Hostovaná síť u RT-AC51U

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

cipraj
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: březen 16
Pohlaví: Nespecifikováno

Hostovaná síť u RT-AC51U

Příspěvekod cipraj » 20 zář 2017 00:16

U hostované sítě je položka "Doba přístupu" kde jde nastavit den, hodina a minuta. Domníval jsem se, že to slouží k tomu, když budu chtít omezit dobu, po kterou může "host" přistupovat na internet. Když jsem nastavil 1 hodinu, tak po ťuknutí na Použít se po zpracování objevila u hostované sítě hodnota "Zbývající čas" 59 minuty a dále se již neměnil. Zkusil jsem tedy nastavit 0 hodin a 15 minut abych nemusel tak dlouho čekat a přihlásil se na ntb jako host. K odpojení od hostované sítě ale nedošlo ikdyž jsem s internetem nepracoval cca 1 hodinu. Když jsem ntb zrestaroval, tak jsem byl stále připojen do hostované sítě. Musí se odečítání času a následné vypnutí někde povolit nebo se jedná o závadu routeru? Verze firmwaru, 3.0.0.4.380_7378, by měla být aktuální.



Reklama
Melvidor
nováček
Příspěvky: 14
Registrován: únor 17
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Hostovaná síť u RT-AC51U

Příspěvekod Melvidor » 20 zář 2017 08:30

Ahoj,
ta doba přístupu zřejmě omezuje připojení jen přes kabel. Podke FAQu bude wifi "logicky" jinde..

https://www.asus.com/CZ/support/FAQ/1009857

cipraj
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: březen 16
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Hostovaná síť u RT-AC51U

Příspěvekod cipraj » 20 zář 2017 12:58

Ahoj, zatím ještě pořád hmota vítězí nad duchem. Podle manuálu - "Pokyny pro vytvoření hostované sítě, bod 9. Určete Acces time" jsem se domníval, že tady si určím jak dlouho bude hostovaná síť ASUS_Guest s hostem komunikovat a nastavení v Set AP isolated slouží k bezdrátové síti obecně. Přesto jsem toto zkusil nastavit na Yes - bez výsledku. Ntb komunikuje přes hostovanou síť ASUS_Guest s internetem stále, i když na něm provedu restart. Položku Access Intranet chápu tak, že hostům zamezí v přístupu na má zařízení připojená k routeru (přes LAN nebo přes Wi-Fi která má jiné SSID). Na internet se ale budou moci připojit (předpokládal jsem, že pouze po povolenou dobu, třebas 30 minut).

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 13905
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Hostovaná síť u RT-AC51U

Příspěvekod ITCrowd » 20 zář 2017 13:20

Vyzkoušel jsem na svém n53. Chová se to jak má - hostovaná síť běží pouze po nastavenou dobu. Poté se zneplatní a z nabízených sítí zcela zmizí. Nastavená doba byla hodina.
Vyzkoušej nastavit dobu > 1 hodina. pokud by ani to nefungovalo, napiš na podporu.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

cipraj
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: březen 16
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Hostovaná síť u RT-AC51U

Příspěvekod cipraj » 01 říj 2017 19:40

Omlouvám se, jestli jsem problém zadal někam špatně. používám PC-help poprvé. Router byl několikrát zapnut i vypnut, zkusil jsem k 10ti minutám přidat jednu hodinu - výsledek stejný. Dotaz jsem položil i na https://www.asus.com/support/Product/Co ... lang=cs-cz spolu s logovým a konfiguračním souborem. Stav je zde takový, že vše přeposlali na globální technickou podporu na Taiwan odkud se zatím neozvali.

Uživatelský avatar
WalkerCZ
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: leden 18
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Hostovaná síť u RT-AC51U

Příspěvekod WalkerCZ » 12 led 2018 13:21

Zdravím borci, mám stejný problém, čas se neodečítá a hostovaná síť je trvalá. Navíc mám IP v rozsahu hlavní sítě nikoliv jiném (pro hosty) a mohu procházet celou sítí, což je tedy průšvih a vůbec to neplní funkci hostované sítě. A samozřejmě že se jedná o nastavení pro WiFi a ne pro LAN!
Verze firmwaru: 3.0.0.4.380_7378 (Směrovač aktuálně obsahuje nejnovější verzi firmwaru.)

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 13905
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Hostovaná síť u RT-AC51U

Příspěvekod ITCrowd » 12 led 2018 13:33

Předpokládám, že položku Intranet jsi nastavil na Disable.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

Uživatelský avatar
WalkerCZ
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: leden 18
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Hostovaná síť u RT-AC51U

Příspěvekod WalkerCZ » 12 led 2018 14:10


Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 13905
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Hostovaná síť u RT-AC51U

Příspěvekod ITCrowd » 12 led 2018 14:21

Manuál http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/wirele ... 1490857082 strana 26, položka Access Intranet.
Případně zkus na chvíli přepnout do angličtiny, zda se neobjeví.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

Uživatelský avatar
WalkerCZ
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: leden 18
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Hostovaná síť u RT-AC51U

Příspěvekod WalkerCZ » 13 led 2018 11:57

Díky Richmonde, ale ani v angličtině tam položku Access Intranet (Přístup k Intranetu) nemám :-(
V html tu položku ale vidím. Nezobrazí se v Chromu ani v IE.
Takže další rada už asi nebude, že?
http://mostecani.cz/a/dotaz2.png

Takže stále mi trvají problémy:
1) neodečítá se čas na automatické zrušení hostované sítě a síť je trvalá
2) nelze zakázat přístup k intranetu (podivný název)

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 13905
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Hostovaná síť u RT-AC51U

Příspěvekod ITCrowd » 13 led 2018 19:22

Název není vůbec podivný. Intranet je vnitřní síť. Internet vnější.
Zkus pro nastavení použít jiný počítač s firefoxem, popřípadě nabootuj live linux a zkus to v něm. Taky možná pomůže kompletně vymazat historii prohlížeče.
Další možnost by byla, pokud se lze k routeru připojit přímo přes SSH, a to editovat konfigurační soubor ručně.
Nebo zkus starší firmware, proveď nastavení a pak nahrej novější.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

Uživatelský avatar
WalkerCZ
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: leden 18
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Hostovaná síť u RT-AC51U

Příspěvekod WalkerCZ » 15 led 2018 09:33

Díky za snahu, pro mě byl (a je) pojem intranet spojen s vnitřníma webovkama, pro lokální sít jsem to nikdy nepoužíval, ale používat se to evidentně dá. A v případě menu toho routeru záleží na tom, kdo to překládá, já bych použil vnitřní síť.
Zkoušeno na třech PC s Chrome i IE, pak jsem teda ještě zkusil portablovej Firefox, ani v něm ta položka není.
Přes Putty jsem se tam nedostal. Na přehrávání FW kašlu.
Když se tomu od října nevěnují ani na Asus podpoře jak píše cipraj, tak co s nima, ani psát jim nebudu.
A dost možná bych tím vyřešil jen zákaz do vnitřní sítě, ale časové ukončení hostované sítě možná ne.
Víc starostí než užitku, tak už na to prdím, vrátím a použiju mikrotik s dvěma kartama.
Zavírám můj dotaz a převelice ti děkuji za snahu.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Propojení Asus RT-AC51U s MikroTik RouterBOARD 493
    od Shaman » 12 lis 2017 15:15 » v Administrace sítě
    1
    227
    od zeus
    13 lis 2017 10:15
  • Nastavení portů, DMZ, DDNS a NAT u routeru Asus RT-AC51U - screeny
    od Shaman » 09 pro 2017 17:35 » v Sítě - hardware
    1
    279
    od ITCrowd
    09 pro 2017 22:57
  • Domácí síť
    od RomanK » 20 říj 2017 10:41 » v Sítě - hardware
    4
    614
    od ITCrowd
    20 říj 2017 12:41
  • Nefunkční síť
    od dominikk67 » 16 říj 2017 15:55 » v Administrace sítě
    1
    357
    od ITCrowd
    16 říj 2017 16:11
  • Úplně nová síť
    od Pavel357 » 09 říj 2017 10:43 » v Sítě - hardware
    15
    645
    od zeus
    13 říj 2017 11:48

Zpět na “Administrace sítě”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů