Problémy s internetem (Powerline i Wi-Fi)

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

Pandora Rosalez
Level 1
Level 1
Příspěvky: 65
Registrován: srpen 13
Bydliště: Praha
Pohlaví: Žena

Problémy s internetem (Powerline i Wi-Fi)

Příspěvekod Pandora Rosalez » 20 pro 2017 20:48

Nějaký čas jsem měla internet na pc připojený přes Wi-Fi, přes takové malé USB. Dost často se mi stávalo, že mi internet padal... buď po probuzení z hibernace, nebo i z ničeho nic. Musela jsem usb pak několikrát vytáhnout, aby se internet znovu připojil...

Dnes jsme doma konečně zapojili powerline (Huawei PT500 HomePlug AV 500Mbit) myslela jsem si, jak konečně budu mít normální internet a ouha... za a) internet byl podle měření rychlosti mnohem pomalejší než přes Wi-Fi a za b) což mě štve mnohem víc... ten internet padá stále. Jenže musím buď restartovat počítač a nebo znovu odpojit a připojit propojení powerline. :roll: Takže jsem si v podstatě vůbec nepomohla...

Kde by mohl být problém? Je to problém s počítačem? Internetem to totiž nejspíš není, na jiném počítači funguje v pohodě... i modem máme nový asi dva měsíce...

Díky...



Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 14496
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Problémy s internetem (Powerline i Wi-Fi)

Příspěvekod ITCrowd » 21 pro 2017 12:40

Bude třeba ověřit, zda je problém ve tvé síti, nebo ne. Dokážeš zkopírovat soubor z jednoho počítače na druhý?
Pokud bude problém na tvé síti, pak by powerliny mohly být zapojeny na jiné fázi.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

Pandora Rosalez
Level 1
Level 1
Příspěvky: 65
Registrován: srpen 13
Bydliště: Praha
Pohlaví: Žena

Re: Problémy s internetem (Powerline i Wi-Fi)

Příspěvekod Pandora Rosalez » 21 pro 2017 15:31

Asi nevím, jak to myslíš s tím kopírováním... ty počítače nejsou nijak propojené spolu...

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 14496
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Problémy s internetem (Powerline i Wi-Fi)

Příspěvekod ITCrowd » 21 pro 2017 18:03

Propojené asi budou, když jsou připojeny na stejný modem.
Na jednom počítači vytvoříš adresář test a nastavíš mu sdílení.
Do tohoto adresáře ulože nějaký větší soubor (např. film).
Nainstaluj si totalcommander.
V totalcommanderu klikni nad oknem na rozbalovací nabídku a vyber Místa v síti. Zobrazí se ti všechny počítače připojené do sítě.
Rozklepneš počítač, nakterém je adresář test, vejdeš do adresáře test. Pokud bude vyžádáno heslo, zadáš tam heslo k účtu na počítač s adresářem test.
V totalcommanderu označíš soubor a zadáš kopírování na druhý počítač. Totalcommander během kopírování ukáže rychlost.
sdilenitcmd.png
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

Pandora Rosalez
Level 1
Level 1
Příspěvky: 65
Registrován: srpen 13
Bydliště: Praha
Pohlaví: Žena

Re: Problémy s internetem (Powerline i Wi-Fi)

Příspěvekod Pandora Rosalez » 22 pro 2017 10:57

Tak momentálně nám doma nejde internet vůbec. Ještě včera fungoval a dnes najednou nejde. K Wi-Fi se dá připojit ale jako by nejde, pc na kabelu taky nic. Přes diagnostiku v modemu jsem se jen dozvěděla že tam je nějaké ladění. Restart nepomohl, nevím co s tím. Asi to budeme muset řešit přímo s UPC. Ale jelikož zítra jedu pryč, tak asi až po svátcích budu moct zjistit co a jak s tou powerline...

Dodatečně přidáno po 51 minutách 30 vteřinách:
Tak se net zase sám rozjel... ale tak je to docela zvláštní... stále to píše chybu u LAN... ale mám pocit, že ji tam píše jen když jsou připojené ty powerline... :problem: (1)

Navíc rychlost na pc co je připojeno přímo k modemu a noťasu co je na powerline je dost zásadní... pro změnu teď zkouším kabel připojený k noťasu, abych věděla jestli to bude dělat to stejné co u mého pc. Počítač mám teď vypnutý... Koukala jsem že ty powerline by měli dát 500 Mbps ale je tam stejně jen stovka... (2) při připojení na wi-fi je to ale ještě méně (4) a stejně to přes test rychlosti vyjde lépe... první test (5) je přes wi-fi a ten druhý (6) je přes kabel... na druhou stranu je to pořád víc, než co jsem měla na počítači... tam mi to vyhodilo asi tak 2 Mbit/s pro download... :eh:

Plus to omezení netu pro US (3) taky úplně nevím, co si o tom myslet... předtím než jsem do toho začala montovat powerline, tak ten net jel v pohodě... teda jinde než mě na tom počítači, když jsem tam ještě jela na wi-fi...

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Dodatečně přidáno po 57 minutách 22 vteřinách:
PS: Ten test se se soubory zkusím později, teď zrovna k tomu druhému počítači nemám přístup...

Pandora Rosalez
Level 1
Level 1
Příspěvky: 65
Registrován: srpen 13
Bydliště: Praha
Pohlaví: Žena

Re: Problémy s internetem (Powerline i Wi-Fi)

Příspěvekod Pandora Rosalez » 28 pro 2017 23:08

Tak jsem zkoušela to kopírování souboru mezi svým pc a notebookem na jedné síti... první to šlo hrozně pomalu, nakonec to spadlo... na druhý pokus už to šlo...

Jinak je to s tím netem zvláštní... jede to delší dobu, sem tam to vypadne... vždy je to v režimu omezeno, občas to jde vyřešit přes diagnostiku... jindy musím jít restartovat modem... nebo restartovat počítač...

Vždy je tam chyba "Adaptér sít Ethernet nemá platnou konfiguraci protokolu IP." nebo pak ještě něco s bránou, ale to se většinou opraví...

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 14496
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Problémy s internetem (Powerline i Wi-Fi)

Příspěvekod ITCrowd » 29 pro 2017 10:16

Účel toho testu byl, zda síť je v pořádku - což tedy není.
Totéž vyzkoušej, když budeš mít počítač připojen přímo k routeru bez powerline.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

lump1
nováček
Příspěvky: 23
Registrován: září 17
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Problémy s internetem (Powerline i Wi-Fi)

Příspěvekod lump1 » 29 pro 2017 11:23

Ja by som ten router resetoval a nanovo konfiguroval...restart niekedy nestačí.Ale treba vediet hesla do routru a potom prihlasovacie údaje,prípadne kontaktovat podporu poskytovatela s nastavením parametrov routru.
Niekedy sú ty routre náchylné takto trucovať u mňa to niekedy bolo so slabým zabezpečením po návšteve stránok s pornom. :inlove:

Pandora Rosalez
Level 1
Level 1
Příspěvky: 65
Registrován: srpen 13
Bydliště: Praha
Pohlaví: Žena

Re: Problémy s internetem (Powerline i Wi-Fi)

Příspěvekod Pandora Rosalez » 29 pro 2017 20:54

Kdybych měla možnost ten počítač připojit k routeru, tak nemusím řešit problémy s wi-fi a powerline... bohužel nemám možnost to zkusit... kdybych mohla, tak ho mám k routeru zapojený přímo už od začátku... :shifty:

Dodatečně přidáno po 2 minutách 35 vteřinách:
Dostala jsem tip, abych nastavila IP staticky. Na nějaký čas to fungovalo, pak to ale stejně znovu spadlo... po opravě to tu IP smazalo... a když to znovu hlásilo problémy s IP, tak už to nastavení zpět nepomohlo...

lump1
nováček
Příspěvky: 23
Registrován: září 17
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Problémy s internetem (Powerline i Wi-Fi)

Příspěvekod lump1 » 29 pro 2017 21:28

Ale to neznamená že 500 Mbps v powerline to naozaj musí dať,ked je v PC pomalý disck né....toby museli byť v obidvoch počítačoch úber-rýchle disky aby to šlo využit....skopčit 0,5 Giga za sekundu si skús v jednom PC kopírovať s disku na disk a potom uvidíš.....
A čo sa týka internetu tak limit je daný od poskytovatela prípadne použitia nastavenia DNS -DNSchargera :idea:

Pandora Rosalez
Level 1
Level 1
Příspěvky: 65
Registrován: srpen 13
Bydliště: Praha
Pohlaví: Žena

Re: Problémy s internetem (Powerline i Wi-Fi)

Příspěvekod Pandora Rosalez » 29 pro 2017 21:43

Jo už jsem zjistila, že mám asi síťovku omezenou max na 100 Mbps, takže to víc asi ani nedá... každopádně po měření mám vždy strašně málo... i když se mi ten net tak pomalý nezdá... Jaký je net od poskytovatele nevím... myslím, že asi 200 Mbps? Nejsem si jistá, ale nedávno se zvyšoval...

Spíš mě zajímá to, proč se pořád hází do omezeno a podobně... buď je to tím, že jsou ty powerline v prodlužovačce, nebo je to okruhem elektřiny, což je ale nejspíš stejný... a nebo... nevím, možná je to už i tím, že je počítač starej... radši bych měla natažený kabel z modemu, pak si myslím, že by to šlo jak má... ale bohužel...

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 14496
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Problémy s internetem (Powerline i Wi-Fi)

Příspěvekod ITCrowd » 29 pro 2017 22:01

Nefunkční síti je úplně jedno, zda jsou IP staticky, či dynamicky. Funkční síti je to taky fuk.
Pokud je pro tebe zatěžko přenést z důvodu zkoušek počítač k routeru, pak nechápu, proč žádáš o radu.
100Mpbs je pořád rychlejší a stabilnější než wifi.

Nicméně dle toho, co píšeš to vypadá, jako by powerline vedl z jednoho bytu do ruhého, tedy přes hodiny. To ovšem nemůže fungovat.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Koupím Powerline
    od Pandora Rosalez » 31 říj 2017 10:23 » v K: Hardware
    0
    382
    od Pandora Rosalez
    31 říj 2017 10:23
  • Nefunguje powerline adaptér
    od Oceanix1 » 20 led 2018 14:53 » v Sítě - hardware
    1
    265
    od ITCrowd
    20 led 2018 14:58
  • Problém s internetem
    od kaspartomas20 » 25 led 2018 21:56 » v Internet a internetové prohlížeče
    1
    301
    od petr22
    25 led 2018 21:59
  • Problém s internetem
    od sarulaa » 05 led 2018 18:45 » v Internet a internetové prohlížeče
    10
    399
    od ITCrowd
    05 led 2018 21:42
  • Problém s internetem
    od zirovnicky.marek » 04 pro 2017 22:24 » v Sítě - hardware
    8
    408
    od ITCrowd
    04 pro 2017 23:13

Zpět na “Administrace sítě”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů