CMD vzdálená správa

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

Uživatelský avatar
Oxxid
člen BSOD týmu
Master Level 8
Master Level 8
Příspěvky: 6205
Registrován: prosinec 12
Pohlaví: Muž

Re: CMD vzdálená správa

Příspěvekod Oxxid » 21 čer 2017 11:15




Reklama
Uživatelský avatar
Microsheep
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1090
Registrován: leden 10
Pohlaví: Muž

Re: CMD vzdálená správa

Příspěvekod Microsheep » 21 čer 2017 11:51

Pokud nemá počítače v doméně, tak se mu bude ovládat vzdáleně přes PowerShell těžko. Protože se většina příkazů chce ověřovat Kerberus protokolem (přes doménové jméno), tudíž musí mít doménu. Musel by jedině udělat vyjímky na IP adresu a pravděpodobně vygenerovat self-signed certifikát, aby se pc s tebou vůbec bavil.
Podle mě mu stačí prosté psexec
Ryzen 5 1400 | MSI B350M GAMING PRO | MSI GeForce GTX 1050 Ti 4GT | 2x8GB Corsair
Media Creation Tool | Crystal disk Info | Ninite | NirLaucher

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11
Elite Level 11
Příspěvky: 13243
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: CMD vzdálená správa

Příspěvekod ITCrowd » 21 čer 2017 12:06

Pochybuji, že by to přes powershell nešlo. Osobně používám pro kontrolu služeb a další fičouroviny vbs+wmic konzolu a je to bez problémů, jen se místo WMI použije wbem + jméno a heslo.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

Uživatelský avatar
bbdra
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 376
Registrován: listopad 13
Pohlaví: Muž

Re: CMD vzdálená správa

Příspěvekod bbdra » 21 čer 2017 17:04

ITCrowd píše:Když nechceš připojit disk, tak co vlastně očekáváš, že ti explorer ukáže?


No mělo by to fungovat takhle: https://www.youtube.com/watch?v=uA0A2uFjkkw

V prvé řadě bych potřeboval vyřešit tento problém:

Po zadání příkazu net view vidím v síti pouze PC1, na obou dvou počítačich.

Uživatelský avatar
Microsheep
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1090
Registrován: leden 10
Pohlaví: Muž

Re: CMD vzdálená správa

Příspěvekod Microsheep » 21 čer 2017 18:38

ITCrowd píše:Pochybuji, že by to přes powershell nešlo. Osobně používám pro kontrolu služeb a další fičouroviny vbs+wmic konzolu a je to bez problémů, jen se místo WMI použije wbem + jméno a heslo.

Já neříkám, že to nejde, ještě jednou si přečti co jsem napsal. Budeš muset na pc mimo doménu přidat IP z které se připojuješ do TrustedHosts nebo vygenerovat certifikát (a samozřejmě povolit ExecutionPolicy na Unrestricted, aby si mohl vůbec nějaké skripty na pc pouštět). Přes PsExec nepotřebuje na pc ani šáhnout.
Ryzen 5 1400 | MSI B350M GAMING PRO | MSI GeForce GTX 1050 Ti 4GT | 2x8GB Corsair
Media Creation Tool | Crystal disk Info | Ninite | NirLaucher

Uživatelský avatar
bbdra
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 376
Registrován: listopad 13
Pohlaví: Muž

Re: CMD vzdálená správa

Příspěvekod bbdra » 21 čer 2017 23:46

Napadá tu někoho, co by mohlo způsobit to, že po zadáni příkazu net view vidím jenom jeden PC?

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11
Elite Level 11
Příspěvky: 13243
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: CMD vzdálená správa

Příspěvekod ITCrowd » 22 čer 2017 08:23

Možností může být několik. Radu jsi ode mě dostal - nastuduj si sítě. Začít můžeš mými odkazy v podpisu.
Video se zabývá spištění programu na vzdáleném PC. Použij psexec - to už tu taky bylo řečeno.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

Uživatelský avatar
Oxxid
člen BSOD týmu
Master Level 8
Master Level 8
Příspěvky: 6205
Registrován: prosinec 12
Pohlaví: Muž

Re: CMD vzdálená správa

Příspěvekod Oxxid » 22 čer 2017 23:47

Microsheep píše:Pokud nemá počítače v doméně, tak se mu bude ovládat vzdáleně přes PowerShell těžko. Protože se většina příkazů chce ověřovat Kerberus protokolem (přes doménové jméno), tudíž musí mít doménu. Musel by jedině udělat vyjímky na IP adresu a pravděpodobně vygenerovat self-signed certifikát, aby se pc s tebou vůbec bavil.
Podle mě mu stačí prosté psexec

Zadne prikazi se neoveruji. Overuje se pouze dana relace a to metodou na zaklade parametru -Authenticaion. Jsou potreba vyjimky ve firewallu (ty zajisti procedura enable-psremoting), nikoliv vyjimky na IP adresu (co to vubec je?).

Uživatelský avatar
Microsheep
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1090
Registrován: leden 10
Pohlaví: Muž

Re: CMD vzdálená správa

Příspěvekod Microsheep » 23 čer 2017 08:00

Aby si mohl plně ovládat počítač a pouštět všechny powershell příkazy, protože ne všechny příkazy ti půjdou.
Many cmdlets (including the Get-Service, Get-Process, Get-WMIObject, Get-EventLog, and Get-WinEvent cmdlets) get objects from remote computers by using Microsoft .NET Framework methods to retrieve the objects. They do not use the Windows PowerShell remoting infrastructure.

https://msdn.microsoft.com/en-us/powers ... quirements

In many cases, you will be able to work with remote computers in other domains. However, if the remote computer is not in a trusted domain, the remote computer might not be able to authenticate your credentials. To enable authentication, you need to add the remote computer to the list of trusted hosts for the local computer in WinRM. To do so, type:
winrm s winrm/config/client '@{TrustedHosts="RemoteComputer"}'
Here, RemoteComputer should be the name of the remote computer, such as:
winrm s winrm/config/client '@{TrustedHosts="CorpServer56"}'

https://technet.microsoft.com/en-us/lib ... 00227.aspx

Nevim, jestli se ti bez toho povedlo ovládat počítač dva počítače, které nejsou v doméně, mě ne.
Ryzen 5 1400 | MSI B350M GAMING PRO | MSI GeForce GTX 1050 Ti 4GT | 2x8GB Corsair
Media Creation Tool | Crystal disk Info | Ninite | NirLaucher

Uživatelský avatar
bbdra
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 376
Registrován: listopad 13
Pohlaví: Muž

Re: CMD vzdálená správa

Příspěvekod bbdra » 26 čer 2017 01:48

ITCrowd píše:Radu jsi ode mě dostal - nastuduj si sítě.

Přišel jsem si pro radu k tobě, a ty mě pošleš do knihkupectví (obrazně řečeno). Upřímně poslední věc co bych chtěl, je hádat se na PC fóru.


ITCrowd píše: Začít můžeš mými odkazy v podpisu.

Tvoje popisky jsem si dnes pročetl.
Základní diagnostika WiFi - to je mi momentálně k ničemu, protože jsem připojený přes kabel.
Router jako switch - By mohlo být užitečný, ale k mýmu problému se to nijak nevztahuje.
Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem - taky zajímavá věc, ale stejně tak jako předchozí momentálně nepotřebuji.
Jak na diagnostiku sítě - Nic co bych neznal. Absolutní základ pro člověka co nikdy neviděl PC. Tak pěkně děkuju :D

ITCrowd píše:Video se zabývá spištění programu na vzdáleném PC. Použij psexec - to už tu taky bylo řečeno.


Ano, video se zabývá spuštěním programu na vzdáleném PC, čili to považuji za vzdálenou správu PC.
Nevidím, že by ve videu mluvil o připojování disků, nebo že by použil psexec, přestože to je určitě dobrej nápad. Takže bych chtěl také poděkovat Microsheepovi a Oxxidovi, za jejich podněty. :idea:

Disk, klidně zkusím připojit na zkoušku, ale snad chápeš, že bych si přál si to vyzkoušet jako v tom videu, čili bez připojeného disku.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11
Elite Level 11
Příspěvky: 13243
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: CMD vzdálená správa

Příspěvekod ITCrowd » 26 čer 2017 07:28

Z tvého příspěvku cítím rozladěnost, a to je škoda. Není to tak jednoduché, jak si myslíš. Můj kolega trefně říká: "ve velkých sítích jsou velké problémy. narozdíl od malých, kde jsou stejné" :-)
Problém je v tom, že těžko odhadovat, kde je chyba, možností může být několik a bez základních znalostí tazatele těžko co dělat. Buď ubezpečen, že pokud bych věděl jednoznačnou a přímou odpověď, dostal bys ji. Ale křišťálové koule zde nefasujeme. :-(
K odkazům v podpisu - když už tak všechno víš a znáš - zkusil jsi třeba netscan? To je poměrně silný nástroj pro práci se sítěmi. Předpokládám, že ne. Škoda.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

Uživatelský avatar
bbdra
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 376
Registrován: listopad 13
Pohlaví: Muž

Re: CMD vzdálená správa

Příspěvekod bbdra » 26 čer 2017 19:47

Ne, netscan jsem nepoužil... mám Advanced IP Scanner. Ten mi v síti ukazuje všechny počítače.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Hromadná vzdálená správa
    od nations112 » 21 črc 2017 13:26 » v Administrace sítě
    0
    156
    od nations112
    21 črc 2017 13:26
  • Vzdálená plocha Windows 10
    od nations112 » 05 dub 2017 19:16 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    2
    232
    od nations112
    05 dub 2017 19:34
  • pokročilá spravá souboru
    od heavyblack1 » 26 pro 2016 10:22 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    1
    128
    od X
    26 pro 2016 11:07
  • Správa diskov ukazuje nepresné údaje
    od cobr4in » 20 bře 2017 14:03 » v Problémy s hardwarem
    4
    253
    od cobr4in
    26 bře 2017 17:32
  • Cmd
    od Refire » 19 srp 2017 15:15 » v Programování a tvorba webu
    3
    187
    od Refire
    19 srp 2017 16:35

Zpět na “Administrace sítě”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů