle v baráku, ale používají už nový internet a když zapojí kabel který vede k nám do nového routeru od nového poskytovatele tak mě v domě wifi nejde. Takže jsem si říkal že to bude tím routerem. Pokud ne tak se zkusím pohrabat v tom nastavení, ale i tak nebude lepší koupit novější router? Tohle už je přece jenom dědeček celkem :)

petr22
Guru Level 14
Guru Level 14
Příspěvky: 30115
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Nastavení wifi

Příspěvekod petr22 » 11 úno 2018 16:48

Vsak to rikam - vede k tobe samostatna ADSL/VDSL linka.

Proc ovsem majitel meni VDSL za nejakou wifinu nejak nechapu, protoze meni lepsi za horsi.

Pouze 15 Mbit/s ? To je rychlost nekde z roku 2004.

michal.wollmann
nováček
Příspěvky: 28
Registrován: březen 15
Pohlaví: Muž

Re: Nastavení wifi

Příspěvekod michal.wollmann » 11 úno 2018 16:58

No my jsme tady rozhodně VDSL neměli protože ta rychlost taky nebyla nějak závratná :)

Každopádně co mám teď dělat s tím nastavením? Pochopil jsem to tedy tak ať linku od O2 vypne. Majitel ať vede kabel ze svého routeru od nového poskytovatele ke mě do baráku a já mám dát kabel do LANU na svém routeru a nastavit router jako AP?

nations112
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 810
Registrován: září 13
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Nastavení wifi

Příspěvekod nations112 » 11 úno 2018 17:15

Ano. Předpokládám, že soused bude mít taky nějaký svuj hlavní router, z něho to tedy vést k vám.

Každopádně spíš nechápu, proč jste se se sousedem nedomluvili a nemáte internet skrze LTE. Snad všichni operátoři dnes nabízí pevný internet skrze LTE, kde jsou mnohem vyšší rychlosti, lepší stabilita a cena není nějaká strašná. A rychlost od 40 do 150mbit.

petr22
Guru Level 14
Guru Level 14
Příspěvky: 30115
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Nastavení wifi

Příspěvekod petr22 » 11 úno 2018 17:19

LTE pouze v pripade, ze operator dostal rozum, zjistil ze je rok 2018 a ne 1999
a nema mesicni datove limity.

michal.wollmann
nováček
Příspěvky: 28
Registrován: březen 15
Pohlaví: Muž

Re: Nastavení wifi

Příspěvekod michal.wollmann » 11 úno 2018 17:26

To jde nějak mimo mě já tam jsem pouze v nájmu a je mi to v podstatě jedno dokud budu mít ve hrách ping okolo 30ms což momentálně mám :-)

Stejně přemýšlím že zakoupím nový router tak i tak. Mohl by to být i tento? https://www.euronics.cz/router-tp-link- ... n/p346096/

nations112
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 810
Registrován: září 13
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Nastavení wifi

Příspěvekod nations112 » 11 úno 2018 17:37

Za mě tento, nebo podobný v této řadě.
https://www.alza.cz/asus-rt-n12-d2266257.htm
Nastavení bude pro začátečníka jednodušší díky přehledné administraci a nabízí toho víc.

Zrovna na tenhle Tp-Link jsem dost alergický

michal.wollmann
nováček
Příspěvky: 28
Registrován: březen 15
Pohlaví: Muž

Re: Nastavení wifi

Příspěvekod michal.wollmann » 11 úno 2018 17:53

No mě jde o to abych ho mohl koupit rovnou dneska cestou domů a pozapojovat to a bohužel zrovna tenhle není nikde v Pardubicích skladem takže vyberu tento https://www.euronics.cz/router-asus-rt- ... b/p384837/

Nevím jaký je v nich rozdíl a večer to zkusím zapojit.

Zatím děkuji za rady.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nastavení WIFI routeru
    od Mrcassin » 20 srp 2017 20:04 » v Sítě - hardware
    4
    544
    od ITCrowd
    21 srp 2017 10:17
  • Wifi + wifi repeater do 1600kč (+- 200)
    od KrisMan555 » 01 črc 2017 16:55 » v Sítě - hardware
    5
    582
    od cejny
    02 črc 2017 18:23
  • nefunkční wifi - špatný wifi adaptér?
    od era60n » 07 čer 2017 21:43 » v Problémy s hardwarem
    0
    489
    od era60n
    07 čer 2017 21:43
  • Nastavení
    od RichGuest » 30 srp 2017 11:40 » v Vše ostatní (sw)
    14
    427
    od Martab
    30 srp 2017 20:27
  • PUBG Nastavení
    od RioR-PC » 20 říj 2017 19:48 » v Hry
    3
    591
    od vuLva
    20 říj 2017 19:58

Zpět na “Administrace sítě”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů