Hromadná komprese obrázků

Tvorba grafiky, grafické programy a vše o nich…

Moderátor: Mods_senior

Uživatelský avatar
Gizzer2
Level 3
Level 3
Příspěvky: 408
Registrován: prosinec 11
Pohlaví: Muž

Hromadná komprese obrázků

Příspěvekod Gizzer2 » 02 črc 2017 16:16

Ahoj,
prosím poraďte mi v jakém programu provést kompresy obrázků.
Bylo by nejlepší aby to šlo hromadně a různé formáty najednou.
Chci to kvůli webu, protože mi Google page speed hlásí že je potřeba provést komprese aby se zajistilo rychlejšího načítání webu.

Díky z radu.


"Cíle by měly být třešínky na dortech, ne na hromadách hoven."
To nejlepší z country muziky:http://country.funsite.cz/

Reklama
Uživatelský avatar
Zakk
Level 3
Level 3
Příspěvky: 432
Registrován: únor 13
Pohlaví: Muž

Re: Hromadná komprese obrázků

Příspěvekod Zakk » 02 črc 2017 16:40

Mě se na tohle osvědčil starej jednoduchej program Irfan View http://www.irfanview.com/

Uživatelský avatar
Gizzer2
Level 3
Level 3
Příspěvky: 408
Registrován: prosinec 11
Pohlaví: Muž

Re: Hromadná komprese obrázků

Příspěvekod Gizzer2 » 02 črc 2017 16:59

Také jsem o něm četl že to v něm jde, ovšem nikde jsem nenašel návod jak na to.
Můžeš prosím napsat postup?
"Cíle by měly být třešínky na dortech, ne na hromadách hoven."
To nejlepší z country muziky:http://country.funsite.cz/

Uživatelský avatar
Zakk
Level 3
Level 3
Příspěvky: 432
Registrován: únor 13
Pohlaví: Muž

Re: Hromadná komprese obrázků

Příspěvekod Zakk » 02 črc 2017 17:06

Já jsem nějaké návody viděl http://radyzezivota.cz/hromadne-zmensen ... VkK9ITyi70
https://digiarena.e15.cz/hromadne-uprav ... oustu-casu

A je dobré si do programu nejdřív přidat češtinu.

Uživatelský avatar
Gizzer2
Level 3
Level 3
Příspěvky: 408
Registrován: prosinec 11
Pohlaví: Muž

Re: Hromadná komprese obrázků

Příspěvekod Gizzer2 » 02 črc 2017 17:16

Tak to funguje celkem dobře ale je problém že to neukládá v originál formátu ale vše se to uloží do jpg.
Což znamená že to třeba png přepíše do jpg.
Takže když mám průhledné pozadí tak samozřejmě zmizí.

Ale poradím si že postupně udělám jeden formát a pak druhý atd.
"Cíle by měly být třešínky na dortech, ne na hromadách hoven."
To nejlepší z country muziky:http://country.funsite.cz/

Fox_25
Level 3
Level 3
Příspěvky: 450
Registrován: duben 17
Pohlaví: Muž

Re: Hromadná komprese obrázků

Příspěvekod Fox_25 » 02 črc 2017 17:33

Taky musíš vybrat výstupní formát, standard je jpg.

irf.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • VBA Excel - komprese obrázku
    od MK_Vs » 13 čer 2017 21:06 » v Kancelářské balíky
    1
    304
    od xlnc
    14 čer 2017 18:40
  • Je lepší vyšší rozlišení nebo menší komprese?
    od atari » 20 lis 2017 12:50 » v Design a grafické editory
    6
    265
    od atari
    20 lis 2017 15:12
  • Hromadná vzdálená správa
    od nations112 » 21 črc 2017 13:26 » v Administrace sítě
    0
    228
    od nations112
    21 črc 2017 13:26
  • Hromadná změna data u souborů
    od pepanecek5 » 10 pro 2017 15:43 » v Vše ostatní (sw)
    1
    78
    od ITCrowd
    10 pro 2017 17:22
  • Vložení obrázku
    od Snekment » 30 kvě 2017 09:16 » v Kancelářské balíky
    1
    301
    od xlnc
    30 kvě 2017 09:32

Zpět na “Design a grafické editory”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů