Návod na použití scanneru MWAV

Moderátor: Mods_senior

Uživatelský avatar
mijaja
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Příspěvky: 4136
Registrován: září 05
Bydliště: Zlín
Pohlaví: Muž
Stav:
Offline
Kontakt:

Návod na použití scanneru MWAV

Příspěvekod mijaja » 07 kvě 2006 20:53

Návod na použití scanneru MWAV

MWAV scanner, neboli MicroWorld Anti Virus and Spyware Toolkit Utility je antivirus na bázi Kasperského engine.
Provádí důkladný sken systému a na rozdíl od aktivních antivirů sice nemá rezidentní štít, zato svou důkladností a hloubkou kontroly předčí všechny klasické antivirové programy. Jeho sken je dlouhý a musíme počítat s přiměřeným časem i několikrát delším, než u klasického AV.

Program si můžeme stáhnout z některého odkazu zde uvedeného:
Odkaz1
Odkaz2

Před použitím programu je dobré pročistit systém např: CCleaner (Čistič a Registry)

Poznámka:
Za jednotlivými českými názvy budou uvedeny v závorce [] i jejich anglické ekvivalenty.

Spuštění a nastavení programu, kontrola:

Spustíme program, který se nám rozbalí do složky Temp. Po rozbalení programu se nám objeví okno Licenčního ujednání, ve kterém si nastavíme jazyk programu (zvolíme češtinu - czech) a odsouhlasíme licenční podmínky a klikneme na tlačítko OK

Obrázek


Pak už se zobrazí hlavní okno programu, které si nastavíme podle uvedeného obrázku.

Obrázek


Po nastavení zvolíme možnost Aktualizovat [Update] a až aktualizace proběhne tak se nám zobrazí hláška o ukončení, kterou odklikneme přes tlačítko OK

Obrázek Obrázek


Pak už spustíme přímo kontrolu přes volbu Otestovat [Scan]. Skenování probíhá bez přerušení až do prvního nálezu mwavu - vyskočí tabulka s varováním Nalezen Spyware/Adware!!!... [Spyware/Adware Detected!!!]...

Obrázek


Hlášku odklikneme a kontrola bude pokračovat nyní bez přerušení až do konce. Po ukončení skenu (což může trvat hodinu i více, podle toho, jaké množství dat a programů máme na disku) se objeví v horním okénku informace Test je dokončen [Scan Completed] . Druhé spodní okno Informace o nalezených hrozbách [Virus Log Information] vyjadřuje typ ohrožení, které mwav detekoval. Z tohoto okna zkopírujeme případné nalezené problémy do svého tématu.

Obrázek


Postup jak zkopírovat výsledky do svého příspěvku:
Klikneme levým tlačítkem myši do spodního okna Informace o nalezených hrozbách [Virus Log Information], kde se nám zobrazí blikající kurzor. Označíme seznam nalezených problémů pomocí kláves Ctrl+A (kde znak +znamená že stiskneme klávesu Ctrl, držíme ji zmáčknutou a stiskneme ještě klávesu A) tak, že nám pozadí v daném okně změní barvu z bílé na černou. Potom pomocí kláves Ctrl+C zkopírujeme vybraný text a pak už ho jen vložíme do svého příspěvku pomocí kláves Ctrl+V.

Obrázek


Ukázka nálezu, který pak bude v našem příspěvku:
Objekt "trojan-downloader.bat.ftp.ab Trojan-Downloader" nalezen v souborovém systému! Provedené akce: Nic nebylo provedeno.
Objekt "trojan-downloader.bat.ftp.ab Trojan-Downloader" nalezen v souborovém systému! Provedené akce: Nic nebylo provedeno.

//Ltb: přidáno do PC-HELP rozcestníku

Reklama
  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Bezpečnost (čl.)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host