Underclock 1.4 ghz místo 3.5 ghz

Taktujete či jinak upravujete své PC? Sdělte nám své zkušenosti, vložte sem své dotazy…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

kevin31171
Level 1
Level 1
Příspěvky: 88
Registrován: květen 10
Pohlaví: Nespecifikováno

Underclock 1.4 ghz místo 3.5 ghz

Příspěvekod kevin31171 » 15 črc 2017 13:58

Zdravím dá se nějak zjistit kde je problém ? Jestli na desce, nebo cpu, nebo zdroj, nebo jen nějaká ptákovina ? ..
Cpu běží na frekvenci 1.4ghz což je fakt bída.. Prosím o pomoc.. Vše šlapalo rok bez problému..

AMD Vishera FX-6300

GIGABYTE GTX750 Ti Ultra Durable 2 2GB

Kingston HyperX Fury Black 8GB (2x4GB) DDR3 1866

Zalman ZM600-GSII 600W

ASUS DRW-24F1MT, černá, bulk

MSI 970 GAMING - AMD 970

WD Blue EX - 1TB

SilentiumPC Fera 2 HE1224

Zalman Z1 NEO, černá

Kingston SSDNow V300 - 120GB



Reklama
Uživatelský avatar
Ornádo
Level 3
Level 3
Příspěvky: 457
Registrován: srpen 15
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: Underclock 1.4 ghz místo 3.5 ghz

Příspěvekod Ornádo » 15 črc 2017 16:10

Stáhni si HW monitor.Instaluj a poté zapni a nech ho běžet.Mezitím si zahraj nějakou náročnejší hru (HW monitor stále běží-nezavírej ho!).Po 0,5h hraní vyscreenuj HW monitor a obrázek přidej sem (Jako přílohu)
Jestli nebudu delší dobu aktivní,tak mne zabil můj zdroj modecom feel :shock:

kevin31171
Level 1
Level 1
Příspěvky: 88
Registrován: květen 10
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Underclock 1.4 ghz místo 3.5 ghz

Příspěvekod kevin31171 » 15 črc 2017 17:10

hwmonitor1.png
hwmonitor2.png
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
Blitzkrieg
Level 3
Level 3
Příspěvky: 528
Registrován: prosinec 16
Pohlaví: Muž

Re: Underclock 1.4 ghz místo 3.5 ghz

Příspěvekod Blitzkrieg » 15 črc 2017 17:31

Jako první bych zkontroloval nastavení násobiče v BIOSu...

kevin31171
Level 1
Level 1
Příspěvky: 88
Registrován: květen 10
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Underclock 1.4 ghz místo 3.5 ghz

Příspěvekod kevin31171 » 15 črc 2017 17:52

V biosu jsem zkoušel už snad všechno přenastavit a změnit, ale jakoby nereagoval na žádné změny..

Uživatelský avatar
Ornádo
Level 3
Level 3
Příspěvky: 457
Registrován: srpen 15
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: Underclock 1.4 ghz místo 3.5 ghz

Příspěvekod Ornádo » 15 črc 2017 18:25

Možná problém win 10.Co zkusit ubuntu?
Jestli nebudu delší dobu aktivní,tak mne zabil můj zdroj modecom feel :shock:

Uživatelský avatar
Blitzkrieg
Level 3
Level 3
Příspěvky: 528
Registrován: prosinec 16
Pohlaví: Muž

Re: Underclock 1.4 ghz místo 3.5 ghz

Příspěvekod Blitzkrieg » 15 črc 2017 23:42

Co myslíš tím "nereagoval na změny"? Nastavení BIOSu se neuloží nebo co? Nebo tím myslíš to, že jsi nepocítil žádnou změnu? A stále jsi neodpověděl na otázku - jaký násobič je nastaven u CPU?

kevin31171
Level 1
Level 1
Příspěvky: 88
Registrován: květen 10
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Underclock 1.4 ghz místo 3.5 ghz

Příspěvekod kevin31171 » 16 črc 2017 00:37

Uloží, ale žádná změna.. násobič je nastaven na 7x200 pokud je to to co myslíš

Uživatelský avatar
Blitzkrieg
Level 3
Level 3
Příspěvky: 528
Registrován: prosinec 16
Pohlaví: Muž

Re: Underclock 1.4 ghz místo 3.5 ghz

Příspěvekod Blitzkrieg » 16 črc 2017 00:42

Tak přesně v tom je zakopaný pes... 8) 7 × 200 = 1400 (MHz) = 1,4 GHz. Abys dosáhl vyšší frekvence, tak musíš zvýšit násobič. (+ napětí v případě vyššího OC)

kevin31171
Level 1
Level 1
Příspěvky: 88
Registrován: květen 10
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Underclock 1.4 ghz místo 3.5 ghz

Příspěvekod kevin31171 » 16 črc 2017 00:45

Už jsem měnil asi 10x a nic.. Sice v Biosu ukazuje nastavené hodnoty, ale reálně je to furt takhle..

Dodatečně přidáno po 20 minutách 37 vteřinách:
mntr.png


Dodatečně přidáno po 21 minutách 40 vteřinách:
V biosu jsem změnil na 17.5x200 což by mělo být 3500mhz azvýšil napětí, ale opět je to stejné.. viz. obr
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

kevin31171
Level 1
Level 1
Příspěvky: 88
Registrován: květen 10
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Underclock 1.4 ghz místo 3.5 ghz

Příspěvekod kevin31171 » 18 črc 2017 19:35

Jak poznám, že je to zdrojem ? U cpu nejde nastavit vyšší voltage než 0.84 což je minimum.. Nevíte někdo ?..

Uživatelský avatar
KingGustavo
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 719
Registrován: srpen 15
Pohlaví: Muž

Re: Underclock 1.4 ghz místo 3.5 ghz

Příspěvekod KingGustavo » 18 črc 2017 20:19

Resetuj bios to pravděpodobně vyřeší veškeré problémy
CPU:AMD Vishera FX-8350@4,7Ghz
GK:GIGABYTE HD 7850 WINDFORCE 2GB
MB:GIGABYTE GA-990FXA-D3 - AMD 990FX
RAM:Corsair Vengeance Black 16GB (2x8GB) DDR3 1866 CL9
PSU:Fortron AURUM 600W
HDD:WD Caviar Blue EX - 1TB SSD:KINGSTON HYPER X FURY 120GB
CASE:CoolerMaster Storm Scout (SGC-2000-KKN1-GP)


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Lenovo z50 75 AMD a10 1,9 Ghz
    od Matyáš Bílek » 21 lis 2017 20:31 » v Taktování a další úpravy PC
    4
    97
    od Matyáš Bílek
    21 lis 2017 20:39
  • Sapphire HD7970 Vapor-X GHZ Edition 3GB GDDR5
    od emueue » 29 led 2017 15:46 » v Problémy s hardwarem
    3
    182
    od Ornádo
    29 led 2017 16:33
  • Defraggler a volné místo
    od petrmet » 15 kvě 2017 17:18 » v Vše ostatní (sw)
    17
    593
    od petrmet
    22 kvě 2017 19:40
  • Místo na disku
    od Benny86 » 18 kvě 2017 16:46 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    1
    198
    od zeus
    18 kvě 2017 17:04
  • Zabrané místo na SSD
    od Jettero » 09 bře 2017 22:39 » v Problémy s hardwarem
    11
    330
    od Jettero
    10 bře 2017 14:07

Zpět na “Taktování a další úpravy PC”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů