Pět překážek, které brzdí váš internet

Pět překážek, které brzdí váš internet [PR článek]

Pro někoho to může být banalita, pro jiného existenční záležitost. Nehledě na závažnost, nedá se říct, že pomalu fungující internet by si někdo přál. Co za zpomalením může být, jak zjistit závady a jak zjistit, že internet běhá pomalu?

Špatný Wi-Fi signál

Při testu rychlosti internetu se dlouho načekáte, zejména s odezvou. Ping může srážet nevhodně umístěný Wi-Fi router. Interferenci mohou způsobit například materiály nebo tloušťka zdi. Vyrušovat se vzájemně mohou i jednotlivá zařízení (například váš router se sousedovým).

V takovém případě se vyplatí změnit kanál, na kterém váš vysílač budete provozovat. Vybrat si můžete z několika, v závislosti na standardech a zařízeních, která používáte.

Aplikace na pozadí

Torrenty a různé P2P aplikace dokáží s rychlostí připojení pořádně zacvičit. Proto se rozhodně vyplatí kontrolovat, zda běží na pozadí a eventuálně je povypínat. Neustálé připojení do klientské sítě zpomaluje síť oběma směry, tedy jak v oblasti uploadu (která konkrétně u asymetrických připojení neoplývá bleskovou rychlostí ani za normálních okolností), tak u downloadu.

Breberky – malware, spyware a ty ostatní

Podle McAfee, výrobce zabezpečujících programů pro počítače, každý šestý počítač s operačním systémem Windows libovolné verze na světě nedisponuje žádnou antivirovou ochranou. Velká část pak sice antivirus má, ale v nedostatečné kvalitě.

Traduje se, že antivirové programy zásadně zpomalují počítač, což ale není tak úplně pravda. Určitý vliv sice mít může, ale testování jasně prokázala, že kvalitní ochranný software ovlivňuje chod stroje jen z naprosto zanedbatelné části. Odstraněním antiviru z počítače jej tedy nijak nezrychlíte a ještě jej navíc vystavíte hrozbě napadení z online světa.

Uživatelský avatar
PC-HELP_robot
Reklamní článek
 
Věrnost fóru:
Věrnost fóruVěrnost fóru
 
Příspěvky: 3
Pohlaví: Muž