report z ROG Convention v Německu

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Uživatelský avatar
FlanK3r
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2171
Registrován: září 13
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž
Stav:
Offline

report z ROG Convention v Německu

Příspěvekod FlanK3r » 15 dub 2019 16:32

Minulý týden jsem byl na jednodenní akci v Německu, která byla určena sice primárně Němcům, ale na poslední chvíli se do akce angažovalo i vedení Asus a představilo několik premiér co do produtků. Domnívám se, že celý nápad byl docela dobrý, ale příští rok by mohl být určen všem fanouškům Asus po Evropě a tedy mít například stage a streamování v angličtině. Tím by se podle mého skromného názoru lépe využil potenciál jinak zajímavé akce.


Odlet z Prahy byl v ranních hodinách - nebylo třeba nic velkého si chystat, vystačil jsem si s batůžkem.
Obrázek


Ta se konala v půl miliónovém městu Dietersburg. Konkrétně v opuštěné průmyslové části, která měla nádech Vítkovických železáren a nebo jim podobných podniků. Dýchala zde atmosféra minulého století, až socialismu, a jedna z hal byla určená právě a jen Asusu.
Obrázek
Obrázek

Když naše grupa dorazila, ještě probíhali poslední úpravy na místě.
Obrázek

Hned kousek od vstupu se nacházela herní část, kde si návštěvníci mohli vyzkoušet Divison, Apex, PubG apod. A to na celkem více než 200 počítačích kompletně na Asus!
Obrázek

U této zóny v rohu se nacházel také koutek pro streaming a hosty streamu, a na opačném konci první sekce pak menší areál pro prodej Asus věcí.
Obrázek

Další část obsahovala občerstvení, které se uvnitř objektu dalo zakoupit, VIP sekci a hardware akci s novými produkty včetně několika absolutních premiér. Nuže, zkusme si představit několik zajímavých produktů (jeden výtečný jsem bohužel nevyfotil :huh: )
Obrázek
-růžovo-šedá edice herního příslušenství, které se skládá z ROG Strix Flare klávesnice, podložky Sheath, myšky Gladius II a sluchátek Fusion 300. U nich je obecně super, že jdou připojit nejen k PC, ale i k herním konzolím a nebo mobilu.

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Možná si všimnete z předchozí fotky stojanu na sluchátka. Ano, ten si tu odbyl svou premiéru. Nazývá se jednoduše ROG Headphone Stand Qi. Kromě AURA SYNC podsvícení má i praktické funkce, než jen držet vaše sluchátka :). Jednou z nich je bezdrátové dobíjení mobilů. Druhou z nich je něco jako integrovaná zvukovka uvnitř, která obsahuje audio převodník ESS DAC i zesilovač. Pro konektivitu tu jsou 3.5mm jack a dvojice USB3.0 (osobně se vyhýbám označování USB 3.1 gen1,protože je to prostě z mého pohledu "blbost" pro zmatení lidí). Tyto USB mají i možnost dobíjení a to proudem 1.5A. Osobně mě tento produkt zaujal.

Obrázek
Obrázek
Do tohoto stojanu můžete připojit například nové sluchátka "pecky" ROG. A to je další produkt, který by mi vyhovoval. Nemusím moc náhlavní masivní sety, i když samozřejmě zážitek zvuku bývá vynikající. Ale já a snad nejen já uvítám spíše kvalitní pecky. A takové by měly být tyto ROG in-Ear ANC Type C. Sluchátka mají znovu podsvícení, potěší v balení tři velikosti gelových vložek do uší a tato sluchátka mají i aktivní potlačení okolního šumu. Měniče mají velikost prý 10mm a ideální jsou na hry a a kvalitu basů.

Obrázek
Hlavní myšky známe. Zleva je to ROG Pugio, vzadu svítí ROG Spatha ve strojánku a napravo je ROG Gladius II Origin. Velmi solidní myš na FPS hry ze zkušenosti mnoha uživatelů...Pod koženkovým pouzdrem je další novinka, ROG Carry. Ta byla už na CESu, ale není to špatný nápad. Menší myška na cesty, bezdrátová. Ale podporuje jak Wifi, tak Bluetooth. A je velmi lehce rozebíratelná, uvnitř se nachází i dvě tužkové baterie.

Zůstávám u herního přísluška, ROG Strix Flare je tu už možná rok, ale nově se obecně k herním klávesnicím dodává set speciálních kláves na herní zónu s barevným odlišením, ale i jiným hmatovým povrchem.
Obrázek
-tento set se bude prodávat v samostatné krabičce

Obrázek
ROG Strix Scope je nová henrí klávesnice, která je určena hlavně pro hráče FPS her, i proto má delší levý CTRL, jak si můžete všimnout na fotce. Klávesnice má i multimediální, funkční a makro část. kromě toho je tu i tlačítko pro rychlé utlumení zvuku+shození aplikace/hry na plochu (minimalizace). To je to tlačítko hned nad backspace :)

Přejdeme nyní k dalším věcičkám, a to kompletní sety, monitory. I zde se bylo na co dívat.
Problém herní divize ROG je, že je sice "cool", ale většinou pro mnohé lidi drahá. A to se týká speciálně například LCD. Ale i běžní nadšenci by rádi uvítali herní LCD ve větších formátu a za přijatelnější cenu než LCDčka ROG PG nebo ROG Strix XG.

Obrázek
No a proto vznikl Asus TUF Gaming VG32VQ s 32" palci, WQHD rozlišením a odezvou jen 1ms. Obnovovací frekvence je pěkných 144 Hz + Freesync.
Na fotce vidíte ještě klávesnici TUF Gaming K7 a sluchátka TUF Gaming H7 bezdrátová verze. A skříň, kterou si i dnes už můžete u nás v ČR koupit, TUF GT501. S klávesnicí i skříní mám osobní zkušenost. Klávesncie má opticko-mechanické spínače. Ty by teoreticky měly mít rychlejší odezvu než mechanické, protože jen částečný stisk přeruší optický paprsek, který předá signál. Funkční zdvih je tedy kratší dráhy, než na mechanice. Stisl je ale přesto mechanický a klávesnice není ideální na psaní v tiché místnosti :) Ale pro hráče jak dělaná! Se skříní jsme pracoval v případě skládání PC pro streamera Deethana. A case mě příjemně překvapil - zpracování, prostornost, inteligentnost krytů, temperované sklo, prostě radost s ní dělat.

Obrázek
Obrázek
ROG PG359Q, ultrawide s 120 Hz, který je takový inovovaný PG348Q, který byl vlajkovou lodí Asusu už několik let u Ultrawide LCDček. G-Sync je samozřejmostí.

Obrázek
Obrázek
Předchozí LCD byl tak trochu ve stínu svého vymazlenějšího brášky - ROG PG358Q, brutalita po všech stránkách. 200 Hz, HDR, rozlišení 3440 x 1440. Monitor byl představen už před dvěma roky na výstavě, ale uvedení se protáhlo z důvodu dokonalého vyladění, aby LCD byl nejlepší z nejlepších. Panely pro něj jsou ručně vybírány a pečlivě kontrolovány. A cena byla naznačena okolo 2000 USD (čili u nás v Evropě odhadem kolem 2000 euro)

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Case ROG Strix Helios je unikátem co do zpracování. Tělo je kombinace hliníku a oceli, skříň má boky z temperovaného skla a dokonce i čelo. Na čele pak je RGB efekt, který lze nastavit přes software a nebo přes tlačítko na skříní v X režimech. Ve spolupráci s Lian-Li nebo In Win (to mi teď vypadlo) se na čele objeví i OLED displej, který nás informuje o parametrech jako teploty, otáčky ventilátorů, frekvence CPU apod. Skříň má také "látkové" úchyty k přenášení, což jsem ocenil i u TUF GT501. Uvnitř pak výřez pro zdroje s displeji, odnímatelné různé vnitřní části, součástí je i kovová výztuha pro těžké grafické karty a mnoho dalšího. Vodní radiátor můžete uchytit dozadu, nahoru (360mm) a nebo dopředu (až 420mm). Zajímavostí je, že skříň má i speciální úchyt pro vodní pumpu.

Na co jsem se těšil, to byla nejvýkonnější RTX 2080 Ti, jaká nyní existuje - ROG RTX 2080 Ti Matrix.
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Karta má totiž v základu 1800 MHz na jádru a 14800 MHz efektivně na GDDR6 pamětech. V praxi pak karta boostuje samozřejmě ještě dál. Základem chlazení je integrovaný AIO vodník, ten je skryt v těle karty. Zajímavé je, že kontaktní plocha pro přenos tepla je ohromná a chladí nejen GPU jádro, ale i paměťové čipy karty! Nechybí znovu RGB, duální BIOS, a měřící body napětí. Karta údajně i přes vysoké takty dosahuje tichosti nových RTX Strix!

Mrzí mě, že jsem nevyfotil krásný miniPC Asus ProArt PA90. Ten totiž v sobě skrývá dokonce až i9-9900K, NVMe disky, Nvidia Quadro grafiku a vše se skrývá v úhledném těle. A pro profíky to má i thunderbolt konektivitu.
Byl tu i ROG batoh s RGB (může se hodit také v noci jako aktivní reflexní prvek) a ROG křeslo s RGB a zabudovaným sensorem proti dlouhému sezení. Bohužel jsem na fotkách také nenašel-zapomněl jsem vyfotit...

Celou prohlídku produktů zakončíme routerem.
Obrázek
Obrázek
První router na světě s certifikací Nvidia GeForce 3Dnow, ROG Rapture GT-AC2900U, samozřejmě je to dvoupásmový router s 2.4GHz+5GHz současně. RGB hýbe IT světem, takže máme zde RGB podsvícení - lze jej však vypnout. Router má podporu AiMesh programu - můžete ho tedy propojit s podporovanými zařízeními. A jelikož je to herní router hlavně, jsou zde i díky výkonnému chipsetu a procesoru další funkce pro prioritizace packetů apod.


Workshop místo, bylo zde asi 20 sedaček a program od základů casemodingu až po taktování s dusíkem. Já stihl jen ten dusík, spíše jeho závěr. Aktérem byl Der8auer a Dancop. Dancop pak se věnoval hlavně komentování a řízení dusíkové ukázky pro lidi.
Obrázek
Obrázek
-deskou byla Maximus XI Apex, výběrový kus i9-9900K a výběrové RAM GSkill TridentZ RGB. Daniel mi ukázal naživo CinebenchR15 na 6950 MHz, jakoby se nechumelilo :D

Později jsem s ním prohodil i pár slov, od roku 2015 jsme se neviděli a je to stále ten stejný, příjemný "kluk"
Obrázek

Obrázek
Z jaképak je to hry?:)

Konec akce probíhal v zadní části haly, spousta německých streamerů, YOutuberů, pro mě lidí, které vůbec neznám :)
Obrázek
-vše zakončila afterparty běžící až do 2h do rána.

Mary Fox a Der8auer
Obrázek
AMD FX-8350@5GHz stabilní, Asus Crosshair V Formula-Z, 2x 4GB 2400MHz TridentX, AMD Radeon HD6870, SSD Kingston HyperX 256GB, cca 2TB pevné disky, Corsair TX850W. Další HW: AMD x4 955 BE, 965 BE, 970 BE, 975 BE, 980 BE, 1090T BE, 1100T BE, FX-4300, FX-6300, FX-8320, FX-8350, FX-9370 atd

Reklama

Zpět na “Vše ostatní (hw)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Seznam[Bot] a 4 hosti