Po propojení 2 routerů nefunguje na repeateru internet, síť ano Vyřešeno

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11
Elite Level 11
Příspěvky: 13366
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Po propojení 2 routerů nefunguje na repeateru internet, síť ano

Příspěvekod ITCrowd » 22 kvě 2016 14:48

V podpisu mám návody na diagnostiku WiFi a sítě obecně. Projdi, pročti a uvidíš.
Pro začátek bych zkusil změnit IP adresy DNS serverů v nastavení DHCP u Asusu z 192.168.1.1 na DNS tvého poskytovatele - tedy 212....
A pokud si ty články přečteš pořádně, pak uvidíš, že kanál 1 a 2 se ruší, takže je nastav jinak. Nicméně na průchod do internetu by to nemělo mít vliv.


Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

Reklama
Kotik
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2370
Registrován: únor 09
Pohlaví: Muž

Re: Po propojení 2 routerů nefunguje na repeateru internet, síť ano

Příspěvekod Kotik » 22 kvě 2016 16:19

Tak jsem provedl diagnostiku nejprve s vypnutým TP-LINKem, vše v pořádku. Výpis z cmd vypadá takto:
Vypnutý TP-Link.jpg

Pak jsem zapnul TP-LINK, nastavený na rozšíření internetu dle návodu (vypnuté DHCP, atd.), propojený kabelem, výpis z cmd a vlastnosti sítě pak vypadaly takto:
Zapnutý TP- LINK_cmd.jpg

TP-LINK.jpg


Při pokusu změnit IP adresy DNS serverů v nastavení DHCP u Asusu, jde změnit pouze DNS 1. DNS 2 má pole s vyplněnou IP zašedivělé, tudíž nepřepisovatelné. Uložil jsem tedy aslespoň DNS1 dle poskytovatele, výsledek beze změny.

+ takto vypadají sítě okolo. Volných kanálů je dost, navíc routery běží mimo sebe, dal jsem tedy nastavení kanálů na auto.
Sítě.jpg


To jenom k diagnostice. Pak ještě dám vědět, až zkusím to od RIKI22.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) Kotik dne 22 kvě 2016 21:08, celkem upraveno 2 x.
Ntb: HP Pavilion 13-a250nc
PC: i5-4430 + Noctua NH-U9B SE2 / GIGABYTE GA-B85M-D3H rev.1.1 / 2x Kingston HyperX Fury White 4GB 1866 MHz / MSI R7 265 OC / Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB /BITFENIX Neos, bílá + EVGA 500B / Win10 Pro 64bit / AOC i2369VM
+ Genius SW​-HF 5.1 4000; Sennheiser HD 438

RIKI22
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1997
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Po propojení 2 routerů nefunguje na repeateru internet, síť ano

Příspěvekod RIKI22 » 22 kvě 2016 16:30

Tvoja je iba tá sieť doma_k ?Včera si mal zmeniť zabezpečenie na WPA2 a tu na screne je zabezpečenie WEP.Tak ako si to nastavil?Asus má zabezpečenie WEP a TP-Link WPA2 ? ITCrowd Ťa upozornil na zmenu kanálu z 1 na nejaký iný.

Kotik
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2370
Registrován: únor 09
Pohlaví: Muž

Re: Po propojení 2 routerů nefunguje na repeateru internet, síť ano

Příspěvekod Kotik » 22 kvě 2016 16:46

Authentication Method: WPA2 - Personal, WPA Encryption: AES. Přesně takhle mám v Asusu uloženo, kdykoliv ho otevřu, je tam toto, v TP-LINKu samozřejmě také WPA2. Očividně teda ale v reálu běží něco jiného, než je nastavené...
Ve výběru možností zabezpečení nemám ale vyloženě napsané WEP, mám tam tohle:
a.png


Jinak moje síť je doma_k i ten TP-LINK - ten jsem dával v době screenu do továrního nastavení,proto ten název.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Ntb: HP Pavilion 13-a250nc
PC: i5-4430 + Noctua NH-U9B SE2 / GIGABYTE GA-B85M-D3H rev.1.1 / 2x Kingston HyperX Fury White 4GB 1866 MHz / MSI R7 265 OC / Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB /BITFENIX Neos, bílá + EVGA 500B / Win10 Pro 64bit / AOC i2369VM
+ Genius SW​-HF 5.1 4000; Sennheiser HD 438

RIKI22
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1997
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Po propojení 2 routerů nefunguje na repeateru internet, síť ano

Příspěvekod RIKI22 » 22 kvě 2016 16:53

Skús to zapojiť klasicky do WAN TP-Linku, ako som písal a zmeň si aj názov wifi siete.To len na kontrolu či TP-Link funguje, ako má.
Ja používam na kontrolu wifi toto:
https://www.acrylicwifi.com/en/
Môžeš skúsiť a porovnať či aj táto utilitka zobrazí rovnaké zabezpečenie.Som zvedavý či TP-Link bude mať takto net aj na wifi.

Kotik
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2370
Registrován: únor 09
Pohlaví: Muž

Re: Po propojení 2 routerů nefunguje na repeateru internet, síť ano

Příspěvekod Kotik » 22 kvě 2016 17:46

Tak už fungujeme! Bylo to v tom zabezpečení...Ono se totiž volba jako taková uložila, že kdykoliv jsem se připojil zas na router (Asus), dané nastavení tam bylo, nicméně router bylo potřeba ještě restartovat tlačítkem "finish", kterého jsem se nevšiml a ani nenapadlo, když volby se uložily, až poté se změnilo na WPA2.

Asi poslední dotaz, dá se nějak nastavit "chytání" konkrétního routeru? Příklad, jsem v baráku, signál všude plný (konečně). Vyjdu ven, stojím, pořád 4 čárky a zničeho nic skočí 1 čárka, jakoby se notebook chytil na původní router, který měl venku vždycky jednu čárku. Přitom blíže je router z TP-LINKu. Mám to chápat, že ten TP-LINK je slabší než skoro 8 let starý Asus?
Přitom na to místo venku je to přes jednu silnější zeď (cca 40 cm) a jednu slabou (cca 15cm), celkově max 4 metry. Kdežto Asus, který je nahoře v 1. patře, jde přes mnohonásobně více zdí i vzdálenost je 2x taková.
Ntb: HP Pavilion 13-a250nc
PC: i5-4430 + Noctua NH-U9B SE2 / GIGABYTE GA-B85M-D3H rev.1.1 / 2x Kingston HyperX Fury White 4GB 1866 MHz / MSI R7 265 OC / Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB /BITFENIX Neos, bílá + EVGA 500B / Win10 Pro 64bit / AOC i2369VM
+ Genius SW​-HF 5.1 4000; Sennheiser HD 438

RIKI22
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1997
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Po propojení 2 routerů nefunguje na repeateru internet, síť ano

Příspěvekod RIKI22 » 22 kvě 2016 17:50

Môžeš skúsiť zmeniť wifi kanál,

Kotik
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2370
Registrován: únor 09
Pohlaví: Muž

Re: Po propojení 2 routerů nefunguje na repeateru internet, síť ano

Příspěvekod Kotik » 22 kvě 2016 18:01

A jakým stylem? Teď mám oba dané na auto a kanály vypadají takto

12.png
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) Kotik dne 22 kvě 2016 21:10, celkem upraveno 1 x.
Ntb: HP Pavilion 13-a250nc
PC: i5-4430 + Noctua NH-U9B SE2 / GIGABYTE GA-B85M-D3H rev.1.1 / 2x Kingston HyperX Fury White 4GB 1866 MHz / MSI R7 265 OC / Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB /BITFENIX Neos, bílá + EVGA 500B / Win10 Pro 64bit / AOC i2369VM
+ Genius SW​-HF 5.1 4000; Sennheiser HD 438

RIKI22
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1997
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Po propojení 2 routerů nefunguje na repeateru internet, síť ano

Příspěvekod RIKI22 » 22 kvě 2016 19:40

Zmeníš to z Auto na nejaké pevné číslo.Napr. Asus vysiela na 1. , tak mu ručne nastavíš na kanál , ktorý nieje obsadený, napr.6.

Kotik
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2370
Registrován: únor 09
Pohlaví: Muž

Re: Po propojení 2 routerů nefunguje na repeateru internet, síť ano

Příspěvekod Kotik » 04 čer 2016 16:58

Po delší odmlce jsem se konečně dostal k dohráním si s routery. Teď už ten přidaný TP-Link funguje v plné rychlosti, předtím byla rychlost netu čtvrtinová. Dělaly to ty kanály, navzájem se rušily, nicméně teď už v pohodě.

Problém s dostáním signálu ven zůstal, se současnými zařízení je ale asi neřešitelný. Zdi jsou asi příliš silné a TP-Link na ně prostě nestačí. Přeměřil jsem je, jedna má téměř 50 cm, je nosná, další 30 cm. Předtím jsem to odhadoval.
Takže pokud Vás už nic nenapadá, nějaké nastavení, které by mohlo signál zeslabovat, asi to už můžeme uzavřít. Kanály by teď už měly být v pořádku. TP-Link (ten posílá ven) je úplně samostatný.
Bez názvu.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Ntb: HP Pavilion 13-a250nc
PC: i5-4430 + Noctua NH-U9B SE2 / GIGABYTE GA-B85M-D3H rev.1.1 / 2x Kingston HyperX Fury White 4GB 1866 MHz / MSI R7 265 OC / Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB /BITFENIX Neos, bílá + EVGA 500B / Win10 Pro 64bit / AOC i2369VM
+ Genius SW​-HF 5.1 4000; Sennheiser HD 438

Davuluntu
nováček
Příspěvky: 1
Registrován: únor 17
Pohlaví: Muž

Re: Po propojení 2 routerů nefunguje na repeateru internet, síť ano

Příspěvekod Davuluntu » 17 úno 2017 08:29

Zrovna řeším stejný problém se stejnými routery, pouze v opačném pořadí. Podle vašeho popisu všechno nastavím. Udělal jsem stejnou pitomost s tím kódováním, takže asi všechno bude v pořádku. Co mně trápí je propojovací kabel. Je dlouhý 43metrů a je to ten černý - stíněný (asi FTP). Teď doma jedu na dvě sítě, takže je propoj z LAN do tuším UTP. Problém je v tom, že nefunguje přímé propojení kabelem. Náhodou jsem doma našel nějaký propojovací prvek LAN-PPPoE, který se zapojí pomocí trafa do 220V a s tímto mezikusem to funguje. Zatím ho tam mám a na dvě sítě to funguje, ale určítě to není dobře. Bez tohoto (asi zesilovače) to nefunguje. Podle googlu jde o uzemnění, ale vůbec si to neumím vysvětlit. Mohl by mně někdo nasměrovat, ať se někam pohnu? díky

Ol_še
nováček
Příspěvky: 3
Registrován: květen 17
Pohlaví: Muž

Re: Po propojení 2 routerů nefunguje na repeateru internet, síť ano  Vyřešeno

Příspěvekod Ol_še » 29 kvě 2017 16:49

Zdravím, řeším obdobnou situaci. Mám malou domácí síť, ze které jsem vyřadil starý router a místo něj zapojil nový. Jenže počítače stále „vidí“ název a nastavení od starého routeru. Přitom jsem provedl reset na tovární nastavení jak u routerů, tak u modemu. Poskytovatel kabelového internetu dokonce nahrál nový bootovácí file. Dále, přeinstaloval jsem TCP/IPv4 adaptér a vymazal údaje o síťovém připojení přes cmd.exe (admin). Nic nezabralo. Předem děkuji za zpětnou vazbu!


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Propojeni repeateru do router
    od pharic » 21 pro 2016 18:04 » v Administrace sítě
    3
    420
    od pharic
    22 pro 2016 16:15
  • Nelze se dostat na konfiguraci routeru z PC, z tel. ano
    od ice.bc » 28 zář 2017 13:55 » v Sítě - hardware
    2
    270
    od ice.bc
    28 zář 2017 16:08
  • propojení souborů přes síť
    od Hooper » 18 led 2017 19:21 » v Problémy s hardwarem
    4
    253
    od faraon
    19 led 2017 20:45
  • Propojení wifi routeru s modemem
    od morokok » 19 úno 2017 16:48 » v Sítě - hardware
    9
    650
    od zeus
    30 kvě 2017 17:21
  • Propojení routeru a Wi-Fi extenderu
    od daumenix » 21 srp 2017 22:20 » v Administrace sítě
    7
    408
    od daumenix
    23 srp 2017 16:27

Zpět na “Administrace sítě”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host