CMD vzdálená správa

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

Uživatelský avatar
bbdra
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 376
Registrován: listopad 13
Pohlaví: Muž

CMD vzdálená správa

Příspěvekod bbdra » 21 čer 2017 00:04

Ahoj, mám dva počítače a chtěl jsem si zkusit se k sobě navzájem připojit přes cmd(vzdálená správa).
V síti jsem viděl pouze PC(tester1), Pc(tester2) v seznamu nebyl. Chtěl jsem tedy aspoň zkusit připojit se z testra2 k testrovi1, ale mohl jsem pouze jako guest a chtělo to po mě neznámé heslo, přestože na PC žádný guest acc nemám.
Mám dvě otázky :D

1. Kdo je ten guest účet, Jedná se o nějakou antivirovou ochranu?
2. Nevíte proč jsem v síti neviděl druhý počítač? (z obou dvou PC mi to v síti ukazovalo jen PC(tester1))
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.



Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11
Elite Level 11
Příspěvky: 13247
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: CMD vzdálená správa

Příspěvekod ITCrowd » 21 čer 2017 00:25

netuším vůbec oč ti jde.
net user jsi spustil na lokálním PC a dostal jsi proto lokální výsledek.
Účet guest je standardní účet, je všude a je standardně zakázán.
Pokud jsi čekal, že ti příkaz net user vypíše všechny PC a uživatele v síti, tak takhle to nefunguje. Pro volání konzoly cmd na vzdáleném PC můžeš použít psexec.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

Uživatelský avatar
bbdra
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 376
Registrován: listopad 13
Pohlaví: Muž

Re: CMD vzdálená správa

Příspěvekod bbdra » 21 čer 2017 00:46

Příloha se týká otázky č.1

Pokud je účet guest standardně zakázán, proč jsem se mohl k PC připojit pouze jako guest a chtělo to po mě ještě heslo, které neznám?
Chtěl jsem se k PC připojit jako Adam2 nebo administrátor.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11
Elite Level 11
Příspěvky: 13247
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: CMD vzdálená správa

Příspěvekod ITCrowd » 21 čer 2017 00:55

Napiš příkaz, kterým se chceš připojit na druhé PC. Ať mám jasno.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

Uživatelský avatar
bbdra
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 376
Registrován: listopad 13
Pohlaví: Muž

Re: CMD vzdálená správa

Příspěvekod bbdra » 21 čer 2017 00:56

Napsal jsem adresu PC do průzkumníka.
Předpokládám, že v cmd to bude podobný.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11
Elite Level 11
Příspěvky: 13247
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: CMD vzdálená správa

Příspěvekod ITCrowd » 21 čer 2017 01:00

Aha. Tedy bude pravděpodobně na vině firewall.
Nejdříve vyzkoušej ping na vzdálený počítač. Pokud projde, měl by fungovat i přístup přes průzkumníka - ovšem za předpokladu, že vzdálený PC něco sdílí. Jinak se nepřipojí. A v případě, že něco sdílí, měl by požadovat jméno a heslo Pokud nejsi přihlášen pod stejným jménem a heslem na lokálním PC).
Je nutné mít oba PC ve stejné skupině.
K informacím k účatu guest: zadej si příkaz net user guest. vypíše ti to informace o účtu.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

Uživatelský avatar
bbdra
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 376
Registrován: listopad 13
Pohlaví: Muž

Re: CMD vzdálená správa

Příspěvekod bbdra » 21 čer 2017 01:10

Právě, že jsem měl firewall vyplý, aji AV byl vyplý, ale pravda je, že mě jaro upozorňoval na to, že tam jsou nějaký neodinstalovaný AV/firewally jenže v seznamu programů ten SW nikde nevidím, nevím jak se toho zbavit? Myslel jsem, že už je to pryč.

Ten počítač podle mě maximálně sdílí prázdný složky :D

Pokud PC2(možný problém s firewallem) viděl PC1 měli by být ve skupině ne?

Proč se můžu připojit pouze jako guest?

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11
Elite Level 11
Příspěvky: 13247
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: CMD vzdálená správa

Příspěvekod ITCrowd » 21 čer 2017 01:13

Chceš radu? pak dělej, co je ti razeno.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

Uživatelský avatar
bbdra
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 376
Registrován: listopad 13
Pohlaví: Muž

Re: CMD vzdálená správa

Příspěvekod bbdra » 21 čer 2017 01:22

ok tady je info o guest účtu, asi tam nějaký heslo je, ale nemělo by být vyžadováno. Ještě mrknu a ten ping

Dodatečně přidáno po 8 minutách 5 vteřinách:
Jo pingnul jsem PC1 po tom co jsem vypl Firewall. Ještě to zkusím naopak tam by mohl být problém.

Dodatečně přidáno po 9 minutách 20 vteřinách:
Dobrý, funguje to i naopak :-)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11
Elite Level 11
Příspěvky: 13247
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: CMD vzdálená správa

Příspěvekod ITCrowd » 21 čer 2017 01:32

Z výpisu je jasné, že se na guesta nikdo nikdy nepřihlásil.
Pokud ti pingy fungují vzájemně z jednoho na druhý PC, pak zkus:

Kód: Vybrat vše

net use S: \\IPadresaPC2\C$ "heslo" /user:administrator /persistent:no
Pokud je vše správně, pak se ti připojí disk C: vzdáleného PC jako síťový disk S:.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

Uživatelský avatar
bbdra
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 376
Registrován: listopad 13
Pohlaví: Muž

Re: CMD vzdálená správa

Příspěvekod bbdra » 21 čer 2017 01:41

ITCrowd píše:

Kód: Vybrat vše

net use S: \IPadresaPC2C$ "heslo" /user:administrator /persistent:no


Co to má být za heslo? :D Jakože od čeho to heslo je, PC1, PC2?

Dodatečně přidáno po 35 minutách 21 vteřinách:
Změnil jsem heslo od guest účtu na PC1(to je ten který vidím v síti) a zkusil se připojit z PC2, ale moje heslo nefunguje. Kde by mohl být problém? Chtěl by jsem se připojit bez toho aniž bych musel připojovat disk.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11
Elite Level 11
Příspěvky: 13247
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: CMD vzdálená správa

Příspěvekod ITCrowd » 21 čer 2017 06:31

To heslo je heslo k účtu administrator vzdáleného počítače.
Když nechceš připojit disk, tak co vlastně očekáváš, že ti explorer ukáže?
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Hromadná vzdálená správa
    od nations112 » 21 črc 2017 13:26 » v Administrace sítě
    0
    156
    od nations112
    21 črc 2017 13:26
  • Vzdálená plocha Windows 10
    od nations112 » 05 dub 2017 19:16 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    2
    232
    od nations112
    05 dub 2017 19:34
  • pokročilá spravá souboru
    od heavyblack1 » 26 pro 2016 10:22 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    1
    128
    od X
    26 pro 2016 11:07
  • Správa diskov ukazuje nepresné údaje
    od cobr4in » 20 bře 2017 14:03 » v Problémy s hardwarem
    4
    253
    od cobr4in
    26 bře 2017 17:32
  • Cmd
    od Refire » 19 srp 2017 15:15 » v Programování a tvorba webu
    3
    187
    od Refire
    19 srp 2017 16:35

Zpět na “Administrace sítě”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů