ASUS ROG Strix Go 2.4 - Recenze

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Hanzr
nováček
Příspěvky: 8
Registrován: únor 19
Pohlaví: Muž
Stav:
Offline
Kontakt:

ASUS ROG Strix Go 2.4 - Recenze

Příspěvekod Hanzr » 20 črc 2020 10:31

V dnešní době jsme furt někde na cestách a rádi si dlouhé cesty vlakem nebo autobusem zkrátíme poslechem hudby nebo hraním her ať už na mobilu či notebooku. Proto společnost ASUS vyvinula bezdrátová sluchátka ASUS ROG Strix Go 2.4 které jsou vůbec prvními sluchátky které opouští technologii Bluetooth a fungují na wifi pásmu na 2.4 GHz (proto i ten název).

ASUSROGSTRIXGO - Vizuál.jpg


V balení se nachází: Samotná sluchátka
Odnímatelný mikrofon (3.5 mm)
Wifi přijímač USB-C 2.4GHz
Průpojka UBS-C na USB 3.0
USB-C – USB 3.0 nabíjecí kabel (1 m)
Audio kabel 3.5 mm (1.2 m)
Pevné elegantní pouzdro
Manuál a záruční list

ASUSROGSTRIXGO - Balení2.jpg


Připojení není vůbec nic těžkého, do mobilního telefonu s USB-C stačí pouze připojit wifi přijímač, zapnout sluchátka a hrát. Do počítače také stačí pouze připojit wifi přijímač ale ASUS myslel i na lidi, kteří nemají v počítači USB-C konektor, a proto v balení najdete i průpojku USB-C (f)/USB 3.0 (m) která tento problém dokonale vyřeší. Co se týče specifikací sluchátek, tak sluchátka mají 40 mm koženkové měniče pod kterými se mi osobně dost potili uši, ale jinak jsou komfortem skvělé. Sluchátka jsou krásně skladná a vejdou se vám snad do každého batohu. Sluchátka váží neskutečných 290 g a jsou velmi lehká, pohodlná a ani po několika hodinách hraní z nich nebolí hlava. Výdrž baterie je také velmi solidní, výrobcem je udávána na zhruba 25 hodin poslechu a naplno je nabijete za 3 hodiny což zní skvěle. Osobně jsem vyzkoušel výdrž na jedno nabití a vždy se pohybovala od 21 hodin aktivního používání. Sluchátka mají i odnímatelný mikrofon který po připojení automaticky aktivuje technologii AI které zajišťuje potlačení okolního šumu a zvuk tak zůstává čistý a poslouchatelný. Osobně jsem mikrofon musel i otestovat a musím říct, že tato technologie funguje skvěle. Sluchátka jsem vyzkoušel na stavbě při hovoru a kdybych dotyčnému neřekl kde jsem, tak by to zřejmě ani nepoznal, protože AI technologie dokázala spolehlivě utlumit okolní zvuky a propustit pouze a jen můj hlas. Ovšem pozor, AI technologie funguje pouze a jen při bezdrátovém připojení, při připojení pomocí audio kabelu jí musíte bohužel oželit. Jediné, co mi na mikrofonu chybí je pop filtr proti větru, ale to je taková drobnost. Samozřejmě že jsem sluchátka převážně používal doma u počítače, kde jsem hrál s nimi hry a streamoval a musím říct, že mě sluchátka v některých věcech nadchli a v některých naopak zklamaly. Byl jsem překvapen z toho, jaký mají sluchátka zvuk a jak jsou schopné skvěle rozeznávat strany v FPS hrách. Bezdrátové připojení dosáhlo přes 2 patra dolů což je neuvěřitelné. Mikrofon je na úrovni herních sluchátek, takže žádné terno to není ale většině hráčů to postačí. Bohužel mi kolikrát požitek ze hry zkazilo vrzání nebo skřípání konstrukce sluchátek, několikrát jsem si musel sluchátka upravovat na hlavě tak, aby nevrzala nebo mi nepadali z hlavy. Koženkové měniče bych raději vyměnil za textilní, odnímatelné a pratelné, protože pod těmito se mi hodně potili uši až to bylo nepříjemné. Na levé mušli se nachází veškeré ovládací prvky kterými jsou nastavení hlasitosti, zapínání WIFI módu (Při nečinnosti se samo po chvíli vypne), pauzování a přeskakování skladem a poté audio konektor 3.5 mm. Na pravé straně se nachází USB-C vstup na nabíjení.

ASUSROGSTRIXGO - Ovládání.jpg


Vzhledově jsou sluchátka krásná a elegantní. Jsou v jednotné černé matné barvě což se mi dost líbí a nijak tedy nepřivolávají zbytečnou pozornost. Celé sluchátka včetně veškerého příslušenství si snadno uložíte do pěkného, pevného černého pouzdra s logem ROG a můžete si je snadno a bezpečně uschovat.

ASUSROGSTRIXGO - Balení.jpg


Technické okénko:
Sluchátka mají klasický frekvenční rozsah a to 20 Hz – 20 KHz na wifi pásmu 2.4GHz a 10 Hz – 40 KHz na audio kabelu 3.5 mm. Impedance je 32 Ohmů. Frekvenční rozsah mikrofonu je 100–8000 Hz a citlivost je -54dB. Potlačení hluku zařizuje zabudovaní AI technologie. Na PC si můžete zvuk doladit skrze ovládací aplikaci ROG Armoury II kde si můžete kompletně nastavit vše co potřebujete. Můžete si zde nastavit dokonce i to, po jaké době se vypne WIFI mód pro úsporu baterie.

ARMOUR 1.png

ARMOUR 2.png


Závěr:
Sluchátka jsou za mě velmi povedená, elegantní a lehká. Dají se snadno uskladnit a běžně používat mimo domov. Mikrofon je plně dostačující na běžné užívání, a navíc skvěle funguje s AI technologií. Až na pár drobností jsem se sluchátky neměl žádný problém, ale opět nastává otázka ceny. Sluchátka momentálně koupíte zhruba za 4 700 Kč což mi upřímně přijde dost a já osobně bych tyto sluchátka na cenil tak na 3 200 Kč ale chápu, že cenu dělá značka.

Celkem: 8/10

Reklama
  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Recenze ASUS ROG STRIX Radeon RX 6650 XT V2 OC Edition
    od winycz » 27 čer 2023 22:57 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    1
    13610
    od Ltb Zobrazit poslední příspěvek
    27 čer 2023 23:00
  • Popis (recenze) Asus ROG Strix Z790-A Gaming WIFI II
    od KingGustavo » 27 lis 2023 19:48 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    5
    1439
    od KingGustavo Zobrazit poslední příspěvek
    28 lis 2023 16:14
  • Asus Strix B450-F (w/ 5800x) 2NVME+2SATA?
    od holatir427 » 05 lis 2023 08:31 » v Problémy s hardwarem
    3
    1234
    od Alferi Zobrazit poslední příspěvek
    06 lis 2023 17:14
  • Asus ROG Delta Core - Recenze
    od KingGustavo » 03 říj 2023 14:28 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    9
    4420
    od ShadowWord:Pain Zobrazit poslední příspěvek
    06 říj 2023 18:27
  • Asus TUF-AX6000
    od flidrmi » 24 srp 2023 12:16 » v Sítě - hardware
    1
    1879
    od ITCrowd Zobrazit poslední příspěvek
    24 srp 2023 16:54

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 28 hostů