Dal by se nějak upravit obrázek, aby na něm více vynikli zástupci? Vyřešeno

Tvorba grafiky, grafické programy a vše o nich…

Moderátor: Mods_senior

Uživatelský avatar
Peťa
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1971
Registrován: duben 10
Pohlaví: Muž

Dal by se nějak upravit obrázek, aby na něm více vynikli zástupci?

Příspěvekod Peťa » 04 čer 2017 10:02

Ahoj,

rád bych použil obrázek, který přikládám níže jako tapetu na plochu. Jedná se o WIN7 a Full HD monitor. Problém je, že zástupci a další věci, které mám na ploše, nejsou na této tapetě příliš dobře vidět. Pokud obrázek jednoduše ztmavím, trochu se to zlepší, ale zase jsou špatně vidět ty Tatrovky.
Dal by se obrázek nějak upravit, aby byla dobře vidět auta ale aby byl zároveň použitelný i jako podklad pro věci na ploše?

Obrázek
Naposledy upravil(a) Peťa dne 07 čer 2017 14:02, celkem upraveno 4 x.



Reklama
petr22
Guru Level 14
Guru Level 14
Příspěvky: 29474
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Dal by se nějak upravit obrázak, aby na něm více vynikly zástupci?

Příspěvekod petr22 » 04 čer 2017 10:07

Sice tu zadny obrazek nevidim, ale upravit lze i jen cast obrazku.

Uživatelský avatar
Peťa
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1971
Registrován: duben 10
Pohlaví: Muž

Re: Dal by se nějak upravit obrázak, aby na něm více vynikly zástupci?

Příspěvekod Peťa » 04 čer 2017 10:23

petr22 už jsem vložení obrázku opravil.

petr22
Guru Level 14
Guru Level 14
Příspěvky: 29474
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Dal by se nějak upravit obrázak, aby na něm více vynikly zástupci?

Příspěvekod petr22 » 04 čer 2017 10:27

Kde mas ty ikony?

Vejdou se tam co jsou svetle casti - beton dole, obloha nahore?

Uživatelský avatar
Peťa
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1971
Registrován: duben 10
Pohlaví: Muž

Re: Dal by se nějak upravit obrázak, aby na něm více vynikli zástupci?

Příspěvekod Peťa » 04 čer 2017 10:34

Přikládám screen i se zástupci. Samozřejmě se to mění, ale nejčastějni jsou to takto cca čtyři sloupce.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
X
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18967
Registrován: květen 07
Bydliště: ČR: Vysočina: Havlíčkův Brod
Pohlaví: Muž

Re: Dal by se nějak upravit obrázak, aby na něm více vynikli zástupci?

Příspěvekod X » 04 čer 2017 11:00

Než to pytlíkovat tak jak uvažuješ, tak doporučím manažer ikon, který má desetkrát více funkcí než plocha. Klikni do mého podpisu na Software a najdi příspěvek o Drag Stripu, stáhni (pokud odkaz nefunguje, pošli mi SZ a já ho obnovím), uprav, ...

Obrázek

Obrázek
KATEGORIE:​SYSTÉM​NET​DATA​EMULACE​HRY​VIDEO​AUDIO​GRAFIKA​TEXT‌​‌​ ‌​‌​APP‌‌‌‌​Brigády‌​Filmy‌​Firefox​​●‌​FormátHlavolam‌​●‌​Hra‌​●‌​Hry‌​​Ikony‌​Klipy‌​Knihy‌​●‌​KomixyKoš‌​Melodrama‌​NákupyOdkazy‌​OS‌​Plné hry‌​●‌​RubikSam CoupéSoftware‌​●‌​Šedá zónaTV‌​‌​TV‌​Úložiště‌​VideoNovinky‌​Zajímavosti‌​Znaky

Uživatelský avatar
Rewqa
Moderátor
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Příspěvky: 7470
Registrován: říjen 06
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: Dal by se nějak upravit obrázak, aby na něm více vynikli zástupci?

Příspěvekod Rewqa » 04 čer 2017 11:14

Neber si to nějak špatně X, ale vždycky se tak pousměju nad těma tvejma prográmka z roku skoč na mě z boku :D Je to možná praktický, ale asi ne každej má na ploše milion ikon a potřebuje mít něco co vypadá jak z Windows 3.1 :D
MSI B85-G43 | Intel i5 4460 | MSI GTX 1060 6GB Camo Squad | 16GB Crucial DDR3 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help

Uživatelský avatar
faraon
Master Level 8
Master Level 8
Příspěvky: 6108
Registrován: prosinec 10
Pohlaví: Muž

Re: Dal by se nějak upravit obrázek, aby na něm více vynikli zástupci?

Příspěvekod faraon » 04 čer 2017 11:37

Co ten obrázek ztmavit/zešednout? Když už musíš mít takový barevný cirkus ;-)
Nebo nechat střed s těmi Tatrami jak je, a udělat od něj pozvolné přechody do jednobarevného okraje.

Když jsem ještě míval ikony na ploše, tak jsem dospěl k monochromatickým pozadím, buď čistě grayscale nebo mírně tónované do jedné barvy - hnědá/zelená/modrá, aby na tom různobarevné ikony víc vynikly. Příklad:

BIRDS.jpg

RMS.jpg


P.S. Bývaly časy kdy jsem měl plochu zaplněnou úplně celou, místy až ve čtyřech vrstvách :lol:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Katedrála je úžasná: ty obláčky při startu, ta krásná modrá okýnka, která jdou otevírat, zavírat, minimalizovat, maximalizovat... V okýnkách jsou maximalizovány obrazy svatých: Svatý Jack, který pokorně čekal na start Windows a přitom umřel hlady, Svatý Tom, který tak dlouho načítal stránku z www.microsoft.com až se dostal do Extáze... (Danny: Spasitel Bill)

Uživatelský avatar
X
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18967
Registrován: květen 07
Bydliště: ČR: Vysočina: Havlíčkův Brod
Pohlaví: Muž

Re: Dal by se nějak upravit obrázak, aby na něm více vynikli zástupci?

Příspěvekod X » 04 čer 2017 13:36

Rewqa: No popravdě, ty vaše přiblblý, degradovaný Windows 10 vypadají jako Windows 1.0 z roku raz dva :P Drag Strip se sice neinovuje, má však skoro vše co potřebuji. A jestli si to chceš vyparádit, jde strčit do pozadí panelů obrázek, ale to jsme zase na tom stejném, přehlednost se sníží - proto preferuji jednobarevné plochy manažeru.

P.S.: na každou plochu manažeru lze přilepit jiný obrázek ...

Obrázek
Naposledy upravil(a) X dne 04 čer 2017 13:48, celkem upraveno 1 x.
KATEGORIE:​SYSTÉM​NET​DATA​EMULACE​HRY​VIDEO​AUDIO​GRAFIKA​TEXT‌​‌​ ‌​‌​APP‌‌‌‌​Brigády‌​Filmy‌​Firefox​​●‌​FormátHlavolam‌​●‌​Hra‌​●‌​Hry‌​​Ikony‌​Klipy‌​Knihy‌​●‌​KomixyKoš‌​Melodrama‌​NákupyOdkazy‌​OS‌​Plné hry‌​●‌​RubikSam CoupéSoftware‌​●‌​Šedá zónaTV‌​‌​TV‌​Úložiště‌​VideoNovinky‌​Zajímavosti‌​Znaky

petr22
Guru Level 14
Guru Level 14
Příspěvky: 29474
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Dal by se nějak upravit obrázak, aby na něm více vynikli zástupci?

Příspěvekod petr22 » 04 čer 2017 13:42

To tvoje zase ze vseho nejvic primpomnina bud OS/2, nebo Atari TOS :-)

Ja bych ty ikony proste nacpal tam co je svetla barva (nebe, svetly beton) a bylo by to.

Uživatelský avatar
X
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18967
Registrován: květen 07
Bydliště: ČR: Vysočina: Havlíčkův Brod
Pohlaví: Muž

Re: Dal by se nějak upravit obrázak, aby na něm více vynikli zástupci?

Příspěvekod X » 04 čer 2017 13:51

Každý obrázek ikony znepřehlední, jeden víc a druhý (vhodnější) méně, ale podle mě to není ono ... také jsem s tím kdysi experimentoval, ale upustil jsem od toho. Jsem zvyklý určitý ikony podbarvit vlastní barvou, takže vždy se nějaká ikona / text ikony skoro ztratí proti obrázku. No a co se týče vzhledu Drag Stripu, tak ho vidím jen když na něj zajedu kurzorem myši (eventuálně vyvolám klávesovou zkratkou), protože je za hranou obrazovky:

Obrázek
KATEGORIE:​SYSTÉM​NET​DATA​EMULACE​HRY​VIDEO​AUDIO​GRAFIKA​TEXT‌​‌​ ‌​‌​APP‌‌‌‌​Brigády‌​Filmy‌​Firefox​​●‌​FormátHlavolam‌​●‌​Hra‌​●‌​Hry‌​​Ikony‌​Klipy‌​Knihy‌​●‌​KomixyKoš‌​Melodrama‌​NákupyOdkazy‌​OS‌​Plné hry‌​●‌​RubikSam CoupéSoftware‌​●‌​Šedá zónaTV‌​‌​TV‌​Úložiště‌​VideoNovinky‌​Zajímavosti‌​Znaky

richchie
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 8146
Registrován: listopad 06
Bydliště: ano
Pohlaví: Muž

Re: Dal by se nějak upravit obrázak, aby na něm více vynikli zástupci?

Příspěvekod richchie » 04 čer 2017 14:36

A co použít nějaký prográmek typu-
free-https://rocketdock.com/DOWNLOAD

nebo placený-
http://www.stardock.com/products/fences/

a samozřejmě je jich povícero.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Externí harddisk a data na něm
    od pav » 05 led 2018 22:11 » v Vše ostatní (sw)
    5
    169
    od faraon
    06 led 2018 09:39
  • Crash GPU, prosim o radu co dál
    od Stalor » 17 bře 2017 11:22 » v Problémy s hardwarem
    12
    477
    od Turion
    18 bře 2017 14:18
  • Potrebujem oživiť nejak STARÝ POČÍTAČ!
    od JegenaJk » 14 led 2018 01:39 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    2
    120
    od JegenaJk
    14 led 2018 03:45
  • Windows naběhne do výběru uživatele a dál mě nenechá nic udělat.
    od michalbar » 05 lis 2017 15:55 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    0
    201
    od michalbar
    05 lis 2017 15:55
  • Nelze stáhnout obrázek-Mapy.cz
    od Fanula » 27 pro 2017 10:59 » v Internet a internetové prohlížeče
    0
    108
    od Fanula
    27 pro 2017 10:59

Zpět na “Design a grafické editory”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů