Moje ipina se vždícky zmnění když vypnu počitač nebo resetnu router.

Vše ostatní o bezpečnosti…

Moderátoři: memphisto, Mods_senior, Security team

PFighterCZ
nováček
Příspěvky: 2
Registrován: březen 17
Pohlaví: Muž

Moje ipina se vždícky zmnění když vypnu počitač nebo resetnu router.

Příspěvekod PFighterCZ » 28 bře 2017 20:27

Ahoj. Ja mam takovej problem. Vždícky když zapnu počitač/router tak se mi zmněni ip. Zjistil jsem to na strance www.whatsmyip.com A ukazuje to že prej jsem v germany.. A mně to docela štve. protože mam vetší ping ve hrach nebo když řeknu něco v tsku tak to dorazí za 3-6 sekund protože jsem u ních někdy slišel ozvenu. Řekněte mi co mam udělat a udělam to protože se fakt chci toho zbavit... :problem: A tady je obrazek z tsku že to mam fakt v germany... http://prntscr.com/epl6m2



Reklama
Uživatelský avatar
Microsheep
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1090
Registrován: leden 10
Pohlaví: Muž

Re: Moje ipina se vždícky zmnění když vypnu počitač nebo resetnu router.

Příspěvekod Microsheep » 28 bře 2017 20:34

Obrázky se vkládají sem jako příloha.
Jakého máš poskytovatele?
Vytvoř si nějaké liveCD linuxu a koukni se na IP adresu z linuxu nebo např. jednodušeji na mobilu na stejné síti.
Pokud by jsi neměl mít takovou adresu předpokládám, že někde je pravděpodobně nastavená VPN (na tvém počítači, routeru).
Jinak můžeš zaslat výsledek, když dáš tracert seznam.cz do příkazového řádku.
Ryzen 5 1400 | MSI B350M GAMING PRO | MSI GeForce GTX 1050 Ti 4GT | 2x8GB Corsair
Media Creation Tool | Crystal disk Info | Ninite | NirLaucher

petr22
Guru Level 14
Guru Level 14
Příspěvky: 28286
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Moje ipina se vždícky zmnění když vypnu počitač nebo resetnu router.

Příspěvekod petr22 » 28 bře 2017 20:34

Pokud nechces aby se ti menila IP, nevypinej pocitac nebo si porid router ktery bude stale zapnuty. To neni chyba, to je funkce.

To, ze ti to ukazuje ze jsi v Nemecku si musis vyridit se svym poskytovatelem pripojeni, jestli je to tak spravne. Urcite to ale neni pricina toho pingu, pokud nepouzivas napriklad nejakou VPN na aktivaci Steam her nebo neco podobneho.

Pokud mas pripojeni na internet pres wifi, tak bych hledal pricinu spis tam.

Uživatelský avatar
X
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18715
Registrován: květen 07
Bydliště: ČR: Vysočina: Havlíčkův Brod
Pohlaví: Muž

Re: Moje ipina se vždícky zmnění když vypnu počitač nebo resetnu router.

Příspěvekod X » 28 bře 2017 20:44

Tomu se říká dynamická, případně nestatická IP. Má to své výhody, ale i nevýhody. Nesouvisí s veřejnou / neveřejnou IP. Ale i statické IP se občas, jednou za pár roků, mohou měnit. Mě se změní zanedlouho, díky nějakým technickým záležitostem u mého providera.
KATEGORIE:​SYSTÉM​NET​DATA​EMULACE​HRY​VIDEO​AUDIO​GRAFIKA​TEXT‌​‌​ ‌​‌​APP‌‌‌‌​Brigády‌​Filmy‌​Firefox​​●‌​FormátHlavolam‌​●‌​Hra‌​●‌​Hry‌​​Ikony‌​Klipy‌​Knihy‌​●‌​KomixyKoš‌​Melodrama‌​NákupyOdkazy‌​OS‌​Plné hry‌​●‌​RubikSam CoupéSoftware‌​●‌​Šedá zónaTV‌​‌​TV‌​Úložiště‌​VideoNovinky‌​Zajímavosti‌​Znaky

Uživatelský avatar
jaro3
člen Security týmu
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 36910
Registrován: červen 07
Bydliště: Jižní Čechy
Pohlaví: Muž

Re: Moje ipina se vždícky zmnění když vypnu počitač nebo resetnu router.

Příspěvekod jaro3 » 28 bře 2017 21:05

To je sice pravda , ale poskytovatel by neměl předávat IP adresu která je poskytována v Německu.
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra

petr22
Guru Level 14
Guru Level 14
Příspěvky: 28286
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Moje ipina se vždícky zmnění když vypnu počitač nebo resetnu router.

Příspěvekod petr22 » 28 bře 2017 21:18

Zalezi na tom, co je to za poskytovatele. Me to treba v praci ukazuje ze jsem ve Frankfurtu.

Nicmene pokud to dela poskytovatel, musi se to tak chovat uz od zacatku.

PFighterCZ
nováček
Příspěvky: 2
Registrován: březen 17
Pohlaví: Muž

Re: Moje ipina se vždícky zmnění když vypnu počitač nebo resetnu router.

Příspěvekod PFighterCZ » 28 bře 2017 21:18

Omg ja jsem nečekal že tu bude hodně tak odpovědi. ja si to ihned všechno přečtu. počkejte. :D

Dodatečně přidáno po 5 minutách :
Takže microsheep
Mam 2 počitače. když se připojím na tu nebo spiš udělame to lechčeji. Muj bracha ma vstup.. a pak to vede do 2 počitaču každej router. nevím jak se tomu jmenuje ale bracha ma vstup
Takže muj bracha ma uplně normalnou wifi stejnou ip. když se připojím na jeho wifi pres notebook tak je tam normalní ip kterou bych mněl mít.. Myslím si že je affektovan jen muj počitač protože každej počitač ma stejnou ip než ja. a ja se vubec v počitačich nevíznam... a mame to od O2...

Dodatečně přidáno po 7 minutách 39 vteřinách:
A ješte microsheep když jsem tam napsal tracert do řadku. tak mi to tam vyšlo tohle.
Microsoft Windows [Verze 6.1.7601]
Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. Všechna práva vyhrazena.

C:UsersBD>tracert seznam.cz

Výpis trasy k seznam.cz [77.75.77.39]
s nejvýše 30 směrováními:

1 44 ms 43 ms 43 ms 10.202.0.1
2 844 ms 98 ms 43 ms 172.17.42.1
3 43 ms 44 ms 44 ms 139.162.128.3
4 43 ms 62 ms 43 ms 139.162.129.7
5 45 ms 44 ms 48 ms decix.dialtelecom.cz [80.81.192.217]
6 71 ms 71 ms 71 ms cz-prg-p1sit-be3.dialtelecom.cz [82.119.245.185]
7 53 ms 52 ms 52 ms cz-prg-asbr1-be6.dialtelecom.cz [82.119.246.22]
8 51 ms 52 ms 51 ms cz-prg-asbr2-ae2.dialtelecom.cz [82.119.246.30]
9 52 ms 52 ms 52 ms gw-seznam.dialtelecom.cz [89.235.0.30]
10 52 ms 52 ms 52 ms n7k-ko-a-vdc-1-po1.seznam.cz [185.66.188.7]
11 126 ms 53 ms 52 ms n7k-ng-a-vdc-1-po5.seznam.cz [185.66.188.13]
12 53 ms 52 ms 53 ms n7k-ng-a-vdc-2-po3.seznam.cz [185.66.188.21]
13 55 ms 52 ms 74 ms http://www.seznam.cz [77.75.77.39]

Trasování bylo dokončeno.
Nevím jesli to pomuže ale jinak to je...

Dodatečně přidáno po 8 minutách 52 vteřinách:
A jmeno X. Vpn jsem použival. ale už to nemam. a nemam vubec žadny těd aktivovane.

Uživatelský avatar
Microsheep
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1090
Registrován: leden 10
Pohlaví: Muž

Re: Moje ipina se vždícky zmnění když vypnu počitač nebo resetnu router.

Příspěvekod Microsheep » 28 bře 2017 21:39

Každopádně ti to přes nějaké Němce opravdu jde, což si myslím, že by nemělo.
Moc jsem tomu, co jsi psal nerozuměl, ale předpokládám, že se tedy jedná pouze o tvoji stanici, která má německou IP adresu, správně? Doporučil bych si udělat čistku na počítači.

// http://www.dialtelecom.cz/o-spolecnosti ... ity-linek/
Dial Telecom, a.s., přední český poskytovatel telekomunikačních služeb, zřídil další DWDM lambdu o přenosové kapacitě 100 Gbps na trase Praha – Frankfurt nad Mohanem. Zároveň došlo k navýšení rychlosti do vlastního IP uzlu společnosti Dial Telecom umístěného ve Frankfurtu nad Mohanem na 30 Gbps.
Vysokorychlostní optickou přenosovou DWDM trasu do Frankfurtu využívá Dial Telecom nejen pro přímé připojení svých zákazníků v Německu a pro IP propojení s jinými nadnárodními operátory, ale i pro přímé poskytování transparentních páteřních linek o vysoké kapacitě a kvalitě.


Po přečtení tohodle článku poskytovatele přes kterého ti internet jede a IPčka z trasování souhlasí s pozicí ve Frankfurt nad Mohanem a všude se zmiňují na svých stránkách, pravděpodobně opravdu dostáváš IP z Německa od poskytovatele, napiš jemu.
Ryzen 5 1400 | MSI B350M GAMING PRO | MSI GeForce GTX 1050 Ti 4GT | 2x8GB Corsair
Media Creation Tool | Crystal disk Info | Ninite | NirLaucher


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Jak propojit router A a router B (+ aby v routeru B fungovalo PC, TV...)
    od Jkami » 14 črc 2017 19:06 » v Problémy s hardwarem
    5
    311
    od ITCrowd
    15 črc 2017 08:04
  • Moje sestava na hry
    od NorinRed888 » 29 pro 2016 13:10 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    16
    332
    od NorinRed888
    30 pro 2016 11:05
  • Zvládne moje kalkulačka Counter-Strike: Global Offensive?
    od Quick12 » 20 kvě 2017 21:50 » v Hry
    4
    333
    od Fiba
    21 kvě 2017 20:42
  • Jak zjistím, jestli moje základní deska podporuje 1Gbps?
    od anonymniborec » 01 bře 2017 14:19 » v Problémy s hardwarem
    3
    230
    od ITCrowd
    01 bře 2017 14:46
  • Nový router
    od MaReK4455 » 18 čer 2017 09:28 » v Vše ostatní (inet)
    2
    283
    od ITCrowd
    18 čer 2017 10:15

Zpět na “Vše ostatní (bezp)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host