Zdravím,
za poslední měsíc jsem instaloval na čtyři notebooky Windows 10 (PRO a Home) . Nicméně co mě po každé instalaci zarazilo, tak Windows byly ihned aktivované. Stáhnul jsem tedy program ProduKey a na všech systémech byl stejný klíč (VK7JG-NPHTM-C97JM-9MPGT-3V66T) . A to byla na dvou noteboocích provedena přeinstalace kde již byl OEM klíč, i zde se objevil po instalaci generický klíč.
Tak jsem dal změnit kód product key za zakoupené OEM (ve Vlastnostech systému) . Vše proběhlo v pořádku, v programu ProduKey je již zakoupený OEM klíč.
Chtěl jsem ještě ověřit klíč v CMD přes příkaz slmgr.vbs /dli , ale ten stále ukazuje poslední část klíče toho generického.
Je to normální a časem se i v CMD klíč změní na OEM nebo mám ještě něco udělat?
Nikdy jsem se s tímto nesetkal, jako kdyby MS udělal nějaké změny v aktivaci (nikdy se mi systém automaticky neaktivoval generickým klíčem) .
Předem děkuji za odpovědi.
Instalace W10, generické klíče?
Moderátoři: Pic, Mods_senior
-
SGvagon
- Level 2.5

Instalace W10, generické klíče?
Naposledy upravil(a) SGvagon dne 19 čer 2026 10:32, celkem upraveno 3 x.
-
SGvagon
- Level 2.5

Re: Instalace W10, generické klíče?
V diskuzích píšou použít příkaz slmgr.vbs /ipk {OEM klíč } , ale nerad bych něco podělal.
EDIT: Aha, tak po několika restartech se klíč v slmgr.vbs /dli aktualizoval na koupený OEM klíč
. Takže asi vyřešeno.
EDIT: Aha, tak po několika restartech se klíč v slmgr.vbs /dli aktualizoval na koupený OEM klíč
-
zeus
- Elite Level 10.5

Podle hashe HW toho pocitace Microsoft pozna, ze uz tam bylo aktivovano a zadny klic nepotrebuje. Ukazuje pak ten genericky.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
-
petr22
- Guru Level 15

Windows 10 a 11 licence jsou ulozene na serverch Microsoftu.
Zadne klice uz nejsou potreba.
Pouze pokud pri instalaci neni prostup k internetu tak podle klice instalator pozna jakou edici ma nainstalovat.
Zadne klice uz nejsou potreba.
Pouze pokud pri instalaci neni prostup k internetu tak podle klice instalator pozna jakou edici ma nainstalovat.
-
SGvagon
- Level 2.5

Aha, takže proto se zařízení aktivovaly generickými klíči, to vidím poprvé nebo jsem možná dříve nezkoumal klíč jako takový, hlavně že bylo aktivováno
. Děkuji za vysvětlení.
petr22 : Instalační médium jsem si upravil pro výběr edice při instalaci, tzn vytvoření ei.cfg souboru s obsahem
Do složky Sources.
petr22 : Instalační médium jsem si upravil pro výběr edice při instalaci, tzn vytvoření ei.cfg souboru s obsahem
Kód: Vybrat vše
[Channel]
Retail
[VL]
0-
petr22
- Guru Level 15

Zarizeni se nainstalovalo s generickym klicem a aktivovalo se zcela bez klice.
Proto je tam videt genericky klic.
Proto je tam videt genericky klic.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0 Odpovědi
- 53815 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od lukesky