V čem vypálím Audio-DVD (96 kHz — 24bit)?

Sekce pro řešení potíží s přehráváním multimédií (kodeky, přehrávače..) nebo s vypalováním...

Moderátor: Mods_senior

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Pohlaví: Muž
Stav:

V čem vypálím Audio-DVD (96 kHz — 24bit)?

Příspěvekod Myloš » 23 zář 2013 01:02

Trochu experimentuju a hledám free program pro vypalování audio DVD. Věděl by někdo?
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)

Reklama
jaro3
člen Security týmu
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Re: V čem vypálím Audio-DVD (96 kHz — 24bit)?

Příspěvekod jaro3 » 23 zář 2013 10:15

Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 23 zář 2013 10:24

Dík moc, hlavně za ten druhý odkaz. Vyzkouším.
Pokud jde o formát, tak o 192 kHz jsem nevěděl, ale „diktafon“ mi bere beztak nanejvýš 96/24.
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.

jaro3
člen Security týmu
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod jaro3 » 23 zář 2013 18:49

I to je možný použít.
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra

richchie
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Příspěvekod richchie » 23 zář 2013 20:08

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 27 zář 2013 00:57

jaro3 píše:http://www.softpedia.com/get/CD-DVD-Tools/Audio-CD-DVD-Burning/Burn4Free.shtml
Vyzkoušel jsem ale DVD-audio jsem tam nenašel. Při pokusu vypálit několik CD najednou jako audio mi program po vložení prázdného DVD ohlásil, že je na disku málo místa:
burn4free.png
Podle všeho jej považuje za CD, ale na DVD neumí pálit audio. Nebo se pletu?

richchie píše:http://cdburnerxp.se/
Také odmítá pálit audio na DVD, vyžaduje ode mne CD.

Ještě nějaký jiný návrh?

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 27 zář 2013 01:25

RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

zeus
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Příspěvekod zeus » 27 zář 2013 09:40

Myloš píše:Při pokusu vypálit několik CD najednou jako audio mi program po vložení prázdného DVD ohlásil, že je na disku málo místa:

Jak necekane! Ono DVD-audio neni 'delsi CD', ale 'kvalitnejsi CD' - hudba na nem zabira vice mista, proto ti nesedi ty minuty.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 27 zář 2013 11:51

zeus:
A to snad vypalovací program provádí převzorkování sám od sebe?
http://cs.wikipedia.org/wiki/DVD-Audio#Specifikace_zvuku píše:Různé přenosové rychlosti, vzorkovací kmitočty a kanálové kombinace mohou být použity na jednom disku. Například DVD-Audio disk může obsahovat 96 kHz / 24-bit 5.1-prostorový zvuk, stejně jako 192 kHz / 24-bit stereo audio stopu. Audio kanály mohou být také rozděleny na dvě skupiny a uloženy pod různými formáty. Například přední reproduktory mohou přehrávat 96 kHz / 24-bit 5.1-prostorový zvuk, zatímco postranní reproduktory přehrávají zvuk s parametry 48 kHz / 20-bit.

Krom toho výše uvedených 104 minut neodpovídá žádné specifikaci, pokud jde o velikost disku.
Prostou aritmetikou:
minuty × sekundy × bitová hloubka × vzorkovací frekvence × počet kanálů = datový objem v bitech.
Vydělíme-li osmi (v bajtech) a následně 1024 na třetí, dostaneme následující kapacity:
  • při 96 Khz a 24 bitech 3,35 GB – o giga méně než kapacita DVD
  • při 192 Khz a 24 bitech dvojnásob (6,7 GB), také neodpovídá maximální kapacitě žádného dvd
  • při CD kvalitě (44,1/16) je to jeden gigabajt, ale taková cédéčka taky neexistují.
V každém případě – jestliže DVD-audio podporuje různá vzorkování a různou bitovou hloubku, a to včetně 44,1/16, jsi si jistý, že soubory automaticky převzorkovává? A do čeho to převzorkovává?

El Diablo:
Dík za tipy; vyzkouším. Dal bych ale přednost programu, který je zadarmo a není to trial.

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 27 zář 2013 12:46

Jiné jsem nenašel, bylo to na rychlo.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

richchie
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Příspěvekod richchie » 27 zář 2013 18:33

Tak nějak mě napadlo-ty to máš na čem přehrát?Je spousta placených softů a nechá se to i pálit v programech co zvládnou iso.Např. nero a pod.Ještě jsem našel,ale nezkoušel-http://dvd-audio.sourceforge.net/

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 27 zář 2013 21:22

zeus píše:
Myloš píše:Při pokusu vypálit několik CD najednou jako audio mi program po vložení prázdného DVD ohlásil, že je na disku málo místa:

Jak necekane! Ono DVD-audio neni 'delsi CD', ale 'kvalitnejsi CD' - hudba na nem zabira vice mista, proto ti nesedi ty minuty.
A skutečně ses mýlil. Vyzkoušel jsem trialový DVD-Audio Solo, na který jsem vypálil 8 cédéček JethroTull, úhrnem 6 hodin a nějaká drobná. A to jsem kapacitu disku zdaleka nanaplnil (ca. 3,68 GB).

richchie píše:Tak nějak mě napadlo-ty to máš na čem přehrát?
VLC přehraje jednotlivá alba (každé jako jeden soubor), ale to není žádný komfort – je to stejné jako otvírat z video-DVD jednotlivé VOB soubory.
Pak jsem našel plugin do Foobaru2000 – po přetáhnutí souboru AUDIO_TS.IFO se načtou všechny tracky. Je potřeba si je pak ještě pojmenovat – stačí názvy alb, zbytek se načte z databáze. To už docela ujde:
DVD-Audio.jpg

Takže tohle byl pokus o směstnání více CD (nakoupi jsem je na Amazonu a ripnul jsem si je do FLACu) na jedno DVD.
Příští pokus bude s piánem nahraným živě v 99/24.

Zpět na “Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs)”