Přetaktování Ryzenu a Ramek

Taktujete či jinak upravujete své PC? Sdělte nám své zkušenosti, vložte sem své dotazy…

Moderátoři: Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

blakos
Level 1
Level 1
Příspěvky: 91
Registrován: srpen 17
Pohlaví: Muž

Přetaktování Ryzenu a Ramek

Příspěvekod blakos » 16 srp 2017 21:26

Zdravím, mám nově Ryzen 5 1600 ramky Corsair Vengeance LPX Black 16GB (2x8GB) DDR4 3000 a základní desku MSI B350 TOMAHAWK - AMD B350 , chci se zeptat je někde hezký návod kde je vše ukázano jak lehce přetaktovat procesor a Ramky i třeba přímo pro moji desku ? Díky moc :thumbup:



Reklama
Uživatelský avatar
easports
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 122
Registrován: červenec 17
Pohlaví: Muž

Re: Přetaktování Ryzenu a Ramek

Příspěvekod easports » 16 srp 2017 21:55

Ahoj tady se tomu věnují
https://goo.gl/ctzxtQ

blakos
Level 1
Level 1
Příspěvky: 91
Registrován: srpen 17
Pohlaví: Muž

Re: Přetaktování Ryzenu a Ramek

Příspěvekod blakos » 17 srp 2017 11:55

Někdo ještě něco lepšího ? Třeba něco z yt ?

Uživatelský avatar
Karrex
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Příspěvky: 7493
Registrován: listopad 08
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Přetaktování Ryzenu a Ramek

Příspěvekod Karrex » 17 srp 2017 12:03

Nevím, kam se chceš dostat, ale Vengeance jako takové půjdou maximálně o jeden stupeň výš - tj. 3200MHz. A to možná se štěstím... Na taktování jsou úplně jiné RAMky.

Jestli chceš využít toho maxima, co má deska, tak jsi měl takové koupit...
Funguji už jen přes SZ a Skype. Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club

blakos
Level 1
Level 1
Příspěvky: 91
Registrován: srpen 17
Pohlaví: Muž

Re: Přetaktování Ryzenu a Ramek

Příspěvekod blakos » 17 srp 2017 12:21

PC mě dojde zítra, takže oni v základu hned po zapojení budou už mít těch 3000MHz ?

Uživatelský avatar
easports
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 122
Registrován: červenec 17
Pohlaví: Muž

Re: Přetaktování Ryzenu a Ramek

Příspěvekod easports » 17 srp 2017 12:29

Pravděpodobně ne. To 3000MHz za názvem paměti znamená že byli testovány pro používání na této frekvenci. Operační paměti si budeš muset v BIOSu nastavit.

Zakknot
Level 2
Level 2
Příspěvky: 151
Registrován: červen 17
Pohlaví: Muž

Re: Přetaktování Ryzenu a Ramek

Příspěvekod Zakknot » 17 srp 2017 12:34

samozřejmě že ne, RAMky mají základní takt 2133MHz (některé modely mají 2400MHz základ)
a dál už musíš sám přetaktovat na 3000Mhz nebo podle toho jaký je tam napsaný limit.

PS: pokud to budeš taktovat sám, tak rozhodně doporučuji jednat postupně, tj. nejdřív přetaktovat
na 2400MHz, vyzkoušet jestli vše běží stabilně, pokud je vše ok tak pokračovat na 2666MHz, znovu
vše zkontrolovat zda běží stabilně, potom to samé na 3000.
Zároveň si můžeš pohrát a nastavit lepší hodnotu CL.
Naposledy upravil(a) Zakknot dne 17 srp 2017 12:38, celkem upraveno 1 x.
CPU: AMD RYZEN 5 1600 3.2GHz GPU: Gigabyte GTX 1080 Xtreme RAM: Corsair Vengeance LPX DDR4 16GB (2x8GB) 3200MHz SSD: ADATA SSD SP920 256GB HDD: Seagate BarraCuda 1TB PSU: Seasonic G-650 650W Gold PC Case: Zalman Z9 NEO black MOBO: ASROCK AB350 Pro4 Monitor: Acer KG271Abmidpx 27"

blakos
Level 1
Level 1
Příspěvky: 91
Registrován: srpen 17
Pohlaví: Muž

Re: Přetaktování Ryzenu a Ramek

Příspěvekod blakos » 17 srp 2017 12:37

Právě o tom mluvím no, našel jsem tohle https://youtu.be/k-ucP3qtYlQ?t=1s vcelku jednoduché, jestli to teda tak funguje popřípadě zvýšit trošku voltage

Uživatelský avatar
easports
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 122
Registrován: červenec 17
Pohlaví: Muž

Re: Přetaktování Ryzenu a Ramek

Příspěvekod easports » 17 srp 2017 12:39

Voltage by mělo být 1,35V. Standard s frekvencí 2133 má 1,2V.

blakos
Level 1
Level 1
Příspěvky: 91
Registrován: srpen 17
Pohlaví: Muž

Re: Přetaktování Ryzenu a Ramek

Příspěvekod blakos » 17 srp 2017 12:47

Takže mužu to udělat podle toho návodu z toho yt ? S tím že CPU dám třeba na 3.8GHz a ramky na těch 3000MHz s tím že CPU voltage dám na 1.35 a RAM Voltage taky ?

Dodatečně přidáno po 1 minutě 45 vteřinách:
A jinač našel jsem i tohle pomocí AMD Ryzen Master programu https://www.youtube.com/watch?v=dXq7TqvTOj0 což mě připadá ještě lehčí :D

dom324
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2126
Registrován: prosinec 16
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Přetaktování Ryzenu a Ramek

Příspěvekod dom324 » 17 srp 2017 12:53

S přetaktováním v BIOSu dosáhneš lepších výsledků, ale i s Ryzen Masterem se dá taktovat.

Uživatelský avatar
easports
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 122
Registrován: červenec 17
Pohlaví: Muž

Re: Přetaktování Ryzenu a Ramek

Příspěvekod easports » 17 srp 2017 13:12

1,35 by měla být voltage na RAM.
https://youtu.be/2yMLKcaFirw
V tomhle videu to ukazují a není problém si vyhledat na YouTube jiná videa jak na to.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nový PC na Ryzenu (?)
    od kupjec » 25 čer 2018 18:20 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    16
    487
    od xbs
    25 čer 2018 21:27
  • Vyber Ramek.
    od Bigtomik84 » 13 bře 2018 16:52 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    8
    368
    od xbs
    14 bře 2018 13:54
  • Pravděpodobné poškození RAMek
    od Tomiuk » 12 pro 2017 20:48 » v Problémy s hardwarem
    2
    252
    od faraon
    14 pro 2017 20:41
  • Přetaktování RAM
    od Meres » 04 lis 2017 21:56 » v Taktování a další úpravy PC
    24
    1543
    od SpaceExplo
    08 lis 2017 17:21
  • Přetaktování monitoru
    od Dolpi » 12 bře 2018 14:59 » v Taktování a další úpravy PC
    5
    532
    od Dolpi
    13 bře 2018 14:52

Zpět na “Taktování a další úpravy PC”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů