Po propojení 2 routerů nefunguje na repeateru internet, síť ano Vyřešeno

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

Kotik
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2366
Registrován: únor 09
Pohlaví: Muž

Po propojení 2 routerů nefunguje na repeateru internet, síť ano

Příspěvekod Kotik » 21 kvě 2016 19:26

Zdravim,

Potřeboval jsem rozšířit signál v dalším patře, dokoupil jsem tedy další router, abych ho propojil kabelem podle návodu: viewtopic.php?f=109&t=125575.
Vše jsem snad nastavil, jak jsem měl, internet ale funguje pouze na původním routeru (ASUS), do kterého je zapojený internet, jakmile se WiFi připojí na druhý (rozšířený), internet nefunguje. Síť je dostupná jenom jedna, název správný. V blízkosti druhého routeru signál sítě naskočí jako plný -> znamení, že se připojil na TP-LINK, naskočí ovšem u sítě omezeno a internet nejde. Jakmile TP-LINK vypnu, naskočí poloviční signál -> připojeno na router v patře (ASUS) a internet naskočí. Kde je chyba?
Bez internetu.jpg

Popíši, jak mám zapojeno.

1. router: Asus WL-520GC (1. patro, do něj zapojený internet z přijímací antény, z něj kabel do stolního PC)
2. router: TP-LINK TL-WR841N (přízemí, plánovaný na rozšíření, propojen s Asusem kabelem z LAN do LAN)
Kabel: https://www.czc.cz/utp-kabel-rovny-kat- ... 56/produkt

Nastavení ASUS (zdrojový internet)
Asus1.jpg

Asus2 - DHCP.jpg

Asus3 - WiFi.jpg

Asus4 - AP.jpg

Asus5 - WiFi advanced.jpg


Nastavení TP-LINK (repeater)
TP-LINK - DHCP.jpg

TP-LINK - IP.jpg

TP-LINK - WiFi.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.


Ntb: HP Pavilion 13-a250nc
PC: i5-4430 + Noctua NH-U9B SE2 / GIGABYTE GA-B85M-D3H rev.1.1 / 2x Kingston HyperX Fury White 4GB 1866 MHz / MSI R7 265 OC / Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB /BITFENIX Neos, bílá + EVGA 500B / Win10 Pro 64bit / AOC i2369VM
+ Genius SW​-HF 5.1 4000; Sennheiser HD 438

Reklama
RIKI22
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1749
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Po propojení 2 routerů nefunguje na repeateru internet, síť ano

Příspěvekod RIKI22 » 21 kvě 2016 21:31

Zrejme si niečo prehliadol.Máš nastavené rovnaký názov wifi siete, rovnaké zabezpečenie napr.WPA2-PSK a rovnaké heslo ?Wifi kanál môžeš zmeniť z Auto na nejaké číslo , aby sa siete navzájom nerušili.

Kotik
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2366
Registrován: únor 09
Pohlaví: Muž

Re: Po propojení 2 routerů nefunguje na repeateru internet, síť ano

Příspěvekod Kotik » 21 kvě 2016 22:00

Název sítě (notebook nalezne jenom jednu "doma_k", to je naše síť) i heslo je stejné u obou routerů, kontroloval jsem, dokonce i nový router celý resetoval, a nastavil celé znova. U obou routerů mám WPA-PSK. Celé nastavení je kdyžtak na screenech, můžeš mrknout, jestli něco neuvidíš, víc očí, víc vidí.
Wi-Fi kanál mám případně změnit jak? U obou routerů rozdílný?

K síti vytvořené novým routerem se fyzicky připojím (síla signálu reaguje), sdílení stejné sítě "funguje", protože se připojuji pořád na stejnou síť, která je navíc jenom jedna, jenom prostě se nesdílí internet jako takový.
Naposledy upravil(a) Kotik dne 21 kvě 2016 22:05, celkem upraveno 1 x.
Ntb: HP Pavilion 13-a250nc
PC: i5-4430 + Noctua NH-U9B SE2 / GIGABYTE GA-B85M-D3H rev.1.1 / 2x Kingston HyperX Fury White 4GB 1866 MHz / MSI R7 265 OC / Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB /BITFENIX Neos, bílá + EVGA 500B / Win10 Pro 64bit / AOC i2369VM
+ Genius SW​-HF 5.1 4000; Sennheiser HD 438

RIKI22
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1749
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Po propojení 2 routerů nefunguje na repeateru internet, síť ano

Příspěvekod RIKI22 » 21 kvě 2016 22:02

Veď práve, že som pozeral, a ten 3. screen Asus máš Open systém.Čo tam máš , ak to rozklikneš.Kanál wifi áno, rozdielny.Aký máš net , že pri Asus máš Static IP.

Kotik
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2366
Registrován: únor 09
Pohlaví: Muž

Re: Po propojení 2 routerů nefunguje na repeateru internet, síť ano

Příspěvekod Kotik » 21 kvě 2016 22:12

To bude možná ono, to Open. Je tam tohle:
12.jpg

Je lepší zvolit WPA2-PSK a WPA Encryption: AES nebo WPA-PSK a WPA Encryption: TKIP? Nevím, co je lepší...

Jinak net chytám přes anténu přes WIFI 5, máme v obci jednu společnou anténu.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Ntb: HP Pavilion 13-a250nc
PC: i5-4430 + Noctua NH-U9B SE2 / GIGABYTE GA-B85M-D3H rev.1.1 / 2x Kingston HyperX Fury White 4GB 1866 MHz / MSI R7 265 OC / Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB /BITFENIX Neos, bílá + EVGA 500B / Win10 Pro 64bit / AOC i2369VM
+ Genius SW​-HF 5.1 4000; Sennheiser HD 438

RIKI22
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1749
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Po propojení 2 routerů nefunguje na repeateru internet, síť ano

Příspěvekod RIKI22 » 21 kvě 2016 22:17

Nastav iba WPA2-Personal , samozrejme aj na TP-Linku.Kódovanie nechaj ako naskočí a nastav tiež rovnako.Ja mám AES.

Kotik
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2366
Registrován: únor 09
Pohlaví: Muž

Re: Po propojení 2 routerů nefunguje na repeateru internet, síť ano

Příspěvekod Kotik » 21 kvě 2016 23:10

EDIT: Po přepojení jednoho a druhého routeru k PC, prostřídání, se mi na TP-LINK povedlo připojit, nějak to asi nezvládá. Nechám příspěvek níže v kurzívě, abys viděl, co (ne)dělalo.
Nicméně, vše nastaveno, jak jsi řekl, výsledek ale stejný...pořád TP-LINK vytváří síť, nefunguje ale internet.

V Asusu proběhlo nastavení bez problému.
S TP-LINKem je to už horší. Vypnutí DHCP v pohodě, restartuje, samo refreshne. Nastavení WiFi také, skončím ale na posledním kroku, a to nastavení IP routeru. Jakmile dám 192.168.1.99, router se začne restartovat, po automatickém restartování prohlížeč vyplivne viz první screen. Po pokusu připojit se na router (192.168.1.99) vybíhá druhý screen. Router jsem zkoušel vypnout, zapnout, nepomáhá. Dokonce i dal do továrního nastavení, výsledek stejný. Nejde ani původní IP adresa, ani ta změněná, prostě se na něj už nepřipojím. Když dám tovární nastavení, normálně se připojím. Už na to nemám moc nervy...

1.jpg


2.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Ntb: HP Pavilion 13-a250nc
PC: i5-4430 + Noctua NH-U9B SE2 / GIGABYTE GA-B85M-D3H rev.1.1 / 2x Kingston HyperX Fury White 4GB 1866 MHz / MSI R7 265 OC / Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB /BITFENIX Neos, bílá + EVGA 500B / Win10 Pro 64bit / AOC i2369VM
+ Genius SW​-HF 5.1 4000; Sennheiser HD 438

RIKI22
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1749
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Po propojení 2 routerů nefunguje na repeateru internet, síť ano

Příspěvekod RIKI22 » 21 kvě 2016 23:25

Mám tiež, ako hlavný router Asus a druhý router TP-Link.Nemám však druhý router nastavenú IP adresu, mimo rozsahu toho prvého, aby nenastal konflikt IP adries a nikdy som s tým nemal problém.Nastavil som takto viacerým a nikto nemal problém.Možno v nejakej firme pri väčšom počte PC, by ten konflikt mohol nastať.Ak som si ja doma nastavíl druhý router mimo rozsahu prvého bolo problém sa dostať do menu a tak som to nechal tak , ako som mal doteraz.Takže, ak chceš , tak si to nastav takto a skús .Vlastne IP adresu na tom Tp-Linku si nastav , ako 1. ktoru priraďuje Asus 192.168.1.100.
Ja mám takto.
Môj hlavný router Asus a druhý TP-Link Archer C2.
Asus IP adresa:
Obrázek
Adresy priraďuje 192.168.2.2 - 192.168.2.254
TP-Link má teda IP tú prvú IP adresu
192.168.2.2 DHCP samozrejme vypnuté.
Obrázek
Možno máš problém preto, že nastavuješ 192.168.1.99 , skús mu dať IP adresu 192.168.2.1

Neboj , zvládneš to.Odpoj TP-Link od Asus.Sprav reset TP-Linku a ako 1. si zmeň IP adresu , potom si nastav parametre pre wifi, ulož to a nakoniec vypni DHCP.Potom pripoj Lan kábel od Asus a skús.
Naposledy upravil(a) RIKI22 dne 21 kvě 2016 23:41, celkem upraveno 1 x.

Kotik
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2366
Registrován: únor 09
Pohlaví: Muž

Re: Po propojení 2 routerů nefunguje na repeateru internet, síť ano

Příspěvekod Kotik » 21 kvě 2016 23:39

Já tomuhle moc neholduji, dělal jsem podle toho návodu, vypadal jednoduše, tak proto nastavuji, co nastavuji.
Mám tedy dát: 192.168.1.100 nebo 192.168.2.1? Spíš tu první, že? U Asusu mám rozsah 192.168.1.100 - 192.168.1.199
Ntb: HP Pavilion 13-a250nc
PC: i5-4430 + Noctua NH-U9B SE2 / GIGABYTE GA-B85M-D3H rev.1.1 / 2x Kingston HyperX Fury White 4GB 1866 MHz / MSI R7 265 OC / Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB /BITFENIX Neos, bílá + EVGA 500B / Win10 Pro 64bit / AOC i2369VM
+ Genius SW​-HF 5.1 4000; Sennheiser HD 438

RIKI22
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1749
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Po propojení 2 routerů nefunguje na repeateru internet, síť ano

Příspěvekod RIKI22 » 21 kvě 2016 23:43

Daj tú 192.168.1.100 a ak to pôjde, potom môžeš nechať.Ak by bol problém, tak zmeň na 192.168.2.1

Ináč TP-Link má od výroby IP adresu 192.168.0.1 a Asus 192.168.1.1, takže si ani tú IP adresu nemusel meniť a malo by to ísť.Ak Ti to aj tak nepôjde , tak si pripoj ten TP-Link do WAN, nastav si WAN na dynamic IP , názov wifi siete si zmeň aby si vedel , že sa pripájaš na TP-Link a nechaj zapnuté DHCP.Ak to pôjde , tak si iba zmeň ten názov wifi siete na rovnaký,ako ASUS, vypni DHCP a pripoj do LAN.

Kotik
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2366
Registrován: únor 09
Pohlaví: Muž

Re: Po propojení 2 routerů nefunguje na repeateru internet, síť ano

Příspěvekod Kotik » 22 kvě 2016 00:35

OK, zkusím zítra, dneska už na to nemám nervy...Pořád nefunguje, ani s jednou IP...
Dám pro jistotu ještě jednou screeny s nastavením. Název sítě stejný, heslo také (pro jistotu kopíruji), zabezpečení také stejné, tak já už nevím...Nemůže to dělat nějaké nastavení přímo internetu? Nějaká ta statická IP? Tu ale mám přidělenou od providera, ne?
EDIT: Poznatek! Jak už jsem z toho věčného přepojování, zblbnutý, nechal jsem v TP-LINKU připojený kabel od ASUSu + do TP-LINKu připojil další kabel, který dal do notebooku, abych se podíval do routeru, a voala, internet běží :lol: Ale přes kabel, takže je asi chyba v nastavení WiFi (Kdyby nebylo k pochopení - nastavení stejné, LAN4 z Asusu do LAN1 TP-LINK + LAN3 TP-link do LAN notebook = internet :lol: )
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Ntb: HP Pavilion 13-a250nc
PC: i5-4430 + Noctua NH-U9B SE2 / GIGABYTE GA-B85M-D3H rev.1.1 / 2x Kingston HyperX Fury White 4GB 1866 MHz / MSI R7 265 OC / Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB /BITFENIX Neos, bílá + EVGA 500B / Win10 Pro 64bit / AOC i2369VM
+ Genius SW​-HF 5.1 4000; Sennheiser HD 438

RIKI22
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1749
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Po propojení 2 routerů nefunguje na repeateru internet, síť ano

Příspěvekod RIKI22 » 22 kvě 2016 13:10

Skús ten TP-Link zapojiť klasicky do WAN , ako som písal vyššie.Zistíš či router funguje, ako má.Skús pripojenie cez kábel aj wifi.Ak áno , tak potom to zmeníš späť.Možno bude problém ten starý router Asus s 802.11g.Vymenil by som ho za nejaký nový N300 router.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Propojeni repeateru do router
    od pharic » 21 pro 2016 18:04 » v Administrace sítě
    3
    388
    od pharic
    22 pro 2016 16:15
  • Nelze se dostat na konfiguraci routeru z PC, z tel. ano
    od ice.bc » 28 zář 2017 13:55 » v Sítě - hardware
    2
    167
    od ice.bc
    28 zář 2017 16:08
  • propojení souborů přes síť
    od Hooper » 18 led 2017 19:21 » v Problémy s hardwarem
    4
    228
    od faraon
    19 led 2017 20:45
  • Propojení wifi routeru s modemem
    od morokok » 19 úno 2017 16:48 » v Sítě - hardware
    9
    604
    od zeus
    30 kvě 2017 17:21
  • Propojení routeru a Wi-Fi extenderu
    od daumenix » 21 srp 2017 22:20 » v Administrace sítě
    7
    302
    od daumenix
    23 srp 2017 16:27

Zpět na “Administrace sítě”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů