Přetaktování Ryzenu a Ramek

Taktujete či jinak upravujete své PC? Sdělte nám své zkušenosti, vložte sem své dotazy…

Moderátoři: Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

dom324
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2130
Registrován: prosinec 16
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Přetaktování Ryzenu a Ramek

Příspěvekod dom324 » 17 srp 2017 16:38

AMD pro Ryzeny doporučuje maximální bezpečné napětí při přetaktování 1,42V (nebo 1,45V, teď jsi nevzpomenu), takže se snaž zůstat v bezpečných hodnotách.



Reklama
Uživatelský avatar
Adys301
člen HW spec týmu
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 8281
Registrován: říjen 12
Bydliště: Ano
Pohlaví: Muž

Re: Přetaktování Ryzenu a Ramek

Příspěvekod Adys301 » 17 srp 2017 16:47

Podle AMD je maximální doporučené napětí 1,425V. R5 1600 bys mohl dostat na 3,8-3,9 GHz při 1,4V. RAM můžeš přetaktovat pomocí profilů v BIOSu pomocí Memory Try it, 2933 MHz CL15 nebo 3200 MHz CL16 by mělo fungovat.
HW specialista a tvůrce článků
Moje článkyFacebook

blakos
Level 1
Level 1
Příspěvky: 91
Registrován: srpen 17
Pohlaví: Muž

Re: Přetaktování Ryzenu a Ramek

Příspěvekod blakos » 23 srp 2017 15:20

Díval jsem se na pár videí a co se týče ramek tak v biosu vždy jen přepínali mezi A-XMP profil na 1 nebo 2 a ty ramky se vždy nastavili na myslím na střed a pak na max . Jinak u toho procesoru, mám vypnout funkci amd cool n quiet ? Viděl jsem spoustu videii a někdo to vypínal někdo zapínal.. Takže nechat zapnuté nebo vypnout ?

Uživatelský avatar
Adys301
člen HW spec týmu
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 8281
Registrován: říjen 12
Bydliště: Ano
Pohlaví: Muž

Re: Přetaktování Ryzenu a Ramek

Příspěvekod Adys301 » 23 srp 2017 15:24

To sis to během toho týdne, co to tu posíláš nemohl zjistit sám? Můžeš to nechat zapnuté.
HW specialista a tvůrce článků
Moje článkyFacebook

blakos
Level 1
Level 1
Příspěvky: 91
Registrován: srpen 17
Pohlaví: Muž

Re: Přetaktování Ryzenu a Ramek

Příspěvekod blakos » 24 srp 2017 13:41

Takže úspěšně přetaktováno na 3,8Ghz 1,4 voltage CPU a ramky 3000Mhz při 1.35 V , dělal jsem stress test v AIDA asi hodinu a všechno beželo ok, teploty max 70 stupnu, kdyby to nevyholovalo je možnost se vrátit k default ne ? Uložil jsem si v biosu default profil a pak tento overclock, tak pak jen přepnu na default profil ne ?

SpaceExplo
Level 3
Level 3
Příspěvky: 456
Registrován: srpen 17
Pohlaví: Muž

Re: Přetaktování Ryzenu a Ramek

Příspěvekod SpaceExplo » 24 srp 2017 14:47

Gratuluju.

blakos píše:Uložil jsem si v biosu default profil a pak tento overclock, tak pak jen přepnu na default profil ne ?
Ano
Pozor: neumim cist myslenky (ani na dalku, ani po internetu) a nectu mezi radky.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nový PC na Ryzenu (?)
    od kupjec » 25 čer 2018 18:20 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    16
    490
    od xbs
    25 čer 2018 21:27
  • Vyber Ramek.
    od Bigtomik84 » 13 bře 2018 16:52 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    8
    369
    od xbs
    14 bře 2018 13:54
  • Pravděpodobné poškození RAMek
    od Tomiuk » 12 pro 2017 20:48 » v Problémy s hardwarem
    2
    252
    od faraon
    14 pro 2017 20:41
  • Přetaktování RAM
    od Meres » 04 lis 2017 21:56 » v Taktování a další úpravy PC
    24
    1546
    od SpaceExplo
    08 lis 2017 17:21
  • Přetaktování monitoru
    od Dolpi » 12 bře 2018 14:59 » v Taktování a další úpravy PC
    5
    535
    od Dolpi
    13 bře 2018 14:52

Zpět na “Taktování a další úpravy PC”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot], Synthesio [Bot] a 2 hosti