Změřte výkon s ostatními - Blender "Ryzen" scéna

Taktujete či jinak upravujete své PC? Sdělte nám své zkušenosti, vložte sem své dotazy…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Uživatelský avatar
FlanK3r
Tvůrce článků
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1496
Registrován: září 13
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Změřte výkon s ostatními - Blender "Ryzen" scéna

Příspěvekod FlanK3r » 14 pro 2016 08:54

Co budete potřebovat? Samozřejmě instalovat software Blender ve verzi 2.78a
http://mirror.cs.umn.edu/blender.org/release/Blender2.78/blender-2.78a-windows64.msi

A poté renderovací scénu:

https://ulozto.cz/!v5ELMDZKE3k6/ryzengraphic-27-blend - 200 samples kvalita
AMD oficiální AMD soubor s nastavením 150 samples - 150 samples kvalita

defaultně je test 200 samples (jde nastavit i jinak). AMD údajně testovalo na 150 a pak také na 100. AMD RyZen 3.4 GHz 8C/16T dosáhl skóre:100 samples = 25s
150 samples = 36s



Postněte výsledek obrázku+čas, CPU-Z nebude také na škodu:) (zde bez CPUZ)
Obrázek

//
S dovolením dopíši i zde.
Obrázky vkládejte přímo sem na fórum, postup zde: app.php/page/jsem_tu_poprve , díky.
//Martab
Naposledy upravil(a) FlanK3r dne 16 pro 2016 18:21, celkem upraveno 4 x.


AMD FX-8350@5GHz stabilní, Asus Crosshair V Formula-Z, 2x 4GB 2400MHz TridentX, AMD Radeon HD6870, SSD Kingston HyperX 256GB, cca 2TB pevné disky, Corsair TX850W. Další HW: AMD x4 955 BE, 965 BE, 970 BE, 975 BE, 980 BE, 1090T BE, 1100T BE, FX-4300, FX-6300, FX-8320, FX-8350, FX-9370 atd

Reklama
laco1993
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 100
Registrován: září 16
Pohlaví: Muž

Re: Změřte si výkon v Blender "Ryzen" scéně

Příspěvekod laco1993 » 14 pro 2016 10:30

Bez názvu.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
PC: CPU: i5 6600K @4.5, MB: Asus Z170 pro gaming, CPU fan: Noctua NH-U12S, RAM: 16GB DDR4 2133, GPU: GTX 970, SSD: Samsung 750 evo 250GB, 2x 1TB HDD, Zdroj: Corsair CX750, Case: Zalman Z9neo, Monitor: 24" ASUS VG248QE

ExcalibrCZ
Level 1
Level 1
Příspěvky: 70
Registrován: září 16
Pohlaví: Muž

Re: Změřte si výkon v Blender "Ryzen" scéně

Příspěvekod ExcalibrCZ » 14 pro 2016 12:00

m082.png

Byl jsem nucen použít starší verzi (nová nepodporuje moje Windows)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) ExcalibrCZ dne 14 pro 2016 22:21, celkem upraveno 2 x.

Uživatelský avatar
Ornádo
Level 3
Level 3
Příspěvky: 457
Registrován: srpen 15
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: Změřte si výkon v Blender "Ryzen" scéně

Příspěvekod Ornádo » 14 pro 2016 13:52

Obrázek
Sice ne s cpu-z ale s HW monitorem ale snad to nebude taková problém.Výsledek mi na starouška příjde docela dobrý
Naposledy upravil(a) Adys301 dne 14 pro 2016 16:00, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Vložení obrázku do příspěvku
Jestli nebudu delší dobu aktivní,tak mne zabil můj zdroj modecom feel :shock:

Uživatelský avatar
Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 13.5
Guru Level 13.5
Příspěvky: 26433
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: Změřte si výkon v Blender "Ryzen" scéně

Příspěvekod Martab » 14 pro 2016 14:05

Obrázky vkládejte přímo sem, postup zde: app.php/page/jsem_tu_poprve , díky.
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

Uživatelský avatar
Ornádo
Level 3
Level 3
Příspěvky: 457
Registrován: srpen 15
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: Změřte si výkon v Blender "Ryzen" scéně

Příspěvekod Ornádo » 14 pro 2016 14:15

OT: Díky za rok co jsem tady na foru jsem se do ted nenaučil vkládat obrázky:)
Jestli nebudu delší dobu aktivní,tak mne zabil můj zdroj modecom feel :shock:

2Tan
Level 1
Level 1
Příspěvky: 77
Registrován: září 16
Pohlaví: Muž

Re: Změřte si výkon v Blender "Ryzen" scéně

Příspěvekod 2Tan » 14 pro 2016 14:39

Obrázek

Uživatelský avatar
Adys301
člen HW spec týmu
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 8091
Registrován: říjen 12
Bydliště: Ano
Pohlaví: Muž

Re: Změřte si výkon v Blender "Ryzen" scéně

Příspěvekod Adys301 » 14 pro 2016 16:05

i7 3770K @ 4,8 GHz
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
HW specialista a tvůrce článků
Moje článkyFacebook
Partneři: ASUSMSIT.S. Bohemia

Uživatelský avatar
Karrex
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Příspěvky: 7397
Registrován: listopad 08
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Změřte si výkon v Blender "Ryzen" scéně

Příspěvekod Karrex » 14 pro 2016 17:21

i7 6700k@default
4.2 Core/4.1GHz Cache
RAM@4000MHz
Default Timings

defaultryzen.png

______________________________________________________________
i7 6700k
4.9 Core/4.9GHz Cache
RAM@4000MHz
Default Timings

4.94.9ryzen.png
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Funguji už jen přes SZ a Skype. Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club

Uživatelský avatar
Ornádo
Level 3
Level 3
Příspěvky: 457
Registrován: srpen 15
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: Změřte si výkon v Blender "Ryzen" scéně

Příspěvekod Ornádo » 14 pro 2016 20:23

Karrex:ty mas boxovej chladič?ty teploty jsou docela vysoké

Odesláno z mého GSmart Roma R2 pomocí Tapatalk
Jestli nebudu delší dobu aktivní,tak mne zabil můj zdroj modecom feel :shock:

2Tan
Level 1
Level 1
Příspěvky: 77
Registrován: září 16
Pohlaví: Muž

Re: Změřte si výkon v Blender "Ryzen" scéně

Příspěvekod 2Tan » 14 pro 2016 20:57

Ornádo píše:Karrex:ty mas boxovej chladič?ty teploty jsou docela vysoké

Odesláno z mého GSmart Roma R2 pomocí Tapatalk


:D :D :D s boxovým by to mělo minimá
lně 120, já s i5 6600k na 4.5 Ghz 1.38v mám stejné teploty jako on a to mám noctuu nh-d15

Uživatelský avatar
Karrex
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Příspěvky: 7397
Registrován: listopad 08
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Změřte si výkon v Blender "Ryzen" scéně

Příspěvekod Karrex » 14 pro 2016 21:47

Ornádo: Já nevím, jestli jsi to četl, ale první screen je na základ bez OC a je to pod 45°C :-D .

Druhý je na hodně vysoké napětí a 4.9GHz jak na jádrech, tak cache. Navíc s vysokou frekvencí RAM.

2Tan: Stejné teploty jako na 4.9 nebo na default?
Funguji už jen přes SZ a Skype. Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Změřte výkon s ostatními - PCMark 10
    od Martab » 05 čer 2017 10:26 » v Taktování a další úpravy PC
    0
    285
    od Martab
    05 čer 2017 10:26
  • Změřte výkon s ostatními - Unigine Superposition
    od Adys301 » 01 kvě 2017 22:03 » v Taktování a další úpravy PC
    38
    2693
    od Adys301
    02 pro 2017 15:34
  • Výkon Ryzen 1700 + 1080 GAMING 8GB
    od jiny » 13 kvě 2017 19:20 » v Problémy s hardwarem
    10
    650
    od jiny
    15 kvě 2017 16:52
  • Jak přetaktovat Ryzen a vliv CPU, RAM a BCLK na výkon
    od FlanK3r » 05 bře 2017 21:50 » v Taktování a další úpravy PC
    0
    556
    od FlanK3r
    05 bře 2017 21:50
  • AMD Ryzen 5 1600 - vysoký výkon, 12 vláken a nízká spotřeba za 6000 Kč
    od Adys301 » 15 čer 2017 12:00 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    15
    7290
    od dom324
    18 čer 2017 20:26

Zpět na “Taktování a další úpravy PC”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů