Výpadky internetu - výchozí brána není dostupná

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

xxsvita
nováček
Příspěvky: 17
Registrován: prosinec 17
Pohlaví: Muž

Výpadky internetu - výchozí brána není dostupná

Příspěvekod xxsvita » 28 pro 2017 19:17

Zdravím,

pořídil jsem si nový PC a mám problémy se připojit na internet. Na síť se připojuji síťovou kartou ASUS wifi PCI-E AC51. Háže mi to různé chyby jako třeba:

"DNS_PROBE_FINISHED_NO_INTERNET" nebo "Adaptér Wifi-2 nemá platnou konfiguraci protokolu IP"

občas se na internet připojím a pak mi přijde, jako by mě router vyhodil. Síť je tvořena starším routerem TP-Link TL-WR1043N. Na síti je běžně kolem 8 zařízení (notebooky, mobily, desktopy) a všem internet běží.

Nejčastější chyba je "výchozí brána není dostupná".

Předpokládám, že to bude nějaký softwarový problém, protože wifi karta funguje - když si vedle PC postavím notebook a udělám si hotspot, tak se na internet připojím (občas jsou však výpadky i na tom hotspotu).

Když dám "diagnostiku", resp. takové to "odstranit potíže", tak se následně na chvíli připojím, ale po chvíli zase internet nejde, byť se to v "nastavení síť a internet" tváří, jako bych na internetu připojený byl.

Operační systém je Windows 10 PRO.

Budu vděčný za každou radu, ovladače jsem přeinstaloval už tisíckrát a tím v podstatě moje znalosti končí..

Doplním jakékoliv další informace, které budou potřeba.

Děkuju moc!



Reklama
kecalek
Level 1
Level 1
Příspěvky: 66
Registrován: říjen 17
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Výpadky internetu - výchozí brána není dostupná

Příspěvekod kecalek » 28 pro 2017 19:28

Keďže ti to "vyhadzuje" niekedy i na druhom NB - nebude to len problém SW v PC, ale aj v routeri.
A) router si nakonfiguruj tak, aby sám vyhľadával Public DNS servery - tedfa priamo v routeri nastav DNS servery na 8.8.8.8 a sekundár na 8.8.4.4....... Zapni DHCP.
B) Skontroluj si aj normu (g/n), šírku pásma (ak nemáš veľa stien tak na 20MHz, frekvenciu na 2,4GHz, tiež si skontroluj, či náhodou sa ti neprelínajú kanály z routeru s nejakou susedovou sieťou - rušenie, zoslabenie signálu = výsledok padanie pripojenia medzi PC a routerom.
C)Wifi karta v PC - skontroluj si ovládač karty (stolný PC = hľadať na stránke výrobcu karty), aktualizuj si ovládače.
D) WiFi kartu si nastav tak, aby od routeru prijímala všetko automaticky ("zožerie" všetko, čo jej router ponúkne)

xxsvita
nováček
Příspěvky: 17
Registrován: prosinec 17
Pohlaví: Muž

Re: Výpadky internetu - výchozí brána není dostupná

Příspěvekod xxsvita » 28 pro 2017 19:48

kecalek píše:Keďže ti to "vyhadzuje" niekedy i na druhom NB - nebude to len problém SW v PC, ale aj v routeri.
A) router si nakonfiguruj tak, aby sám vyhľadával Public DNS servery - tedfa priamo v routeri nastav DNS servery na 8.8.8.8 a sekundár na 8.8.4.4....... Zapni DHCP.
B) Skontroluj si aj normu (g/n), šírku pásma (ak nemáš veľa stien tak na 20MHz, frekvenciu na 2,4GHz, tiež si skontroluj, či náhodou sa ti neprelínajú kanály z routeru s nejakou susedovou sieťou - rušenie, zoslabenie signálu = výsledok padanie pripojenia medzi PC a routerom.
C)Wifi karta v PC - skontroluj si ovládač karty (stolný PC = hľadať na stránke výrobcu karty), aktualizuj si ovládače.
D) WiFi kartu si nastav tak, aby od routeru prijímala všetko automaticky ("zožerie" všetko, čo jej router ponúkne)



Díky za reakci.

Asi jsem se blbě vyjádřil. Na druhém NTB mi jede internet dobře, co občas vypadne je ten hotspot - tzn. na NTB jede internet, je zaplej hotspot, na PC kde přijímám HOTSPOT má internet občas výpadky, ale jede líp, než když jsem bez hotspotu přímo na síti ( doufám, že je to pochopitelnější :D, moje odborné vyjadřování v oblasti IT není na vysoké úrovni :D).

A) primární DNS mám teď : 10.0.0.1 a sekundární 8.8.8.8, jak mám nastavit to vyhledávání Public DNS serverů?

B) tak tady se trošku ztrácím :D. Co se týče signálu, tak síla je dobrá a vzhledem k tomu,že na všech zbylých zařízeních internet funguje, tak si myslím, že nedochází ani k žádnému rušení se sousedy (rodinné domky + zahrady => od sousedů WIFI skoro ani nevyhledám).

C) ovladač mám ze stránek výrobce, je to nejaktuálnější, který jsem tam našel

D) myslím, že takhle jí nastavenou mám, resp. že takhle je nastavená defaultně
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

kecalek
Level 1
Level 1
Příspěvky: 66
Registrován: říjen 17
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Výpadky internetu - výchozí brána není dostupná

Příspěvekod kecalek » 28 pro 2017 19:52

Na TP-linku nastav primary na 8.8.8.8 a sekundary na 8.8.4.4 - pretože ty zadávaš požiadavky na DNS server poskytovateľa!
V časti Wireless si nastav Mode na 11bgn mixed, Channel Width na 20MHz, Channel - musíš si vyhľadať, alebo skúšať najlepší.
Ešte otázka - WiFi karta v PC - kde máš anténu? Niekde vzadu? Alebo máš USB WiFi? Ak USB WiFi - tak tie nemajú antény s veľkým ziskom a anténa musí byť niekde vpredu. Ak je to WiFi do PCI - anténu tiež vyveď niekam na voľnejšie miesto.
NB majú totiž antény pre WiFi často v ráme okolo zobrazovača a podstatne väčšie, ako tie minikolíky.

Doplnenie - stiahni si InSSIDer a over si kanály....

xxsvita
nováček
Příspěvky: 17
Registrován: prosinec 17
Pohlaví: Muž

Re: Výpadky internetu - výchozí brána není dostupná

Příspěvekod xxsvita » 28 pro 2017 20:18

Upravil jsem to, jak jsi napsal, tak uvidím, jestli se něco změní :)

Dodatečně přidáno po 3 minutách 26 vteřinách:
Anténu mám vzadu v PC, je to karta do PCI-E slotu, takže klasicky vzadu dva kolíčky..

kecalek
Level 1
Level 1
Příspěvky: 66
Registrován: říjen 17
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Výpadky internetu - výchozí brána není dostupná

Příspěvekod kecalek » 28 pro 2017 20:26

Anténu si buď dokúp s káblikom. Vzadu ti to tieni bedňa a možno i stena - príjem signálu je potom na ho*no!
Také niečo Obrázek

xxsvita
nováček
Příspěvky: 17
Registrován: prosinec 17
Pohlaví: Muž

Re: Výpadky internetu - výchozí brána není dostupná

Příspěvekod xxsvita » 28 pro 2017 22:09

Tak cca hoďku to běželo dobře a už mám zase výpadky, je to třeba každou půl minutu na 5s výpadek

xxsvita
nováček
Příspěvky: 17
Registrován: prosinec 17
Pohlaví: Muž

Re: Výpadky internetu - výchozí brána není dostupná

Příspěvekod xxsvita » 30 pro 2017 10:22

Napadá ještě někoho něco, co bych mohl přenastavit, nebo čím by to mohlo být? Nastavení od @kecalek pomohlo, ale jenom částečně

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 14496
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Výpadky internetu - výchozí brána není dostupná

Příspěvekod ITCrowd » 30 pro 2017 10:27

Ale jistě.
Neposlouchat hloupé slováky. Když na jiném ntb internet jede, tak není chyba v nasatvení DNS.
Ostatně už z hlášky výchozí brána není dostupná je jasné, oč jde.
Natáhni si kabel do routeru a bude to bez problému.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

xxsvita
nováček
Příspěvky: 17
Registrován: prosinec 17
Pohlaví: Muž

Re: Výpadky internetu - výchozí brána není dostupná

Příspěvekod xxsvita » 30 pro 2017 10:28

To bohužel nejde :(, museli by se vrtat 2 patra baráku...

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 14496
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Výpadky internetu - výchozí brána není dostupná

Příspěvekod ITCrowd » 30 pro 2017 10:33

Pokud jde o barák, pak vyzkoušej powerline viewtopic.php?f=117&t=165570
Podmínkou je, že oba adaptéry musí být na stejné fázi a signál nesmí procházet přes měřící hodiny.

Dodatečně přidáno po 9 minutách 26 vteřinách:
"Adaptér Wifi-2 nemá platnou konfiguraci protokolu IP"
"výchozí brána není dostupná"
To hle jsou dvě chyby, které jasně ukazují na ztrátu spojení. Taky může být chyba ve woknech - můžeš zkusit nabootovat live linux a vyzkoušet jak bude spojení stabilní.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

xxsvita
nováček
Příspěvky: 17
Registrován: prosinec 17
Pohlaví: Muž

Re: Výpadky internetu - výchozí brána není dostupná

Příspěvekod xxsvita » 30 pro 2017 10:52

ITCrowd píše:Pokud jde o barák, pak vyzkoušej powerline viewtopic.php?f=117&t=165570
Podmínkou je, že oba adaptéry musí být na stejné fázi a signál nesmí procházet přes měřící hodiny.

Dodatečně přidáno po 9 minutách 26 vteřinách:
"Adaptér Wifi-2 nemá platnou konfiguraci protokolu IP"
"výchozí brána není dostupná"
To hle jsou dvě chyby, které jasně ukazují na ztrátu spojení. Taky může být chyba ve woknech - můžeš zkusit nabootovat live linux a vyzkoušet jak bude spojení stabilní.


Ten Powerline funguje tak, že jedno zařízení napojíš do zásuvky u routeru a z routeru tam dáš kabel + druhé zařízení píchneš do zásuvky u PC a zase z něj vyvedeš kabel jo? Tak to by snad mohlo fungovat.. lepší než provrtat celej dům


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Neustálé výpadky internetu
    od Speed_dead » 17 pro 2017 14:16 » v Administrace sítě
    9
    804
    od Speed_dead
    26 pro 2017 23:46
  • Nepravidelné výpadky internetu
    od 24rtu67 » 15 úno 2018 13:43 » v Internet a internetové prohlížeče
    1
    291
    od TRNX
    15 úno 2018 13:55
  • " Výpadky " Internetu
    od brinq » 07 říj 2017 14:45 » v Vše ostatní (inet)
    21
    720
    od brinq
    21 říj 2017 12:35
  • Dostupná paměť pro Photoshop
    od remkren » 26 čer 2018 17:27 » v Design a grafické editory
    0
    142
    od remkren
    26 čer 2018 17:27
  • Excel - Vybraná položka není dostupná....
    od RitterQa » 30 zář 2017 09:00 » v Kancelářské balíky
    4
    420
    od RitterQa
    30 zář 2017 22:59

Zpět na “Administrace sítě”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů