Nejlepší windows Vyřešeno

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 53636
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž
Stav:
Offline

Re: Nejlepší windows

Příspěvekod petr22 » 31 říj 2016 15:26

To je principialne ptakovina, protoze v korporatni sfere po prihlaseni uzivatele vubec nemusi fungovat pristup k internetu, takze se nema co stahnout. Takovy OS by byl zcela neprodejny, protoze zakaznikum kteri kupouji stovky tisic licenci by byl k nicemu. System, ktery desitky minut po prihlaseni neco povinne instaluje je take nepouzitelny system.

Ona takhle funguje treba Catie, ktera pri vybrani projektu zacne stahovat a instalovat patche a pri vypnuti je zase odinstaluje, protoze pri vybrani jineho projektu se instaluji zase jine patche. Jenze u Catie to dava smysl.

On Microsoft nema monopol na OS, takze se mu take muze stat, ze lidove receno padne na usta, kdyz zakaznici bud zustanou u starsi verze nebo zvoli uplne jiny produkt. UZ stihl zlikvidovat Windows Phone a situace se muze opakovat.

Vsechno zalezi na mire zhulenosti tech Indu, kteri to momentalne vedou.

Reklama
becza4
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 129
Registrován: červen 16
Pohlaví: Muž
Stav:
Offline

Re: Nejlepší windows

Příspěvekod becza4 » 31 říj 2016 15:36

Z toho co tam tlachala ředitelka pro ČR jsem vyrozumněl, že idea je něco takového co jsem říkal, jak to bude fungovat v reálu to úplně netuším. Prostě jsem z toho dostal pocit, že to bude něco takového, co jsem popsal. Nezapomínal bych na prohlášení Bila Gatese, který tvrdil, že lidi si nikde nekoupí výrobek, co nemá tlačítka .... A hle kde jsou tablety a mobilní telefony dneska.
Je možné, že tím mysleli, že budou dávat podporu vždy jen jednomu aktuálnímu OS, nebo něco takového.
Zkusím zjistit detaily od našeho šéfa IŤáků, ten asi poslouchal pozorněji než já.
AMD Ryzen 5 5500 3,6 GHz, ASRock B550 Phantom Gaming 4,Corsair Vengeance LPX DDR4 3200MHz SanDisk SSD PLUS 480GB, Sapphire Pulse RX 580 8GB, Gigabyte P650B 650W 80 Plus Bronze

Sandalfon
Level 2
Level 2
Příspěvky: 236
Registrován: červen 16
Pohlaví: Muž
Stav:
Offline

Re: Nejlepší windows

Příspěvekod Sandalfon » 31 říj 2016 15:43

Taky nechápu proč X pořád až přehnaně kritizuje Desítky.

Uživatelský avatar
faraon
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Příspěvky: 7359
Registrován: prosinec 10
Pohlaví: Muž
Stav:
Offline

Re: Nejlepší windows

Příspěvekod faraon » 31 říj 2016 15:50

becza4 píše:Na druhou stranu není jisté, kdy to bude fungovat, to co MS na prezentaci předvedlo byla taková síla, že jsem šel do kolen ...

Ale to není nic nového, naopak je to desítky let ověřená strategie, pamatuješ tohle?
https://www.youtube.com/watch?v=XKBJmDft328
Nebo tohle?
https://www.youtube.com/watch?v=VHUNdye0b1Y
A co největší BSOD v dějinách, na olympiádě v Pekingu před očima miliardy lidí? Jsou neustále všude kolem tebe, už je ani nevnímáš, ale znovu a znovu za ně platíš:
https://www.youtube.com/watch?v=bAqtvTGpCds

On teda Vilda Branka už nakecal spoustu nesmyslů, jako že Internet je nezajímá, nebo že veškerý důležitý software bude už jen pro MacIntosh, a moc dalších, mám jich slušnou sbírku :lol:
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!

(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)

Uživatelský avatar
X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19360
Registrován: květen 07
Pohlaví: Muž
Stav:
Offline
Kontakt:

Re: Nejlepší windows

Příspěvekod X » 31 říj 2016 15:54

Sandalfon: Budu kritizovat vše, co stojí za starou belu a je horší než to předešlé. Proč bych měl používat něco, co je horší? Vezmu to lepší. MS chybí nápady, tak radši aplikuje blbosti. I Android od verze 4.2 vypadá lépe než Windows 8 a 10, Android si přizpůsobím lépe než tyhle paskvily.

Uživatelský avatar
Akrej
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2999
Registrován: červen 12
Pohlaví: Muž
Stav:
Offline

Re: Nejlepší windows

Příspěvekod Akrej » 31 říj 2016 16:20

Za mě mužu doporučit windows 10 naprostá spokojenost
"Nejsem nerozumný. Jen nemám ten samý rozum jako vy."
Diogénes ze Sinopé
-------------------------------------
„Mějte dobrou náladu. Dobrá nálada vaše problémy sice nevyřeší, ale naštve tolik lidí kolem, že stojí za to si ji užít.“
Jan Werich
--------------------------------------
Snažím se psát bez chyb
-------------------------

Uživatelský avatar
SamerLP
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1743
Registrován: srpen 13
Pohlaví: Muž
Stav:
Offline

Re: Nejlepší windows

Příspěvekod SamerLP » 31 říj 2016 16:39

Aj tak nikto tu neporadí ktorý je lepší, každý považuje lepší iný windows... najlepšia voľba bude ak si ten človek čo nevie sa rozhodnúť aký windows si má kúpiť, jedine vyskúšať niekde naživo, ako sa mu s ním pracuje a takto.
A už to celkom preháňate, riešite tu už celkom veci odveci, a nie k téme. Riešite tu viac Windows Update ako hlavnú tému, a taktiež sa stavím, že je veľmi veľa ľudí čo ani poriadne nevie čo je to vôbec Windows Update, a vy to tu rozoberáte tak dopodrobna, ako keby človek čo ten windows chce, tak riešil iba tieto veci. A taktiež podľa témy, vidím tam stále, že ide hrať skôr hry, a nejaký "lepší" windows mu asi nezaistí nelagovanie hry, to skôr dobrý HW.

nations112
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1043
Registrován: září 13
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Offline

Re: Nejlepší windows

Příspěvekod nations112 » 31 říj 2016 18:38

SamerLP: Já jsem pouze Windows Update uvedl jako negativ, protože to aktuálně u sedmiček poměrně velký negativ je. Nový PC si s tím nějak poradí, ale zkus mít kousnutej schvost.exe na 1-2 jádru s 1-2GB RAM. Výkon ti kleskne tak o 70% a to už jako závažný problém docela beru. Samozřejmě aktualizace můžu vypnout a mám klid, ale jsou prostě lidi, kteří by to bez nich nerozdýchali (U firem to chápu) :D Neříkám že WU je u desítek buhví jak super, ale aspoň PC nezabije na několik dní v měsíci.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 53636
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž
Stav:
Offline

Re: Nejlepší windows

Příspěvekod petr22 » 31 říj 2016 18:59

Naopak, Windows Update je resit. Protoze to je megaprusvih Microsoftu.

Windows 7 jsou ve stavu, kdy je nezkuseny uzivatel vubec nedokaze nainstalovat, zvlast kdyz pouzije DVD co dostal k pocitaci (!).

1. vezmes instalacni CD a nainstalujes system
2. nic nefunguje, protoze chybi ovladace na grafiku, usb, zvukovku, vsechny sitovky a x dalsich zarizeni
3. zacnes stahovat ovladace, jenze aby sly nainnstalovat musi se nainstalovat Framework 4.x
4. nainstalujes vsechny ovladace a pustis Windows Update, pricenz zjistis ze vubec nefunguje a v systemu chybi aktualizace od roku 2011 (oficialni DVD s SP1)
5. zacnes googlir jak zprovoznit Windows Update a budes se s tim s...t nekolik desitek minut
6. nakonec co vzdas a pouzijes Autopatcher nebo WSUS a nainstalujes aktualizace
7. huraaaaaaa funguji aktualizace
8. po 14 dnech Windows Update uz zase nefunguje

Tohle je pro bezneho uzivatele NAPROSTO NEPOUZITELNE !

Staci se podivat, kolikkrat se tu stale dokola resi ten nefunkcni Windows Update

Je uplne jedno jak Windows 10 vypadaji, ale je to system, ktery dokaze nainstalovat kazdy a ktery funguje okamzite po instalaci, aniz by bylo nutno nekolik hodin resit problemy (aktualizace, frameworky, update a podobne).

Zakladni podminkou pouzitelnosti Windows 7 je schopnost uzivatele umet ten system korektne nainstalovat i se vsim co k nemu patri. Vsak to tu take resime - preinstaloval jsem Windows 7, nefunguje sitovka/zvuk/grafika/usb.

nations112
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1043
Registrován: září 13
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Offline

Re: Nejlepší windows

Příspěvekod nations112 » 31 říj 2016 19:05

Tak ono je stejně nejlepší po čisté instalaci aktualizace nainstalovat a pak tu službu nadobro vypnout. Všechny zásadní chyby a nedostatky byly u sedmiček aktualizacemi už opraveny a teď akorát způsobují potíže. Takže já osobně kde to jde a chtějí zůstat u sedmiček, tak tam aktualizace vypínám. Usnadním to do budoucna jak sobě, tak lidem, kteří to chtějí používat.

Uživatelský avatar
X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19360
Registrován: květen 07
Pohlaví: Muž
Stav:
Offline
Kontakt:

Re: Nejlepší windows

Příspěvekod X » 31 říj 2016 19:40

petr22: tak nevím jaké zrovna Windows 7 máš, protože já jen něco nového strčím do PC / portů a většinou si na to Win 7 sami stáhnou vše potřebné, kromě málo výjimek ... Takže teď tu o Červené Karkulce.

nations112
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1043
Registrován: září 13
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Offline

Re: Nejlepší windows

Příspěvekod nations112 » 31 říj 2016 20:24

X: Žádná pohádka to není. S novými věcmi si prostě sedmičky neporadí. To co novější systém automaticky detekuje a ještě si k tomu stáhne automaticky ovladače a programy, to musíš u sedmiček dělat manuálně.
Naposled jsem v jedné firmě instaloval novou tiskárnu. U sedmiček jsem musel manuálně stahovat ovladač a programy a ještě na několikáty pokus. Zatímco na druhém PC v desítkách jsem dal vyhledávání tiskáren, ovladač i program se do pár minut nainstaloval a bylo po problému. Ale zase pro flashování mobilů jsou lepší 7, protože ovladač nainstaluješ hned a nemusíš se přepínat do stavu nouze kvůli nepodepsaným driverům jak u 8.1/10 ...
A to ani nemluvíme o nových ovladačích pro wifi, ethernet, USB 3.0 atd. Kolikrát se stane, že po čisté instalaci sedmiček jsi bez netu, protože tam žádný ovladač není. (A ono to dává smysl. Logicky nemůže 7 let starý systém mít ovladače pro novější HW.) U 10 se mi to nestalo ani jednou. Ať už se jednalo o starou herku nebo novou mašinu. Prostě pro uživatele jsou v tomhle desítky o mnoho přívětivější, usnadní mnoho práce. Dá se říct, že desítky můžeš nainstalovat tak, aniž by jsi stáhl jediný ovladač, vše si najdou a postahujou samy - včetně hotkey a sw od výrobce (u thinkpadu dokonce řízení spotřeby, Lenovo manager atd). U některých ntb dokonce dokážou samotné nastaveni SSDcache... Na to můžeš u sedmiček rovnou zapomenout.

Proč ve všem vidíš, že chce někdo sedmičky poškodit? Lidi pouze říkají fakta, která opravdu existují a dějí se. Já vím, že občas je fakt těžké přenést pravdu, ale bohužel v tomto případě to tak je. Nikdo tady snad nemá potřebu vymýšlet si pohádky a pomlouvat systém, který ještě donedávna používali snad všichni z nás. ;) Nikdo tu neřekl, že jsou sedmičky nefunkční šmejdy, každý ví, že je to dobrý systém, ale doba jde prostě dál a at se ti to líbí nebo ne, systém stárne.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 13 hostů