Teamveawer a probuzeni z rezimu spanku

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

shockwave
Level 2
Level 2
Příspěvky: 239
Registrován: únor 11
Pohlaví: Muž

Teamveawer a probuzeni z rezimu spanku

Příspěvekod shockwave » 04 úno 2018 18:58

Ahoj, chci se optat, chtel bych, abych na dalku byl schopen probudit pc pres Teamveawer, ale nemohu v biosu nikde najit polozku Wake on Lan. Na sitove karte se mi podarilo toto zaškrtnout, i v teamveaweru se mi objevila polozka PROBUDIT u daneho pc , ale mam takovy dojem, ze to vse vazne na tom biosu. Poradi prosim nekdo, co dal? Dekujii moc



Reklama
petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 31501
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Teamveawer a probuzeni z rezimu spanku

Příspěvekod petr22 » 04 úno 2018 19:29

Hlavne to vazne na tom, ze ten WOL paket musis poslat z lokalni site, napriklad z routeru pokud to umi.

shockwave
Level 2
Level 2
Příspěvky: 239
Registrován: únor 11
Pohlaví: Muž

Re: Teamveawer a probuzeni z rezimu spanku

Příspěvekod shockwave » 05 úno 2018 07:08

Jak to myslis z lokalni site, ja potrebuji notbook probudit na dalku, tak to nebudu doma na lokalni siti:( a kde zjistit, zda tuto funkci umi router? Dekujii moc

petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 31501
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Teamveawer a probuzeni z rezimu spanku

Příspěvekod petr22 » 05 úno 2018 07:24

Snad se to jmenuje Wake on LAN, ne ?

LAN = lokalni sit

Pres internet (WAN) to neprojde, musis to spustit ze zarizeni ve stejne lokalni siti jako to ktere chces probudit.

U routeru to musi byt bud v manualu nebo je to videt v jeho rozhrani.

Uživatelský avatar
TRNX
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 303
Registrován: březen 17
Pohlaví: Muž

Re: Teamveawer a probuzeni z rezimu spanku

Příspěvekod TRNX » 05 úno 2018 07:43

To by mě pak zajímalo k čemu to WOL teda je, když musí být člověk v lokální síti. Těch 20 metrů se projdu k tomu stroji abych to zapnul. Jediné využití vidím možná v nějaké větší firmě.
Každopádně jediné řešení mě napadá mít prostě doma nějaké zařízení, co pojede nonstop, třeba telefon na kterém bude Team Viewer, na něj se odněkud připojit a pak probudit mašinu..
Lenovo IdeaPad 700-15ISK / Intel Core i7-6700HQ Skylake / NVIDIA GTX 950M 4GB GDDR3 / 16 GB RAM DDR4 / WIN 10
Samsung Galaxy S7 / Exynos 8890 / 4096 MB RAM / Android 7.0

petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 31501
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Teamveawer a probuzeni z rezimu spanku

Příspěvekod petr22 » 05 úno 2018 07:57

K cemu to asi tak je ?

Mam v siti 100.000 pocitacu, polovinu z nich na druhem konci sveta.

Je snad naprosto jasne, ze to neni urceno na spusteni pocitace v domaci siti ktery je 2 metry daleko.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 14297
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Teamveawer a probuzeni z rezimu spanku

Příspěvekod ITCrowd » 05 úno 2018 08:06

To je právě rozdíl mezi profi a domácím zařízením.
Pokud nemáš DHCP a tím pádem je jasně svázána IP a MAC adresa, pak lze v konfiguraci nastavit, kam má router WOL paket poslat. Ovšem, je to trochu alchymie.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

Uživatelský avatar
TRNX
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 303
Registrován: březen 17
Pohlaví: Muž

Re: Teamveawer a probuzeni z rezimu spanku

Příspěvekod TRNX » 05 úno 2018 08:52

No takže by teoreticky mohl probudit PC pomocí VPNky i na dálku ne?
Lenovo IdeaPad 700-15ISK / Intel Core i7-6700HQ Skylake / NVIDIA GTX 950M 4GB GDDR3 / 16 GB RAM DDR4 / WIN 10
Samsung Galaxy S7 / Exynos 8890 / 4096 MB RAM / Android 7.0

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 14297
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Teamveawer a probuzeni z rezimu spanku

Příspěvekod ITCrowd » 05 úno 2018 09:01

VPN je tvořena konkrétními stroji. Pokud bude jeden z nich vypnutý, tak těžko.
Nicméně, pokud půjde VPN mezi routerem a strojem venku, tak by to snad jít mohlo, ale router stejně musí vědět, kam paket směrovat.
Celkem slušně se to dá obejít povolením WAN konfigurace, připojit se na router a z routeru poslat paket na určený stroj. Tohle funguje. Je ale třeba mít veřejnou IP. A navíc povolení WAN konfigurace je vždy bezpečnostní díra. Většina routerů ani neumí https při konfiguraci, takže z hlediska bezpečnosti bych to nedoporučil.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

Uživatelský avatar
TRNX
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 303
Registrován: březen 17
Pohlaví: Muž

Re: Teamveawer a probuzeni z rezimu spanku

Příspěvekod TRNX » 05 úno 2018 09:12

A co myslíš tím povolením WAN? Do teď jsem měl za to, že WAN musí být nebo spíše je zapnuto jakoby vždycky, aby šel do routeru internet a mohl jej vysílat dál. Teda kromě případů, kdy používáš router jako switch.
Lenovo IdeaPad 700-15ISK / Intel Core i7-6700HQ Skylake / NVIDIA GTX 950M 4GB GDDR3 / 16 GB RAM DDR4 / WIN 10
Samsung Galaxy S7 / Exynos 8890 / 4096 MB RAM / Android 7.0

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 14297
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Teamveawer a probuzeni z rezimu spanku

Příspěvekod ITCrowd » 05 úno 2018 09:16

Povolení přístupu do konfigurace routeru z WAN.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

Uživatelský avatar
TRNX
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 303
Registrován: březen 17
Pohlaví: Muž

Re: Teamveawer a probuzeni z rezimu spanku

Příspěvekod TRNX » 05 úno 2018 09:17

Jo takhle, už chápu. A i když by si nastavil dost silné heslo, pořád je to bezpečnostně rizikové?
Lenovo IdeaPad 700-15ISK / Intel Core i7-6700HQ Skylake / NVIDIA GTX 950M 4GB GDDR3 / 16 GB RAM DDR4 / WIN 10
Samsung Galaxy S7 / Exynos 8890 / 4096 MB RAM / Android 7.0


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • BSOD po probuzení z režimu spánku
    od tomas.vclv » 05 říj 2017 23:29 » v BSOD (Blue Screen Of Death)
    30
    1615
    od JegenaJk
    22 bře 2018 16:56
  • Nefunkční monitor po probuzení z režimu spánku
    od formycze » 05 lis 2017 22:04 » v Problémy s hardwarem
    0
    304
    od formycze
    05 lis 2017 22:04
  • Po probuzení z režimu spánku jsou na displeji pruhy
    od jiri18 » 21 pro 2017 21:12 » v Vše ostatní (hw)
    0
    189
    od jiri18
    21 pro 2017 21:12
  • Kernel Power 41 (63) při probuzení NTB z režimu spánku
    od MatessH » 05 úno 2018 18:18 » v BSOD (Blue Screen Of Death)
    2
    381
    od MatessH
    26 bře 2018 17:39
  • BSOD po probuzení ze spánku
    od pokornja » 23 lis 2017 15:07 » v BSOD (Blue Screen Of Death)
    1
    283
    od adavyp
    24 lis 2017 19:06

Zpět na “Administrace sítě”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů