Zdravim, vždycky když pc vypnu úplně tak mě načítá vítejte strašně dlouho nebo vůbec, když pc dám do režimu spánku a pak se přihlásím tak jede normálně to samé i v nouzovém režimu.
Píšu to zrovna dnes protože se nechce normálně přihlásit vůbec.
Windows se dlouho načítá dlouho nebo vůbec na vítejte
-
- Pohlaví:
Re: Windows se dlouho načítá dlouho nebo vůbec na vítejte
Těžko říct takhle z hlavy
Vzhledem k tomu, že ve stavu nouze PC naběhne, lze odhadovat, že by na vině mohl být nějaký ovladač, který má potíže se zavedením (ve stavu nouze se spousta ovladačů nezavádí). To by se možná dalo zjistit nějakou boot timer aplikací, která loguje vše, co je zaváděno a soustředit se na nejdelší čas. Možná by taky stačilo zatrhnout v msconfig položku Protokol spouštění.
Lze také zkontrolovat eventlog, zda nevykazuje při spouštění nějakou chybu, prohlédnout správce zařízení, zda nějaký ovladač nechybí, nebo nevykazuje chybu.
Zároveň nelze vyloučit chybu disku, zmíněný ovladač může "ležet" v poškozené části. Nejlépe by bylo vyjmout disk, připojit k jinému počítači a zkontrolovat programem CrystalDiscInfo.
Vzhledem k tomu, že ve stavu nouze PC naběhne, lze odhadovat, že by na vině mohl být nějaký ovladač, který má potíže se zavedením (ve stavu nouze se spousta ovladačů nezavádí). To by se možná dalo zjistit nějakou boot timer aplikací, která loguje vše, co je zaváděno a soustředit se na nejdelší čas. Možná by taky stačilo zatrhnout v msconfig položku Protokol spouštění.
Lze také zkontrolovat eventlog, zda nevykazuje při spouštění nějakou chybu, prohlédnout správce zařízení, zda nějaký ovladač nechybí, nebo nevykazuje chybu.
Zároveň nelze vyloučit chybu disku, zmíněný ovladač může "ležet" v poškozené části. Nejlépe by bylo vyjmout disk, připojit k jinému počítači a zkontrolovat programem CrystalDiscInfo.
Vyřešil jsem to vytvoření nového účtu, ale všiml jsem si processu system idle procces a dává mi 60 - 99 cpu zátěž.
-
- Pohlaví:
system idle = nevyužitý čas. Tedy % všech procesů + idle = 100%. Jinými slovy, pokud je idle 99%, pak je procesor zatížen 1%.
Dobře, jen sem se chtěl ujistit.
-
- Pohlaví:
V pořádku, nikdo nevíme všechno Kdo se málo ptá, málo se dozví
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Chrome načítá stránku hned po zapnutí PC Zdroj: https://www.poradte.cz/pocitace-a-prislusenstvi/54978-chrome-nacita-stra Příloha(y)
od kellne » 13 bře 2024 09:30 » v Windows 11, 10, 8... - 4
- 3314
-
od kellne
Zobrazit poslední příspěvek
13 bře 2024 21:27
-
-
- 6
- 3410
-
od zeus