Přetaktování Ryzenu a Ramek

Taktujete či jinak upravujete své PC? Sdělte nám své zkušenosti, vložte sem své dotazy…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

blakos
Level 1
Level 1
Příspěvky: 52
Registrován: srpen 17
Pohlaví: Muž

Přetaktování Ryzenu a Ramek

Příspěvekod blakos » 16 srp 2017 21:26

Zdravím, mám nově Ryzen 5 1600 ramky Corsair Vengeance LPX Black 16GB (2x8GB) DDR4 3000 a základní desku MSI B350 TOMAHAWK - AMD B350 , chci se zeptat je někde hezký návod kde je vše ukázano jak lehce přetaktovat procesor a Ramky i třeba přímo pro moji desku ? Díky moc :thumbup:



Reklama
Uživatelský avatar
easports
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 106
Registrován: červenec 17
Pohlaví: Muž

Re: Přetaktování Ryzenu a Ramek

Příspěvekod easports » 16 srp 2017 21:55

Ahoj tady se tomu věnují
https://goo.gl/ctzxtQ

blakos
Level 1
Level 1
Příspěvky: 52
Registrován: srpen 17
Pohlaví: Muž

Re: Přetaktování Ryzenu a Ramek

Příspěvekod blakos » 17 srp 2017 11:55

Někdo ještě něco lepšího ? Třeba něco z yt ?

Uživatelský avatar
Karrex
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Příspěvky: 7351
Registrován: listopad 08
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Přetaktování Ryzenu a Ramek

Příspěvekod Karrex » 17 srp 2017 12:03

Nevím, kam se chceš dostat, ale Vengeance jako takové půjdou maximálně o jeden stupeň výš - tj. 3200MHz. A to možná se štěstím... Na taktování jsou úplně jiné RAMky.

Jestli chceš využít toho maxima, co má deska, tak jsi měl takové koupit...
Funguji už jen přes SZ a Skype. Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club

blakos
Level 1
Level 1
Příspěvky: 52
Registrován: srpen 17
Pohlaví: Muž

Re: Přetaktování Ryzenu a Ramek

Příspěvekod blakos » 17 srp 2017 12:21

PC mě dojde zítra, takže oni v základu hned po zapojení budou už mít těch 3000MHz ?

Uživatelský avatar
easports
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 106
Registrován: červenec 17
Pohlaví: Muž

Re: Přetaktování Ryzenu a Ramek

Příspěvekod easports » 17 srp 2017 12:29

Pravděpodobně ne. To 3000MHz za názvem paměti znamená že byli testovány pro používání na této frekvenci. Operační paměti si budeš muset v BIOSu nastavit.

Zakknot
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 109
Registrován: červen 17
Pohlaví: Muž

Re: Přetaktování Ryzenu a Ramek

Příspěvekod Zakknot » 17 srp 2017 12:34

samozřejmě že ne, RAMky mají základní takt 2133MHz (některé modely mají 2400MHz základ)
a dál už musíš sám přetaktovat na 3000Mhz nebo podle toho jaký je tam napsaný limit.

PS: pokud to budeš taktovat sám, tak rozhodně doporučuji jednat postupně, tj. nejdřív přetaktovat
na 2400MHz, vyzkoušet jestli vše běží stabilně, pokud je vše ok tak pokračovat na 2666MHz, znovu
vše zkontrolovat zda běží stabilně, potom to samé na 3000.
Zároveň si můžeš pohrát a nastavit lepší hodnotu CL.
Naposledy upravil(a) Zakknot dne 17 srp 2017 12:38, celkem upraveno 1 x.
CPU: AMD RYZEN 5 1600 3.2GHz GPU: ASUS Strix RX580 O8G RAM: Corsair Vengeance LPX DDR4 16GB (2x8GB) 3200MHz CL16 SSD: ADATA SSD SP920 256GB
HDD: Seagate BarraCuda 1TB PSU: Seasonic G-650 650W Gold PC Case: Zalman Z9 NEO black MOBO: ASROCK AB350 Pro4 Monitor: Acer KG271Abmidpx 27"

blakos
Level 1
Level 1
Příspěvky: 52
Registrován: srpen 17
Pohlaví: Muž

Re: Přetaktování Ryzenu a Ramek

Příspěvekod blakos » 17 srp 2017 12:37

Právě o tom mluvím no, našel jsem tohle https://youtu.be/k-ucP3qtYlQ?t=1s vcelku jednoduché, jestli to teda tak funguje popřípadě zvýšit trošku voltage

Uživatelský avatar
easports
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 106
Registrován: červenec 17
Pohlaví: Muž

Re: Přetaktování Ryzenu a Ramek

Příspěvekod easports » 17 srp 2017 12:39

Voltage by mělo být 1,35V. Standard s frekvencí 2133 má 1,2V.

blakos
Level 1
Level 1
Příspěvky: 52
Registrován: srpen 17
Pohlaví: Muž

Re: Přetaktování Ryzenu a Ramek

Příspěvekod blakos » 17 srp 2017 12:47

Takže mužu to udělat podle toho návodu z toho yt ? S tím že CPU dám třeba na 3.8GHz a ramky na těch 3000MHz s tím že CPU voltage dám na 1.35 a RAM Voltage taky ?

Dodatečně přidáno po 1 minutě 45 vteřinách:
A jinač našel jsem i tohle pomocí AMD Ryzen Master programu https://www.youtube.com/watch?v=dXq7TqvTOj0 což mě připadá ještě lehčí :D

dom324
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 891
Registrován: prosinec 16
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Přetaktování Ryzenu a Ramek

Příspěvekod dom324 » 17 srp 2017 12:53

S přetaktováním v BIOSu dosáhneš lepších výsledků, ale i s Ryzen Masterem se dá taktovat.

Uživatelský avatar
easports
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 106
Registrován: červenec 17
Pohlaví: Muž

Re: Přetaktování Ryzenu a Ramek

Příspěvekod easports » 17 srp 2017 13:12

1,35 by měla být voltage na RAM.
https://youtu.be/2yMLKcaFirw
V tomhle videu to ukazují a není problém si vyhledat na YouTube jiná videa jak na to.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Teploty Ryzenu 1700
    od Shiftyyyy » 21 dub 2017 13:01 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    3
    179
    od satik
    21 dub 2017 13:33
  • Upgrade Základní desky + procesoru + ramek
    od Jokerinno » 17 úno 2017 22:14 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    1
    246
    od Barendol
    22 úno 2017 07:41
  • Po výměně RAMek nejede pc
    od CRACK 101 » 24 říj 2016 21:52 » v Problémy s hardwarem
    2
    142
    od petr22
    24 říj 2016 21:59
  • Výměna RAMek, procesoru popř. zákl. desky
    od lordRades » 10 lis 2016 02:04 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    11
    355
    od Martab
    12 lis 2016 09:04
  • Padání systému po zvýšení MHz procesoru/ RAMek
    od Fokynka » 13 čer 2017 13:15 » v Taktování a další úpravy PC
    38
    859
    od Turion
    14 čer 2017 09:10

Zpět na “Taktování a další úpravy PC”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 2 hosti