připojení k free wifi ale slabý signal VYŘEŠENO Vyřešeno

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

Uživatelský avatar
dj koli
Level 2
Level 2
Příspěvky: 152
Registrován: leden 07
Bydliště: Ústí nad Labem
Pohlaví: Nespecifikováno

připojení k free wifi ale slabý signal VYŘEŠENO  Vyřešeno

Příspěvekod dj koli » 06 zář 2010 22:24

Ahoj všem mám problém. Minulý týden jsem ve své rodné vesnici našel nechráněný wifi připojení. Teď jde o to, že můj notebook asus prod5di series má určitý dosah wifi, který neznám (a chtěl bych znát). Je to přesně síla signálu 1 čárka což občas stačí, ale velmi vypadává. Bohužel způsobem abych požádal člověka kterého neznám aby posílil signál tak to nejde. A nevím jak to mám dokázat já když blíže nemohu. A Ted druhý problém toto wifi připojení by chtěl využívat i můj děda, který má stolní pc. Jak posílit signál na ntbk a jakou koupit wifi klíčenku? Stačí posílit signál z mé strany? Nebo by musel posilít signál přímo on......... děkuji za mnoho otázek snad přijde na všechno odpověď Děkuji
Naposledy upravil(a) dj koli dne 07 zář 2010 22:31, celkem upraveno 1 x.


PC: Zalman Z3 Plus, SilentiumPC Fera 2, Intel Xeon E3-1231v3, OCZ ARC 100 - 120GB,Seagate HDD - 2TB ,GIGABYTE GA-Z97-D3H - Intel Z97, Kingston 8GB (2x4GB) DDR3 1866 CL9, ASUS STRIX-GTX960C 2GB, Seasonic S12II-620 620W
Notebook: Asus PRO5DI, CPU Intel core 2 duo T6570 2.10Ghz , nvidia geforce GT320M (1GB VRAM) , 15,6 HD , HDD 500GB , 4 GB RAM DDR3

Reklama
Uživatelský avatar
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21276
Registrován: září 06
Bydliště: Východní Čechy
Pohlaví: Muž

Re: připojení k free wifi ale slabý signal

Příspěvekod Pic » 06 zář 2010 22:36

Pokud to je veřejně přístupná WiFi síť, tak může pomoci lepší anténa u notebooku, pokud není integrovaná. S tou totiž nic neuděláš. Pokud je to síť někoho ze sousedů, tak to teprve zkouší a nejspíš brzy zjistí, že je třeba přístup do sítě chránit a zablokuje to. Těžko jej můžeš požádat, aby zajistil silnější signál, protože tím by zjistil, že mu lezeš do sítě. Pokud je to síť veřejná, tak se nejspíše obrátit na provozovatele.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Uživatelský avatar
dj koli
Level 2
Level 2
Příspěvky: 152
Registrován: leden 07
Bydliště: Ústí nad Labem
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: připojení k free wifi ale slabý signal

Příspěvekod dj koli » 06 zář 2010 22:45

no je to soused, ale zlý .. doufám že na to nepřijde wifi je integrovana ... ale nevyzněla odpoved na zbytek otázek co ta klíčenka bude mit větší a lepší signal a stačí jen jedna strana nebo musí být i druhá silnější? no a připojení trvá dele... spís si myslím že o tom ani neví že jeho router je tak dobrý a dosahuje ke me.... a jak zjistí že se na nej píchnu krom zpomalení rychlosti...... i když má 10 mega hh
PC: Zalman Z3 Plus, SilentiumPC Fera 2, Intel Xeon E3-1231v3, OCZ ARC 100 - 120GB,Seagate HDD - 2TB ,GIGABYTE GA-Z97-D3H - Intel Z97, Kingston 8GB (2x4GB) DDR3 1866 CL9, ASUS STRIX-GTX960C 2GB, Seasonic S12II-620 620W
Notebook: Asus PRO5DI, CPU Intel core 2 duo T6570 2.10Ghz , nvidia geforce GT320M (1GB VRAM) , 15,6 HD , HDD 500GB , 4 GB RAM DDR3

Uživatelský avatar
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21276
Registrován: září 06
Bydliště: Východní Čechy
Pohlaví: Muž

Re: připojení k free wifi ale slabý signal

Příspěvekod Pic » 06 zář 2010 22:55

Pokud je skutečně zlý, tak bych to neriskoval!
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Uživatelský avatar
dj koli
Level 2
Level 2
Příspěvky: 152
Registrován: leden 07
Bydliště: Ústí nad Labem
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: připojení k free wifi ale slabý signal

Příspěvekod dj koli » 06 zář 2010 22:59

no nic děkuju za pomoc snad mi někdo odpoví na ten zbytek otázek
PC: Zalman Z3 Plus, SilentiumPC Fera 2, Intel Xeon E3-1231v3, OCZ ARC 100 - 120GB,Seagate HDD - 2TB ,GIGABYTE GA-Z97-D3H - Intel Z97, Kingston 8GB (2x4GB) DDR3 1866 CL9, ASUS STRIX-GTX960C 2GB, Seasonic S12II-620 620W
Notebook: Asus PRO5DI, CPU Intel core 2 duo T6570 2.10Ghz , nvidia geforce GT320M (1GB VRAM) , 15,6 HD , HDD 500GB , 4 GB RAM DDR3

Uživatelský avatar
Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 22280
Registrován: květen 08
Bydliště: Vsetín - Pardubice
Pohlaví: Muž

Re: připojení k free wifi ale slabý signal

Příspěvekod Žbeky » 06 zář 2010 23:17

Řekni si sám sobě - opravdu ti stojí za to se takto na cizích přiživovat?
V nouzi, kdy se porouchá router nebo nemám jinou možnost to chápu; počítat s tím ale do budoucna a stavět na cizím připojení bez jeho vědomí je dle mě velmi nemorální... To už na to zrovna připoj půlku okolních domů
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

Uživatelský avatar
dj koli
Level 2
Level 2
Příspěvky: 152
Registrován: leden 07
Bydliště: Ústí nad Labem
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: připojení k free wifi ale slabý signal

Příspěvekod dj koli » 07 zář 2010 09:49

sem v míste kde internet stojí kolem 1500kč za 5 mega jen sem chtěl odpovědět na otázky a ne poučovat ano vím že to není správné ale když je možnost tak toho rád využiju nic nebudu stahovat na to uplne kašlu potřeboval sem skočit n email a děda na zahrádkáře nikdo to ani nepozná jen sem se chtěl poradit co dál koupit a jestli sem nenormální.... to mi je uplne jedno když sem tenkrat omylem nastavil nechráněné připojeni tak na mě bylo 7 lidí a nikomu nic nevadilo. proto se naposledy ptám púotřebuju akorát vědět odpovědi na ty otázky
PC: Zalman Z3 Plus, SilentiumPC Fera 2, Intel Xeon E3-1231v3, OCZ ARC 100 - 120GB,Seagate HDD - 2TB ,GIGABYTE GA-Z97-D3H - Intel Z97, Kingston 8GB (2x4GB) DDR3 1866 CL9, ASUS STRIX-GTX960C 2GB, Seasonic S12II-620 620W
Notebook: Asus PRO5DI, CPU Intel core 2 duo T6570 2.10Ghz , nvidia geforce GT320M (1GB VRAM) , 15,6 HD , HDD 500GB , 4 GB RAM DDR3

Uživatelský avatar
X
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 17678
Registrován: květen 07
Bydliště: ČR: Vysočina: Havlíčkův Brod
Pohlaví: Muž

Re: připojení k free wifi ale slabý signal

Příspěvekod X » 07 zář 2010 11:54

Ještě bych si tam přidal 1 otázku: zjisti si, zda tě za to nemůžou zavřít :D
KATEGORIE:​SYSTÉM​NET​DATA​EMULACE​HRY​VIDEO​AUDIO​GRAFIKA​TEXT‌​‌​ ‌​‌​APP‌‌‌‌​Brigády‌​Filmy‌​Firefox​​●‌​FormátHlavolam‌​●‌​Hra‌​●‌​Hry‌​​Ikony‌​Klipy‌​Knihy‌​●‌​KomixyKoš‌​Melodrama‌​NákupyOdkazy‌​OS‌​Plné hry‌​●‌​RubikSam CoupéSoftware‌​●‌​Šedá zónaTV‌​‌​TV‌​Úložiště‌​VideoNovinky‌​Zajímavosti‌​Znaky

Uživatelský avatar
dj koli
Level 2
Level 2
Příspěvky: 152
Registrován: leden 07
Bydliště: Ústí nad Labem
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: připojení k free wifi ale slabý signal

Příspěvekod dj koli » 07 zář 2010 20:52

no myslím že ne dělá to půl národa a nikdo to nemůže zjistit jak může vědět že jsem to já?
PC: Zalman Z3 Plus, SilentiumPC Fera 2, Intel Xeon E3-1231v3, OCZ ARC 100 - 120GB,Seagate HDD - 2TB ,GIGABYTE GA-Z97-D3H - Intel Z97, Kingston 8GB (2x4GB) DDR3 1866 CL9, ASUS STRIX-GTX960C 2GB, Seasonic S12II-620 620W
Notebook: Asus PRO5DI, CPU Intel core 2 duo T6570 2.10Ghz , nvidia geforce GT320M (1GB VRAM) , 15,6 HD , HDD 500GB , 4 GB RAM DDR3

Uživatelský avatar
Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 22280
Registrován: květen 08
Bydliště: Vsetín - Pardubice
Pohlaví: Muž

Re: připojení k free wifi ale slabý signal

Příspěvekod Žbeky » 07 zář 2010 21:07

Podle MAC ve výpisu routeru?
Dívej, je to hnusné parazitování na cizí nevědomosti. Když byl někdo připojený na tebe a tys to zjistil tak jsi byl taky hrozně rád co...

Řešení vím, ale z jasných důvodů radit nebudu
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

Uživatelský avatar
dj koli
Level 2
Level 2
Příspěvky: 152
Registrován: leden 07
Bydliště: Ústí nad Labem
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: připojení k free wifi ale slabý signal

Příspěvekod dj koli » 07 zář 2010 22:30

dobře pujdu se zeptat do krámu LOCK
PC: Zalman Z3 Plus, SilentiumPC Fera 2, Intel Xeon E3-1231v3, OCZ ARC 100 - 120GB,Seagate HDD - 2TB ,GIGABYTE GA-Z97-D3H - Intel Z97, Kingston 8GB (2x4GB) DDR3 1866 CL9, ASUS STRIX-GTX960C 2GB, Seasonic S12II-620 620W
Notebook: Asus PRO5DI, CPU Intel core 2 duo T6570 2.10Ghz , nvidia geforce GT320M (1GB VRAM) , 15,6 HD , HDD 500GB , 4 GB RAM DDR3


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Pomalá WiFi a slabý signál
    od EasyMan11 » 21 dub 2016 20:07 » v Administrace sítě
    1
    343
    od _vcn
    21 dub 2016 20:53
  • Slabý signal routeru
    od AdamProGaming » 01 zář 2016 19:47 » v Administrace sítě
    5
    249
    od AdamProGaming
    01 zář 2016 20:01
  • Slabý příjem wifi
    od loucon » 05 črc 2016 08:56 » v Sítě - hardware
    0
    218
    od loucon
    05 črc 2016 08:56
  • wifi signál noteboook
    od Freesty2 » 07 úno 2016 16:23 » v Internet a internetové prohlížeče
    11
    546
    od _vcn
    24 bře 2016 16:05
  • program ukazující signál (wifi+)mobilního spojení
    od Herda » 28 čer 2016 12:13 » v Vše ostatní (inet)
    0
    231
    od Herda
    28 čer 2016 12:13

Zpět na “Administrace sítě”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot], DarthMarcus a 2 hosti