Wifi přístupové body ? /Důležité

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

Uživatelský avatar
Simroth
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2092
Registrován: únor 13
Bydliště: Ostrov
Pohlaví: Muž

Wifi přístupové body ? /Důležité

Příspěvekod Simroth » 12 kvě 2017 21:27

Potřebuju zkušenou radu.

Možná to bude znít trošku divně, až blbě. Takže to zkusím jak nejlépe umím :lol:

Poskytovatel internetu: Bohemia Net

1) Potřebuju se dostat s internetem, až do mého PC. Bohužel kvůli podělaným zdem, dosahuji 1/5 rychlosti na Wifi s PC než s kabelem.
2) Průchodem nemůžu táhnout kabel, protože tak je plovoučka a obklika by nebyla možná a nebo byla, ale dalších xx metrů navíc.
3) Dostupné prostředky: 2x wifi routery - 1) D-Link GO-RT-N150 2) Nový od poskytovatele - TP-LINK TL-WR840N

Plán: Nechat router č. 2 na pozici č. 1 nebo 2 (nebo někde nejblíže tomu), Na pozici č. 3 dát starý router jako Repeater a na něj následně připojit PC s adaptérem WN722N.

Bohužel mezi pozicemi č. 1 a 3 je tlustá zeď, a také se ztrácí rychlost. (Ale né tolik, jako na původním zapojení - poz. č. 1. Router rovnou do PC.

Nebo od pozice č. 3 by nebyl problém natáhnout kabel.

Můj nákres bytu: Obrázek


CPU - Intel Core i5-4460 + Noctua NH-D14
MB - MSI H87-G43 GAMING
RAM - Kingston HyperX Fury Black 2x4GB DDR3 1866
GPU - Gigabyte R9 270X Windforce 3X
PSU - CORSAIR VX550W
CASE - Zalman Z11 Plus + Enermax UCTB14P, 140 mm x2

Prodám Zalman Z11+

Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11
Elite Level 11
Příspěvky: 13377
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Wifi přístupové body ? /Důležité

Příspěvekod ITCrowd » 13 kvě 2017 16:01

Kabel bude vždy rychlejší než WiFi
Repeater nikdy ne, sice si posílíš signál, ale snížíš rychlost wifi na polovinu - a to zřejmě nechceš.
Stolní PC se vždy připojuje kabelem a nikdy ne přes wifi.
Tedy - z routeru si natáhneš kabely kam potřebuješ a tam připojíš AP, případně PC. Viz. můj podpis Router jako switch.
Kde je ti líno tahat kabel zkus powerline.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

Uživatelský avatar
Simroth
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2092
Registrován: únor 13
Bydliště: Ostrov
Pohlaví: Muž

Re: Wifi přístupové body ? /Důležité

Příspěvekod Simroth » 14 kvě 2017 00:57

Ale jak jsem psal, kabelem bohužel nemohu. I když bych to ta měl taky nejraději.

1. Router musí zůstat na své pozici.

a z té to nějak dostat ke mě.
CPU - Intel Core i5-4460 + Noctua NH-D14
MB - MSI H87-G43 GAMING
RAM - Kingston HyperX Fury Black 2x4GB DDR3 1866
GPU - Gigabyte R9 270X Windforce 3X
PSU - CORSAIR VX550W
CASE - Zalman Z11 Plus + Enermax UCTB14P, 140 mm x2

Prodám Zalman Z11+

Uživatelský avatar
d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 15720
Registrován: květen 08
Bydliště: České Budějovice
Pohlaví: Muž

Re: Wifi přístupové body ? /Důležité

Příspěvekod d1amond » 14 kvě 2017 08:48

Tak jak napsal kolega, zbyva powerline.
https://www.czc.cz/power-line-230v/produkty
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
i5-4430/Asus H97M/Kingston HyperX 8GB DDR3/Asus R9 280X/Seasonic M12II-620/Samsung 850 Pro 128GB
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

Uživatelský avatar
Simroth
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2092
Registrován: únor 13
Bydliště: Ostrov
Pohlaví: Muž

Re: Wifi přístupové body ? /Důležité

Příspěvekod Simroth » 16 kvě 2017 22:10

Nevím, jak to máme tady s Elektrikou. Je to starý panelák, takže tipuju nic moc. To bych se musel poptat.

Ta Powerline nevím nevím :-/ Zatím mám provizorně natáhlý kabel až za dveře do pokoje do Wifi :-D
CPU - Intel Core i5-4460 + Noctua NH-D14
MB - MSI H87-G43 GAMING
RAM - Kingston HyperX Fury Black 2x4GB DDR3 1866
GPU - Gigabyte R9 270X Windforce 3X
PSU - CORSAIR VX550W
CASE - Zalman Z11 Plus + Enermax UCTB14P, 140 mm x2

Prodám Zalman Z11+

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11
Elite Level 11
Příspěvky: 13377
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Wifi přístupové body ? /Důležité

Příspěvekod ITCrowd » 17 kvě 2017 12:55

Něco z testů powerlinů zde: viewtopic.php?f=117&t=165570
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • [Důležité] Černobílý Widnows?
    od MinerFriggo » 01 pro 2017 19:51 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    2
    171
    od petr22
    01 pro 2017 23:57
  • Zkušenosti s body obnovy ve Win7
    od petrmet » 03 dub 2017 17:03 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    2
    199
    od X
    03 dub 2017 17:26
  • důležité aktualizace ve Win7/64 HP
    od mys » 13 říj 2017 09:52 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    3
    293
    od mys
    14 říj 2017 11:43
  • Wifi + wifi repeater do 1600kč (+- 200)
    od KrisMan555 » 01 črc 2017 16:55 » v Sítě - hardware
    5
    410
    od cejny
    02 črc 2017 18:23
  • nefunkční wifi - špatný wifi adaptér?
    od era60n » 07 čer 2017 21:43 » v Problémy s hardwarem
    0
    351
    od era60n
    07 čer 2017 21:43

Zpět na “Administrace sítě”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů