Koupe Windows 7 na Aukru
Koupe Windows 7 na Aukru
Prijde mi drahe kupovat si Windowsy v obchode (a OEMka jsou asi legalni, jen kdyz jsou zakoupeny s novy pocitacem, ze?). Nicmene, vsiml jsem si, ze na Aukru se daj Windowy koupit od ruznych lidi za babku. Tak jsem se chtel zeptat, jestli s koupi operacniho systemu takovymhle zpusobem nemuze vzniknout nejaky riziko (myslim treba, ze by dotycny tytez Windosy pouzival na svem pocitaci take, nebo (kdyz budu trochu paranoidnejsi) ze by mi treba prodal nejakou hacknutou verzi, skrz kterou bude nekdo napadat muj pocitac atd. :).
Naposledy upravil(a) bombata dne 15 kvě 2010 21:22, celkem upraveno 1 x.
Re: Koupe Windows 7 na Aukru
jedině očekovat toho frajera, co si to třeba koupil taky, a potom např. koupit od stejnýho prodejce...tak to dělám já, např. u NTB apod...
Ale některým prodejcům, zvláště s novým Win7 fakt moc nedávám...
Ale některým prodejcům, zvláště s novým Win7 fakt moc nedávám...
Návod na HiJackThis log*HWMonitor*CCleaner*HWInfo
KDO SE MOC PTÁ, MÁLO GOOGLÍ!
CS 1.6. The Best Game.
2x3.1Ghz|4GB|HD4250|500GB 7.2k|Fortron 400W
KDO SE MOC PTÁ, MÁLO GOOGLÍ!
CS 1.6. The Best Game.
2x3.1Ghz|4GB|HD4250|500GB 7.2k|Fortron 400W
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Do toho bych nešel. Jakou 100% záruku máš v tom, že koupíš legální verzi v klasickém obchodě? Co ty můžeš jako zákazník vědět co ti prodá? To se zjišťuje až potom. A na prodejnu si můžeš stěžovat "požalovat Microsoftu kdo ti to prodal
", ale u fyzické osoby a zvláště pokud to bude nějaký vychytralý vychcánek můžeš narazit a přijít o peníze i když o méně než je skutečná cena.
Vždycky neplatí pravidlo "kdo šetří má za tři". Jinak OEM verzi ti může prodat (vše se dá prodat), ale ty ji nesmíš instalovat asi by se ti nepodařila ani aktivace pokud na desce (v PC) už byla nějaká "jakýkoliv" verze systému instalována.
Osobně bych jak říkám do toho nešel a software nakupuji pouze u dlouhodobých a známých, velkých prodejen a velice dobře prověřených. Prověřených tím jak dlouho existují. Osobně bych nikdy nekoupil software "elektronicky", ona ta krabice v ruce i CD/DVD nosič i když se dá aktualizovaný program stáhnout, jsou jaksi lepší, lépe se to reklamuje a dokazuje, že si skutečně program koupil.
PS: Berte to jako úvahu. Já netvrdím, že prodejny prodávají nelegální software jen podotýkám, proč by se to stát nemohlo, prodat se dá vše.
PS2: Na Aukru se dá provést i to, že ti pošle prázdnou krabici a ... záleží jaký tam má kredit, historii.
PS3: Je to podle mě složitější než porazit hokejisty Norska a Švýcarska a tak mě prosím nekamenujte pokud jsem něco 100% nevysvětlil, něco nedodal a nebo nenapsal přesně. V kostce by to mělo však být v pořádku.

Vždycky neplatí pravidlo "kdo šetří má za tři". Jinak OEM verzi ti může prodat (vše se dá prodat), ale ty ji nesmíš instalovat asi by se ti nepodařila ani aktivace pokud na desce (v PC) už byla nějaká "jakýkoliv" verze systému instalována.
Osobně bych jak říkám do toho nešel a software nakupuji pouze u dlouhodobých a známých, velkých prodejen a velice dobře prověřených. Prověřených tím jak dlouho existují. Osobně bych nikdy nekoupil software "elektronicky", ona ta krabice v ruce i CD/DVD nosič i když se dá aktualizovaný program stáhnout, jsou jaksi lepší, lépe se to reklamuje a dokazuje, že si skutečně program koupil.
PS: Berte to jako úvahu. Já netvrdím, že prodejny prodávají nelegální software jen podotýkám, proč by se to stát nemohlo, prodat se dá vše.
PS2: Na Aukru se dá provést i to, že ti pošle prázdnou krabici a ... záleží jaký tam má kredit, historii.
PS3: Je to podle mě složitější než porazit hokejisty Norska a Švýcarska a tak mě prosím nekamenujte pokud jsem něco 100% nevysvětlil, něco nedodal a nebo nenapsal přesně. V kostce by to mělo však být v pořádku.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Ty ceny zas tak výhodné proti obchodu nejsou
Navíc jsou to licence, co by se neměly prodávat "jen tak"

PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Sámotný CD s WIndows sám o sobě z pohledu legálnosti nic neznamená. Pokud dojde na kontrolu, musí uživatel prokazovat způsob nabytí licence - faktura, pokladní doklad, darovací smlouva...) Nelze říct, tady je štítek a tím to končí.
Pokud na Aukro dávají i doklad o nákupu (ať už přímo z pokladny, nebo smlouvu o darování), nevidím důvod proč ne. Uživatel nemá povinnost kontrolovat si, zda je jím zakoupený (s řádným dokladem) systém legální či nikoliv. Je pouze jeho uživatelem. Toto riziko jde za prodávajícím.
Musí se jednat o RETAIL licence nebo upgrady, nikoliv OEM - ty nelze samostatně prodávat, jak už bylo řečeno.
Pokud na Aukro dávají i doklad o nákupu (ať už přímo z pokladny, nebo smlouvu o darování), nevidím důvod proč ne. Uživatel nemá povinnost kontrolovat si, zda je jím zakoupený (s řádným dokladem) systém legální či nikoliv. Je pouze jeho uživatelem. Toto riziko jde za prodávajícím.
Musí se jednat o RETAIL licence nebo upgrady, nikoliv OEM - ty nelze samostatně prodávat, jak už bylo řečeno.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Uživatel, který si koupí Windows, musí kontrolovat nebo se zajímat, zda je legální jinak o něj může přijít.
Když si koupím třeba auto (v bazaru) nemusí mě zajímat jestli není kradené, ale až se zjistí, že kradené je, seberou mi ho a já budu mít h... ani auto, ani peníze, jen pohledávku, kterou třeba nedokážu vymáhat.
Nekupujme zajíce v pytli.
Když si koupím třeba auto (v bazaru) nemusí mě zajímat jestli není kradené, ale až se zjistí, že kradené je, seberou mi ho a já budu mít h... ani auto, ani peníze, jen pohledávku, kterou třeba nedokážu vymáhat.
Nekupujme zajíce v pytli.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Nepleť si nahlašovací povinnost s ověřovací. Samozřejmě k o věření dochází při aktivaci, ale pokud později dojde k hláškám o nelegálnosti, musí o tom informovat prodejce nebo přímo Microsoft.
Jinak ta cena za licenci je až podivná...
Podobné retail licence lze zakoupit e na ebay, např. z Ameriky. Pokud je k nim faktura, není to problém. Ultimate v retailu se dají pořídit za cca 4500,-
Jinak ta cena za licenci je až podivná...
Podobné retail licence lze zakoupit e na ebay, např. z Ameriky. Pokud je k nim faktura, není to problém. Ultimate v retailu se dají pořídit za cca 4500,-
Naposledy upravil(a) d1amond dne 16 kvě 2010 11:08, celkem upraveno 1 x.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Já o žádné ohlašovací povinnosti nemluvil. Přečti si příspěvek znova. Jinak když se zjistí, že jsem koupil nelegální win tím, že mi jej Microsoft nezaktivuje tak jsem v první řadě poškozen já - vydal jsem částku za kterou jsem nezískal nic jen bezcenný nosič.
Ano prodej aut už není u nás tak jednoduchý, tak řekněme, že koupím (bazarové) kolo, prostě věc, která je kradená, okopírovaná - je to jedno.
Ano prodej aut už není u nás tak jednoduchý, tak řekněme, že koupím (bazarové) kolo, prostě věc, která je kradená, okopírovaná - je to jedno.
Ok, chapu. Asi fakt bude jistejsi se podivat po obchodech. A ta OEM verze se teda prodava pouze k novymu pocitaci? Treba kamos mi rikal, ze jde koupit i k samostatnymu harwaru, napr. k mysi.
Ale kdyz jsem se treba dival na zbozi.cz, tak vsude vidim, ze tu OEM verzi obchody prodavaj samostatne.
Ale kdyz jsem se treba dival na zbozi.cz, tak vsude vidim, ze tu OEM verzi obchody prodavaj samostatne.
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Koupit se dá vše i bez myši, ale bude to NELEGÁLNÍ verze.
Pro zamyšlení: Alfacomputer nakoupí od Microsoftu 50 OEM Windows 7. Myslíš, že kupuje zároveň 50 myší nebo základových desek? Nejde o koupi či prodej, ale o instalaci. Můžeš si koupit Office pro studenty a domácnosti, ale nesmíš je využívat komerčně. Myslím tak mysli taky
Pro zamyšlení: Alfacomputer nakoupí od Microsoftu 50 OEM Windows 7. Myslíš, že kupuje zároveň 50 myší nebo základových desek? Nejde o koupi či prodej, ale o instalaci. Můžeš si koupit Office pro studenty a domácnosti, ale nesmíš je využívat komerčně. Myslím tak mysli taky

Mne jde samozrejme o to mit to legalne. Ale plna verze je pro me moc draha. Cena OEM verze mi vyhovuje, ale zase kvuli ni nebudu kupovat celej novej pocitac. Cili pokud by bylo mozny zakoupit OEM verzi napr. spolu s mysi (nevim,jestli to skutecne jde), tak mi to vyhovuje. Jen nechapu, jak tohle funguje. Kdyz vsechny obchody prodavaj ty OEM verze samostatne, tak to znamena, ze ja sam si tu instalaci budu muset propojit s nejakym libovolnym harwarem, kterej si koupim?
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Bohužel nejde, myš nestačí. Podrobnosti např. tady....Cili pokud by bylo mozny zakoupit OEM verzi napr. spolu s mysi (nevim,jestli to skutecne jde)
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 7808
-
od zeus
Zobrazit poslední příspěvek
05 srp 2024 15:30