Nelze se připojit na router přes WIN7 (přes 192.168.1.1)

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

Uživatelský avatar
atari
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1289
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Nelze se připojit na router přes WIN7 (přes 192.168.1.1)

Příspěvekod atari » 30 čer 2017 14:32

Mám 2PC:
Č.1: Windows XP HOME 32bit
Č.2: Windows 7 PRO 64bit

Oba mají stejné nastavení:
Získat IP adresu ze serveru automaticky
Ziskat adresu serveru DNS automaticky
Protokol DHCP je povolen.

PC č. 1 (WIN XP) se bez problémů připojí na router TP LINK TD-W8961NB přes 192.168.1.1. (Ping hlásí odezvu méně jak 1ms)

PC č. 2 (WIN 7) se však nepřipojí, a PING 192.168.1.1 píše „Vypršel časový limit žádosti“.
Firewal mám vypnutý. Nelze se prostě na router připojit. Internet však v prohlížeči funguje. Zkoušel jsem to na stejném kabelu jako PC č. 1. Má někdo nápad čím to může být? (Ještě jsem to zkoušel přes další PC, kde je WIN 7, a taky to nefunguje.)

Ještě přidávám ve spoileru výpis ipconfig PC č.2:
► Zobrazit spoiler



Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11
Elite Level 11
Příspěvky: 13247
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Nelze se připojit na router přes WIN7 (přes 192.168.1.1)

Příspěvekod ITCrowd » 30 čer 2017 14:35

V mém podpisu najdeš návod na dignostiku sítě.
Chtěl bych výpis ipconfig /all z obou PC.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

Uživatelský avatar
atari
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1289
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Nelze se připojit na router přes WIN7 (přes 192.168.1.1)

Příspěvekod atari » 30 čer 2017 14:54

Výpis PC č. 1 WIN XP (zde to funguje):

Kód: Vybrat vše

C:Documents and SettingsLenka>ipconfig /all

Konfigurace protokolu IP systému Windows
        Název hostitele . . . . . . . . . : lenkapc
        Primární přípona DNS. . . . . . . :
        Typ uzlu  . . . . . . . . . . . . : neznámý
        Povoleno směrování IP . . . . . . : Ne
        WINS Proxy povoleno . . . . . . . : Ne

Adaptér sítě Ethernet Připojení k místní síti 3:
        Přípona DNS podle připojení . . . :
        Popis . . . . . . . . . . . . . . : Atheros AR8151 PCI-E Gigabit Etherne
t Controller #2
        Fyzická Adresa. . . . . . . . . . : 50-E5-49-15-84-CE
        Protokol DHCP povolen . . . . . . : Ano
        Automatická konfigurace povolena  : Ano
        Adresa IP . . . . . . . . . . . . : 192.168.1.108
        Maska podsítě . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
        Výchozí brána . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
        Server DHCP . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
        Servery DNS . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
        Zapůjčeno . . . . . . . . . . . . : 30. června 2017 14:45:50
        Zápůjčka vyprší . . . . . . . . . : 3. července 2017 14:45:50

C:Documents and SettingsLenka>


Výpis PC č. 2 WIN7 (zde to nefunguje):

Kód: Vybrat vše

C:Windowssystem32>ipconfig /all

Konfigurace protokolu IP systému Windows
   Název hostitele . . . . . . . . . : Pavelntb
   Primární přípona DNS. . . . . . . :
   Typ uzlu  . . . . . . . . . . . . : hybridní
   Povoleno směrování IP . . . . . . : Ne
   WINS Proxy povoleno . . . . . . . : Ne

Adaptér bezdrátové sítě LAN Bezdrátové připojení k síti:
   Stav média  . . . . . . . . . . . : odpojeno
   Přípona DNS podle připojení . . . :
   Popis . . . . . . . . . . . . . . : Intel(R) PRO/Wireless 3945ABG - síťové př
ipojení #2
   Fyzická Adresa. . . . . . . . . . : 00-19-D2-C2-51-65
   Protokol DHCP povolen . . . . . . : Ano
   Automatická konfigurace povolena  : Ano

Adaptér sítě Ethernet Připojení k místní síti:
   Přípona DNS podle připojení . . . :
   Popis . . . . . . . . . . . . . . : Broadcom NetLink (TM) Gigabit Ethernet
   Fyzická Adresa. . . . . . . . . . : 00-17-A4-DC-22-4F
   Protokol DHCP povolen . . . . . . : Ano
   Automatická konfigurace povolena  : Ano
   Místní IPv6 adresa v rámci propojení . . . : fe80::9410:f31:f23:29c2%10(Prefe
rované)
   Adresa IPv4 . . . . . . . . . . . : 192.168.1.109(Preferované)
   Maska podsítě . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
   Zapůjčeno . . . . . . . . . . . . : 30. června 2017 14:20:56
   Zápůjčka vyprší . . . . . . . . . : 3. července 2017 14:20:56
   Výchozí brána . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
   Server DHCP . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
   IAID DHCPv6  . . . . . . . . . .  : 234887076
   DUID klienta DHCPv6. . . . . . .  : 00-01-00-01-1A-A7-46-DE-00-17-A4-DC-22-4F

   Servery DNS . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
   Rozhraní NetBios nad protokolem TCP/IP. . . . . . . . : Povoleno

Adaptér pro tunelové připojení isatap.{BAAC867C-7478-43B7-ACF7-FE8559B70EF0}:
   Stav média  . . . . . . . . . . . : odpojeno
   Přípona DNS podle připojení . . . :
   Popis . . . . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter
   Fyzická Adresa. . . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
   Protokol DHCP povolen . . . . . . : Ne
   Automatická konfigurace povolena  : Ano

Adaptér pro tunelové připojení Teredo Tunneling Pseudo-Interface:
   Přípona DNS podle připojení . . . :
   Popis . . . . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
   Fyzická Adresa. . . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
   Protokol DHCP povolen . . . . . . : Ne
   Automatická konfigurace povolena  : Ano
   IPv6 adresa. . . . . . . . . . . : 2001:0:9d38:6ab8:38b0:c652:a54d:7dbe(Prefe
rované)
   Místní IPv6 adresa v rámci propojení . . . : fe80::38b0:c652:a54d:7dbe%12(Pre
ferované)
   Výchozí brána . . . . . . . . . . : ::
   NetBIOS nad TCP/IP. . . . . . . . : zakázáno

Adaptér pro tunelové připojení isatap.{569C9595-86B1-4B85-A7C0-2EA02174ABD8}:
   Stav média  . . . . . . . . . . . : odpojeno
   Přípona DNS podle připojení . . . :
   Popis . . . . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter #3
   Fyzická Adresa. . . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
   Protokol DHCP povolen . . . . . . : Ne
   Automatická konfigurace povolena  : Ano

Adaptér pro tunelové připojení 6TO4 Adapter:
   Stav média  . . . . . . . . . . . : odpojeno
   Přípona DNS podle připojení . . . :
   Popis . . . . . . . . . . . . . . : Microsoft 6to4 Adapter
   Fyzická Adresa. . . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
   Protokol DHCP povolen . . . . . . : Ne
   Automatická konfigurace povolena  : Ano

C:Windowssystem32>


Dodatečně přidáno po 3 minutách 22 vteřinách:
Ještě doplnění: PING mezi oběma PC návzájem fungují.

Dodatečně přidáno po 15 minutách 1 vteřině:
Ještě jsem zkoušel ten Tvůj odkaz na diagnostiku sítě, a vše je podle něj v pořádku, krom toho že ping 192.168.1.1 nefunguje. ostatní pingy fungují na net.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11
Elite Level 11
Příspěvky: 13247
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Nelze se připojit na router přes WIN7 (přes 192.168.1.1)

Příspěvekod ITCrowd » 30 čer 2017 15:09

Zkus na Win7 ve vlastnostech síťového připojení zrušit zatržítko IPv6 protokolu.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

Uživatelský avatar
atari
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1289
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Nelze se připojit na router přes WIN7 (přes 192.168.1.1)

Příspěvekod atari » 30 čer 2017 15:11

To jsem již zkoušel a nepomohlo.

Dodatečně přidáno po 10 minutách 51 vteřinách:
Tak jsem IPV6 vypnul znovu, a restartoval router i PC a nepomohlo.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11
Elite Level 11
Příspěvky: 13247
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Nelze se připojit na router přes WIN7 (přes 192.168.1.1)

Příspěvekod ITCrowd » 01 črc 2017 10:30

To je kutečně zajímavý problém - spojení na 192.168.1.1 musí bát, jinak by nedostal IP adresu, ani by nešel internet.
Zkus použít nástroje netscan a fping, uvidíme, co se ukáže.
V tématu píšeš nelze se připojit... Když tu IP adresu napíšeš do prohlížeče, tak se nepřipojí?
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

Uživatelský avatar
atari
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1289
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Nelze se připojit na router přes WIN7 (přes 192.168.1.1)

Příspěvekod atari » 02 črc 2017 21:58

Přesně tak, když napíšu do prohlížeče 192.168.1.1, tak to trvá skoro 20s, a pak to napíše "Vypršel čas spojení" ... (bla, bla) ... "Zkusit znovu".
Zíta rano zkusím tyn ástroje.

Uživatelský avatar
atari
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1289
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Nelze se připojit na router přes WIN7 (přes 192.168.1.1)

Příspěvekod atari » 03 črc 2017 10:07

Tak jsem stáhnul fping zde: http://www.stahuj.centrum.cz/internet_a ... oz%5D=2.06 , a výsledek je pořád stejný viz spoiler:

► Zobrazit spoiler

Ješte ten netscan jsem nějak nenašel, Co to je za soft?

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11
Elite Level 11
Příspěvky: 13247
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Nelze se připojit na router přes WIN7 (přes 192.168.1.1)

Příspěvekod ITCrowd » 03 črc 2017 10:20

https://www.softperfect.com/products/networkscanner/
Nemáš tam nainstalován nějaký bezpečnostní SW?
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

Uživatelský avatar
atari
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1289
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Nelze se připojit na router přes WIN7 (přes 192.168.1.1)

Příspěvekod atari » 03 črc 2017 11:01

Tak Netscan se na 192.168.1.1 dostane (píše odezvu 15ms, což je ale nějak moc) - viz obr. Bezpečnostní software tam nemám. A jak jsem psal výše, tak mám další PC kde je WIN 7, a je tam stejný problém.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11
Elite Level 11
Příspěvky: 13247
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Nelze se připojit na router přes WIN7 (přes 192.168.1.1)

Příspěvekod ITCrowd » 03 črc 2017 11:24

Zkontroluj v nastavení routeru položka Security/Local Management přístup z All Computers, Remote Management nastavení portu a 255.255.255.255 pro všechny počítače.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

Uživatelský avatar
atari
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1289
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Nelze se připojit na router přes WIN7 (přes 192.168.1.1)

Příspěvekod atari » 03 črc 2017 18:57

Tak tohle nastavení jsem nikde nenašel. Žádné Security/Local Management, ani Remote Management ani nic podobného, kde lze nastavit ten port, jsem nenašel.

Ale vypnul jsem firewal v routeru a už to funguje. Ten firewall však nelze nijak nastavavovat (můžu ho puze zapnout nebo vypnout), je to automat. A zjistil jsem, že mě blokuje všechny PC pro přístup 192.168.1.1, kde je WIN 7. Je to zvláštní.

Ještě jsem koukal do nápovědy a tam k nastavení firewallu píšou jen toto:
"Select this option can automatically detect and block Denial of Service (DoS) attacks, such as Ping of Death, SYN Flood, Port Scan and Land Attack."


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • 192.168.1.x - zobrazuje web http://microsoft.com/
    od Covy » 12 úno 2017 12:00 » v Administrace sítě
    19
    919
    od Kusi
    09 srp 2017 02:00
  • Monitor jede analogově, i přes to, že je připojen přes HDMI
    od ChrisTaylor » 30 lis 2016 18:45 » v Problémy s hardwarem
    1
    252
    od petr22
    30 lis 2016 18:55
  • Nelze nainstalovat win10 přes USB na nový HDD
    od cerberos2 » 05 dub 2017 23:15 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    1
    251
    od RIKI22
    06 dub 2017 09:52
  • Internet jde jen přes wi-fi, přes kabel "na půl".
    od dexikovicek » 18 dub 2017 21:03 » v Sítě - hardware
    1
    447
    od ITCrowd
    19 dub 2017 07:27
  • nelze připojit gk
    od FackFace » 18 lis 2016 00:09 » v Problémy s hardwarem
    0
    148
    od FackFace
    18 lis 2016 00:09

Zpět na “Administrace sítě”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů