Upgrade CPU - notebook

Taktujete či jinak upravujete své PC? Sdělte nám své zkušenosti, vložte sem své dotazy…

Moderátoři: Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

petr22
Guru Level 14
Guru Level 14
Příspěvky: 30107
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Upgrade CPU - notebook

Příspěvekod petr22 » 17 říj 2017 09:36

Tak nejak nechapu, co vlastne tazatel chce od nas slyset.

Kdyz tam ten procesor bude fungovat, muze se snadno usmazit zakladni deska. Nebo aspon drive nez s procesorem produkujicim mene tepla.



Reklama
RadekFYLCKA
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: říjen 17
Pohlaví: Muž

Re: Upgrade CPU - notebook

Příspěvekod RadekFYLCKA » 17 říj 2017 16:54

Hele oni přímo nenapsali že to nepojede. Napsali, že mi neůžou zaručit, že to pojede. Kdyby to ani nešlo, napíšou, že to nejde. Napsali mi právě, že konkrétně moje specifikace ntb byla testována i sprocesorem i7 3610qm, která má stejně TDP, jako ta i7 3820/40qm. A o to mi jde v tom dotazu. Nakolik je ta i7 3820qm jiná (např jestli nějak znatelně víc "žere" ap.). To že tam můžu dát i7 3610qm/3630qm vím na 100%. Ale zase ta i7 3820qm je jen cca v průměru o 300kč dražší a výkon má cca o 15% větší. Jak píšete, asi to zkusím, protože jsme se očividně stejně moc nepochopili, resp ten můj dotaz asi není moc jednoznačný :D V podstatě mi každej píše o nějakým přehřívání, TDP, napájecí kaskádě .... ale nikdo mi zatim neodpověděl na to, na co odpověd hledám :D Ale jinak díky za pomoc :) Co se týče toho chladiče .... s tím problém nebude. Uchladil celkem topící GT635m s procesorem. Teď GTčko nepoužívám. Co se týče napájecí kaskády CPU .... i7 3610qm má stejné TDP jako i7 3820qm .... rozdíl je 300MHz .... takže malinko větší spotřebu mít bude. Mně šlo jen o to, jestli třeba ta i7 3820qm není nějaká "vyšší řada" a nefungovalo by to. Podle datasheetu Intelu by ty procesory měli snad mít i stejnou spotřebu. No nic už vás nebudu otravovat asi to prostě zkusím. 3000 nejsou zas tolik prodělal jsem a prodělám víc :)

Uživatelský avatar
Manoust
Level 3
Level 3
Příspěvky: 575
Registrován: leden 17
Pohlaví: Muž

Re: Upgrade CPU - notebook

Příspěvekod Manoust » 17 říj 2017 17:36

Jde o to, ze pokud nekdo nedelal presne to co ty, tak ti nemuze 100% zarucit, ze to bude fungovat.

RadekFYLCKA
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: říjen 17
Pohlaví: Muž

Re: Upgrade CPU - notebook

Příspěvekod RadekFYLCKA » 17 říj 2017 18:14

Ano, to samozřejmě vím. Spíš mi šlo o nějaké názory jaká je šance že to pujde. Resp když to na 100% funguje s i7 3610qm, která je podle specifikací skoro stejná, samozřejmě až na frekvenci a o 2MB větší L3 cache.Od nikoho nečekám, že mi napíše, že to fungovat bude. Spíš se mohlo stát, že mi někdo napíše, že to nepujde, protože .... . Začínám ale zjišťovat, že to holt budu muset zkusit. Ale díky za rady a názory. Oproti zive.cz se tu člověk něco dozví. Tam jsem se dozvěděl akorát to, že můj ntb s i5kou nemůže mít při 100% zatížení teplotu CPU 75°C. To prej nezvládaj ani ntb za 100ky tisíc :D

Dodatečně přidáno po 10 minutách 53 vteřinách:
dom324 píše:
RadekFYLCKA píše:Napájení a chlazení neřeším, to se musí holt zkusit no :)

Na teplotu napájecí kaskády bych si fakt dal pozor. Ten ntb nebude mít ani teplotní senzor, takže se VRM klidně může samo odpálit (protože systém nemá jak kontrolovat teplotu). V ntb je nulový airflow, pro napájecí kaskádu nejhorší možný scénář.


Ano to máš pravdu. Těžko říct o kolik šťávy víc si řekne i7 3820qm oproti té i7 3610qm. Nějak velký rozdíl by tam nemusel být, nebo co si o tom myslíš ?

Dodatečně přidáno po 1 hodině 13 minutách 18 vteřinách:
Teď jsem se dozvěděl informaci, že procesory QM a M používají stejné mikrokódy, takže by prý s BIOSem neměl být problém. Tak snad to tak je.

Uživatelský avatar
Manoust
Level 3
Level 3
Příspěvky: 575
Registrován: leden 17
Pohlaví: Muž

Re: Upgrade CPU - notebook

Příspěvekod Manoust » 17 říj 2017 19:34

Podle me to pujde, ale jak bylo receno, s tim chlazenim opatrne :).

RadekFYLCKA
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: říjen 17
Pohlaví: Muž

Re: Upgrade CPU - notebook

Příspěvekod RadekFYLCKA » 17 říj 2017 20:34

No, jak jsem psal. Grafiku (GT635m) nepoužívám a momentální i5 3210m při zátěži Aida64/Prime95 se dlouhodobě drží okolo 75 °C. Heatpipe a chladič vypadá takto.


https://ae01.alicdn.com/kf/HTB1SYnoOXXX ... 40x640.jpg

Ještě si to nechám projít a hlavou a když se do toho rozhodnu jít tak vám dám vědět jestli to shořelo :D

Pablo666
nováček
Příspěvky: 1
Registrován: únor 18
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Upgrade CPU - notebook

Příspěvekod Pablo666 » 03 úno 2018 08:07

Ahoj chci se zeptat zda jsi uskutečnil upgrade na notebooku asus k55vj-sx069h a jestli ano tak jak dopadl. Dále by mě zajímalo jakou používáš grafiku :idea:


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Upgrade Cpu
    od PitriSsek » 23 lis 2017 22:03 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    13
    461
    od PitriSsek
    24 lis 2017 17:11
  • Upgrade CPU
    od loucon » 17 zář 2017 19:41 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    3
    228
    od Manoust
    17 zář 2017 23:16
  • Upgrade CPU
    od chapney97 » 21 zář 2017 18:37 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    6
    265
    od chapney97
    21 zář 2017 19:30
  • Upgrade cpu - blackscreen
    od LOLheck » 26 zář 2017 08:51 » v Problémy s hardwarem
    2
    229
    od LOLheck
    26 zář 2017 09:42
  • Výměna/UPGRADE CPU
    od Ovce » 21 zář 2017 11:41 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    9
    351
    od dom324
    21 zář 2017 16:38

Zpět na “Taktování a další úpravy PC”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host