Výběr telefonu(Samsung vs Apple) v rozmezí 25-30k Vyřešeno

Vše o vašich mobilních zařízeních…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Exie_
Level 2
Level 2
Příspěvky: 228
Registrován: duben 13
Pohlaví: Muž
Stav:
Offline

Výběr telefonu(Samsung vs Apple) v rozmezí 25-30k  Vyřešeno

Příspěvekod Exie_ » 12 zář 2019 22:45

Zdravím,
jelikož je nejvyšší čas si udělat radost a je potřeba koupit nový mobil , tak bych rád vás požádal o pomoc. S někým jsem to už řešil přes SZ, ale usoudil jsem, že topic bude ta rozumnější volba.
Vybírám mezi Applem a Samsungem. Přesněji řečeno mezi Samsung Galaxy S10 + , nebo Iphone Xs/případně 11. Oba dva telefony jsem si ohmatal a u Iphonu jsem si narychlo ohmatal ten systém a nemůžu říct, že Android je lepší jak iOS a naopak. Oba dvě platformy jsou výborné a na iOS bych si určitě zvykl, i když vím, že iOS mi nedovolí se v tom vrtat, ale i v jednoduchostí je síla a na druhou cenu to velmi cením kvůli bezpečnosti, stabilitě a celkově na jejich podpoře.
Proto si přeji až v topicu nevznikají žádné beefy Android vs iOS. Chci od vás čistý subkejtivní, nestranný názor , co bude prostě nejlepší zvolit.

Pro mě je důležité , že když dám za telefon takové peníze, tak bych byl rád, kdyby mi těch pár let vydržel. Nemám důvod měnit telefon po relativně delší dobu.

Mám pár zásadních věcí oč mi jde:
1. Longetivity
2. bezpečnost
3. podpora od výrobce
4. fotoaparát
5. celkově co ten telefon dokáže nabídnout, co se týče funkcí a co umí.
6. ekosystém


Rád bych se ke každému bodu ve zkratce vyjádřil proč.

1. Už jsem již zmínil, že nemám v plánu telefon měnit po 2 letech. Chci ho na delší dobu. Tady mám namysli podporu od výrobce, bezpečnostní záplaty/ aktualizace po několik let. Nemám úplnou představu jak to funguje u Applu, ale slyšel jsem, že 5 let je taková ta normalní doba, kdy telefon dostává nejnovější verzi iOS a bezpečností záplaty,apod.
Teď třeba vlastním P10 od Huawei od dne vydání a funguje, takže říkám si, zda na to brát nějaký větší ohled.

U Androidů vím, že u vlajkových lodí u Samsungu to je 2 roky , co se týče verze Androidu. Takže u S10+ to bude ještě Android 10 a 11. Nevím jak to mají se zbytkem, co se týče bezpečnostních záplat a zda se dá fungovat i další roky bez toho.

2. Bezpečnost hádám bude zajištěna na obou telefonech. Vím, že v iOS se nedá moc vrtat a je resp. takový omezenější, ale upřímně mi to nějak nevadí. Nevrtal jsem se ani u Androidu. U mě to je s vyjímkou, že chci platit i telefonem a k tomu jsem furt nějak skeptický u Androidů.
Ale tento bod je pro mě velmi důležitý, protože bych rád dělal platby bezkontaktně.

3. Tady bych se spíš opakoval, ale víceméně se jedná o první bod, ale jde mi taky o servis a upřímně nevím jak kvalitní je u Applu, tak jak u Samsungu.

4. Vím, že dneska velmi dobrý fotoaparát má telefon nad 10 tisíc, ale je to pro mě důležitý bod a chci, aby kvalita fotografií sloužila i za několik let po dobu, co ten telefon budu mít.

6. Ekosystém. Tady nevím, zda bych ho u Applu plně využil, zřejmě ne, protože Macbook mě nějak neoslovil a jsem asi toho názorů, že pokud se nepoužívá na prof. úrovni, tak pro běžneho člověka je nepotřebný.
Co se týče mě, tak u mě maximálně telefon - hodinky - sluchátka .
Někdo říká, že Apple má cenu brát, pokud člověk využije celý jejich ekosystém a říkám si, co je na tom pravdy. Notebook používám s Windowsem a u toho i zůstanu.

Co se týče absencí u Applu jakože USB-C, čtečka na otisk prstů, tak nijak mi to nevadí. Ten Face ID má svoje opodstatění, i když z některých úhlu a v některých případech by ta čtečka byla jednodušší a co se týče USB-C, tak jsem asi 1 z mála, kterému nevadí, že jede na USB-A. Asi možná proto,že vyniká v něčem jiným a nebude ti nikdo krást kabel, aby si mohl nabít telefon :lol:

A jako poslední bych chtěl zmínit mé obavy na straně Applu. Vím, že Apple trochu zaostává za konkurenci a říkám si, zda má cenu to zveličovat. Např. obnovovací frekvence, displej, obrovský notch u Applu(nijak mi nepřekáží, asi jsem divný).

Jako co mě mrzí, že Apple nenabízí je Always on a superrychlé nabíjení. Ale plusy a mínusy se určitě najdou u obou telefonů.
Pochybnosti mám spíš z jiné věci. Iphone 2020 má být prý "inovativní", resp. dosud se 3 roky Iphone recykloval a vypilovali se mouchy , ale další rok mají prý přijít změny v oblasti impletace 5G, změna desingu, malé zmenšení rámečků, ToF senzor. Otázka, zda si s tím lámat hlavu.
Celkově si říkám, co zvolit, protože JEDNODUŠE nevím. Zda jít do S10+, nebo do Iphone XS/11.
Proto bych rád slyšel váš subjektivní názor po čem bych měl rozhodně šáhnout.

Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 53596
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž
Stav:
Offline

Re: Výběr telefonu(Samsung vs Apple) v rozmezí 25-30k

Příspěvekod petr22 » 12 zář 2019 22:50

Apple garantuje podporu 6 let u svych zarizeni (nove verze OS a aktualizace)

Samsung je pravy opak, nektere jejich "vlajkove lode" jsme museli vyradit po
3 letech, protoze pro ni nevysla nova verze OS kterou vyzaduje Mobile Iron.

U Samsungu tedy skoncis u neoificialnich aktualizaci.

Uživatelský avatar
vojak3
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1115
Registrován: duben 10
Pohlaví: Muž
Stav:
Offline

Re: Výběr telefonu(Samsung vs Apple) v rozmezí 25-30k

Příspěvekod vojak3 » 12 zář 2019 23:06

Měl jsem vždy Samsung (jsem na tu značku nějak zvyklej) a mohu říct že podpora jako aktualizace strašný, problém s telefonem garantovali nějakou dobu do které musí telefon opravit nebo zapůjčí adekvátní zálohu a to se nedělo - neochota.

Např. přítelkyně má Iphone - měla problém tak jsme po cestě domů skočili do jejich pobočky (bez záručáku) a sami od sebe si vzali telefon hodily na diagostku a řekli aspoň nějaké základní data co by mohlo bejt KO a co by nemuselo.

Mě osobně IOS nebere tak mám Samsung - libi se mi jejich nadstavba, ekosystem android.

Možná bych se ještě podíval na Huawei P30 Pro

PS: ale zase supr vzdálená podpora Samsung televize na dálku tak třeba záleží kdo na jakého ...... narazí.
Windows 11 PRO 64bit, Základní deska: Asus Strix B550-F Gaming, CPU: AMD Ryzen 5 5600, Grafická karta: ASUS TUF GAMING GeForce RTX 3060 Ti O8G GDDR6X, Ram: Kingston FURY 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16, Disk: Kingston KC3000 NVMe 1TB, Chladič: Endorfy Fera 5, Zdroj: MSI MPG A650GF

dvorakj
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 4834
Registrován: březen 12
Pohlaví: Muž
Stav:
Offline

Re: Výběr telefonu(Samsung vs Apple) v rozmezí 25-30k

Příspěvekod dvorakj » 12 zář 2019 23:32

pokud ti jde o podporu a dlouhodobe updaty, tak ti zbyvaji 2 znacky.
Google Pixel 3/xl nebo iPhone.
Jelikoz si dal na vyber, takze ti zustava iphone.

jen je tam omezeni na openvpn, taky sem mel problem s ssh klientemba qnap qsync, ale to je 2 roky zpatky, dneska uz to muze byt jinak, a hlavne to asi ani nepouzivas. Uzavrenosti se neboj, rootovani a upravy telefonu je historie stara 5 let a vice. Zklamany nebudes. Ale jaky presne typ, to neporadim, neznam ty nove telefony.

huawei, xiaomi apod vypust z hlavy

Uživatelský avatar
Cleric
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2424
Registrován: červen 12
Bydliště: Kolín
Pohlaví: Muž
Stav:
Offline

Re: Výběr telefonu(Samsung vs Apple) v rozmezí 25-30k

Příspěvekod Cleric » 13 zář 2019 09:35

Do užšího výběru by se dali ještě přidat dvě značky, Sony Xperia 1 a OnePlus 7 nebo 7 Pro

Běží na téměř čistém Androidu a podpora u nich je asi nejdelší ze všech výrobců Androidu, když tedy nepočítám Google a jeho Pixely.
Fractal D. Meshify C TG MB MSI MAG B550 TOMAHAWK CPU AMD Ryzen 5 5600X GPU Radeon Sapphire RX6600 XT RAM G.SKill Aegis 16GB HDD SSD M.2 ADATA XPG Gammix S11 1TB HDD 2 TB PSU Be quiet! 11 550W AOC C24G1 144Hz Mobil Apple iPhone 13Pro 256GB Tablet Samsung Galaxy Tab S7

Exie_
Level 2
Level 2
Příspěvky: 228
Registrován: duben 13
Pohlaví: Muž
Stav:
Offline

Re: Výběr telefonu(Samsung vs Apple) v rozmezí 25-30k

Příspěvekod Exie_ » 13 zář 2019 15:05

Se Sony nemám dobré zkušenosti a co se týče OnePlus, tak o té značce slyším krátce díky OnePlus 7 Pro. Telefon si lidi chválí, ale prostě mě ta značka dosud nic neříkala a nemám k ní žádné sympatie.

U Applu mám trochu pochybnosti , co se týče Iphonu 12 v roce 2020. Prý "razantní směny" , co se týče designu, 5G, možnost konektivity USB C, ToF senzoru a čtečky na otisků prstů. Netuším, co všechno se stane z toho realitou, ale čekat se mi nechce. Za chvílí se budu stěhovat do vlastního, takže dokud ty prachy mám bokem, tak bych je rád využil :D

Jako bojím se taky jedné věci, kdybych přešel k Applu. Navyšování ceny. Ty razantní změny v dalším roce, včetně impletování nových technologií(aspoň u nich, ne u konkurence),apod. Hádám, že by si ale podkopli hrob sami sobě, protože v Evropě ten prodej docela upadá.

dvorakj
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 4834
Registrován: březen 12
Pohlaví: Muž
Stav:
Offline

Re: Výběr telefonu(Samsung vs Apple) v rozmezí 25-30k

Příspěvekod dvorakj » 13 zář 2019 15:34

nemel bych z toho strach, nic zasadniho cekat nelze. vsechno to jsou nedulezite hovadiny.
zasadni by treba bylo, kdyby apple udelal novy OS a dal ho jen do noveho telefonu. ale to se nestane.
5G? k cemu proboha?

Exie_
Level 2
Level 2
Příspěvky: 228
Registrován: duben 13
Pohlaví: Muž
Stav:
Offline

Re: Výběr telefonu(Samsung vs Apple) v rozmezí 25-30k

Příspěvekod Exie_ » 13 zář 2019 15:40

dvorakj píše:nemel bych z toho strach, nic zasadniho cekat nelze. vsechno to jsou nedulezite hovadiny.
zasadni by treba bylo, kdyby apple udelal novy OS a dal ho jen do noveho telefonu. ale to se nestane.
5G? k cemu proboha?


Jako 5G u nás k ničemu, protože to je ještě běh na dlouhá léta.

Jako pro mě je důležitý i ten ekosystém, který sice naplno nevyužijí, protože Macbook nemá pro mě smysl, tak hádám, že synchronizovat produkty Apple s Windowsem by neměl být problém,ne? Pomocí app, které určitě na Windowsy podporují.

Uživatelský avatar
Michael850
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 14681
Registrován: srpen 14
Pohlaví: Muž
Stav:
Offline

Re: Výběr telefonu(Samsung vs Apple) v rozmezí 25-30k

Příspěvekod Michael850 » 13 zář 2019 15:44

Tak iPhone 11 je docela fail a Apple bude upadat ještě víc. Oni věří, že prostě lidi se ho furt budou držet hlavně kvůli tomu iOS a především dobrému ekosystému, když to propojíš s dalšími Apple zařízeními, jinak jako celek už je to celkem k ničemu a jsou dost pozadu (a co se třeba týče iPadu, tak tam už dávno snad už pár let, jak se na ten staronový "nový" iPad podívám, tak to vypadá, že se zasekl asi někde v časoprostorové díře a kdybych nevěděl, tak řeknu, že to už musí být nějaká historie, vůbec nechápu co dělají). A v USA to furt jistě ustojí, ta značka tam je něco jako u nás Škoda co se týče aut - má ji většina řidičů, stejně jako tam smartphony Apple. Docela by mě zajímalo, v čem jiném je o tolik lepší kromě tady toho výše zmíněného, aby byla taková nutnost dát jen a pouze na něj, navíc rozdíl mezi Xr je mizivý, jediný hmatatelný rozdíl je akorát v té další čočce foťáku (mimochodem, dost šíleně vystupuje nad záda, nejen ta čočka, ale už úplně celý ten modul a to uspořádání navíc vypadá dost otřesné). No a pak je tu samozřejmě výrazně vyšší cena, Xr se má dokonce stahovat, aby o 11 byl vůbec nějaký zájem, otázka je, jestli to tím už úplně nezabíjí a nepřijde ještě větší odliv k Android zařízením, když lidi už odmítnout připlatit, už to není takový tahoun, vždyť dokonce i to X původní to furt dokáže kanibalizovat a konkurence je už úplně jinde, ti už jen vždycky dohání.
Naposledy upravil(a) Michael850 dne 13 zář 2019 16:03, celkem upraveno 3 x.
Ryzen 7 2700 + Freezer 34/X370 C6H/RM650x/RX 5700 Gaming X 8GB GDDR6/Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz/Gammix XPG S11 Pro 512GB/Define S + 4x F14 Silent

dvorakj
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 4834
Registrován: březen 12
Pohlaví: Muž
Stav:
Offline

Re: Výběr telefonu(Samsung vs Apple) v rozmezí 25-30k

Příspěvekod dvorakj » 13 zář 2019 15:45

jde o to jake veci synchronizovat.
dropbox apod je ok, kontakty mas v telefone a na cloudu.
ja mel iphone 2 roky a k tomu pc s win a TV LG a v pohode. ten telefon je samostatny.
se samsungem by si vytvarel jaky ekosystem? taky zadny.
a jine apple produkty? ipad je nej tablet, apple watch jsou v klidu hodinky. casem si mozna koupis i ten macbook.

pokud je otazka samsung/iphone, tak odpoved je jednoznacna

Uživatelský avatar
Michael850
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 14681
Registrován: srpen 14
Pohlaví: Muž
Stav:
Offline

Re: Výběr telefonu(Samsung vs Apple) v rozmezí 25-30k

Příspěvekod Michael850 » 13 zář 2019 15:49

"pokud je otazka samsung/iphone, tak odpoved je jednoznacna"
Samsung :-)?
Ryzen 7 2700 + Freezer 34/X370 C6H/RM650x/RX 5700 Gaming X 8GB GDDR6/Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz/Gammix XPG S11 Pro 512GB/Define S + 4x F14 Silent

Newedy
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 137
Registrován: červen 19
Pohlaví: Muž
Stav:
Offline

Re: Výběr telefonu(Samsung vs Apple) v rozmezí 25-30k

Příspěvekod Newedy » 13 zář 2019 17:08

Zdar borci,
Jsem nestranný jesli Apple / Android , ale vlastním od roku 2009 iPhone. tvoje vypíchnutý "body" mi víc sedí k iPhone.
Ekosystém - mám pc s Win 10 pro a v pohodě dá se synchronizovat, sice ne jak na Macbooku. dá se to provést a sice aplikací třetích stran.
Podpora - mě vydržel iPhone 3 GS do 6/2019 a pak sem měnil na iP 7 plus (kvůli tomu abych si "vyzkoušel" jestli mám v Apple pokračovat ), ale jelikož máš takovejhle budget Tak je pro tebe asi nejlepší volba iP 11. teď je jen na tobě jestli chceš Pro vezri nebo ti stačí normální. iPhone X je dnes blbost když za podobnou cenu máš víc muziky.
Garance na updates je 6 let, přičemž se bude dát iP dál používat i bez nejnovějších updatů ( 3gs jsem používal asi 3.5 roku bez updatu ) a systém byl furt svižný.
Bezpečnost - Apple si je ukládá do interního úložistě.
Za mě iPhone.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Apple Music vs Spotify
    od ShadowWord:Pain » 25 zář 2023 22:11 » v Vše ostatní (sw)
    7
    3057
    od ShadowWord:Pain Zobrazit poslední příspěvek
    28 zář 2023 20:58
  • Optimalizované nabíjení 80% - Apple iPhone 15 Pro
    od Zabral68 » 03 dub 2024 17:36 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    7
    1649
    od šulda Zobrazit poslední příspěvek
    06 dub 2024 10:52
  • Wipe Telefonu
    od Luis » 21 lis 2023 19:43 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    1
    1258
    od cervcek Zobrazit poslední příspěvek
    22 lis 2023 21:15
  • Přesunutí sms do nového android telefonu
    od Petr98 » 21 říj 2023 16:10 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    4
    1784
    od meda2016 Zobrazit poslední příspěvek
    21 říj 2023 21:45
  • Obnoveni ztracenych fotek z telefonu pri kopirovani do pc
    od Dizzy66 » 21 led 2024 17:08 » v Vše ostatní (sw)
    2
    1123
    od šulda Zobrazit poslední příspěvek
    23 úno 2024 07:12

Zpět na “Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 hostů