Dobrý den,
koupil jsem si SSD disk, abych zrychlil práci ve Windows 7 a hlavně samotný start PC. Zalohoval jsem si soubory co jsem potřebova, zformátoval jsem disk a nainstaloval windows na SSD. Ale potřebuji nějak nastavit aby na SSD disku byl jen windows a všechno ostatní (Obrázky, Videa, Hudba, Dokumenty, Programy) se ukládalo a instalovalo na druhý plotnový disk. Znáte nějaký způsob, nebo nějaký srozumitelný návod?
Díky
Změna výchozí instalační složky
-
- Pohlaví:
Re: Změna výchozí instalační složky
každý program se při instalaci sám zeptá, kam chce nainstalovat (resp. téměř každý). Není problém jej tedy nainstalovat na jiný disk.
Obrázky a dokumenty lze mít na jiném disku a nepoužívat wokenní složku dokumentů.
Nebo můžeš zasáhnout do registrů: https://support.microsoft.com/cs-cz/hel ... nts-folder
http://cs.stealthsettings.com/cum-putem ... ndows.html
Obrázky a dokumenty lze mít na jiném disku a nepoužívat wokenní složku dokumentů.
Nebo můžeš zasáhnout do registrů: https://support.microsoft.com/cs-cz/hel ... nts-folder
http://cs.stealthsettings.com/cum-putem ... ndows.html
a nejde to nějak pomocí symlinku ?
Proc to potrebujes nastavit ?
Klidne vse ukladej na SSD, tomu disku se nic nestane.
SSD mame v pocitacich od roku 2010, jeste se nestalo ze by nejaky odesel na to ze by se zapsalo prilis dat.
Klidne vse ukladej na SSD, tomu disku se nic nestane.
SSD mame v pocitacich od roku 2010, jeste se nestalo ze by nejaky odesel na to ze by se zapsalo prilis dat.
to není tím, můj SSD má 120 GB a chci aby tam byl jen windows
-
- Pohlaví:
Windows se symliky zachází nestandardně a hrozně pitomě. Takže toto řešení vůbec nedoporučuji.
Př.: V linuchu to funguje tak, že máš třeba symlink v adresáři Dokumenty na složku Filmy, která je fyzicky na druhém disku. Po kliknutí na link jsi v adresáři Filmy a když dáš o úroveň zpět, pak jsi opět v adresáři Dokumenty.
U woken klikneš na link Filmy, přepne tě to na adresář Filmy na druhém disku. Ale pokud dáš o úroveň zpět, tak tě to přepne do nadřazeného adresáře (Pokud máš např. D:/Zabava/Filmy, dostaneš se do adresáře D:/Zabava).
Je to hnus, ale nedá se s tím nic dělat.
Př.: V linuchu to funguje tak, že máš třeba symlink v adresáři Dokumenty na složku Filmy, která je fyzicky na druhém disku. Po kliknutí na link jsi v adresáři Filmy a když dáš o úroveň zpět, pak jsi opět v adresáři Dokumenty.
U woken klikneš na link Filmy, přepne tě to na adresář Filmy na druhém disku. Ale pokud dáš o úroveň zpět, tak tě to přepne do nadřazeného adresáře (Pokud máš např. D:/Zabava/Filmy, dostaneš se do adresáře D:/Zabava).
Je to hnus, ale nedá se s tím nic dělat.
Tak si tie dokumenty, obrázky ...premiestni na druhý disk.Zmeň umiestnenie na druhý disk.
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Asi nejspolehlivejsi je presunout uzivatelske profily na jiny disk - sysprep, jeden XML soubor a restart. Jde to i rucne, ale kdo by se s robocopy, upravou registru a PE/instalackou paral
Ted se mi to nechce overovat, ale dela to i u junction (mklink /J)?
Windows se symliky zachází nestandardně
Ted se mi to nechce overovat, ale dela to i u junction (mklink /J)?
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
-
- Pohlaví:
Áha, tahle možnost mě nenapadla. Podle mrkvosoftu by to fungovat mělo...
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 4579
-
od Zabral68
Zobrazit poslední příspěvek
25 pro 2023 09:49
-
-
Outlook - složky v AJ, nelze vymazat Příloha(y)
od janakailana » 03 bře 2024 08:21 » v Kancelářské balíky - 6
- 3073
-
od janakailana
03 bře 2024 11:16
-
-
-
Outlook - složky v AJ, nelze vymazat Příloha(y)
od huklorcz » 15 bře 2024 22:20 » v Kancelářské balíky - 5
- 3553
-
od mmmartin
15 bře 2024 23:52
-
-
- 1
- 2321
-
od Uziv00