Divné upozornění od Googlu

Sekce věnovaná virům a jiným škodlivým kódům, rovněž ale nástrojům, kterým se lze proti nim bránit…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13.5
Guru Level 13.5
Příspěvky: 23602
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž
Stav:
Offline

Re: Divné upozornění od Googlu

Příspěvekod ITCrowd » 12 dub 2019 11:55

Nedivím se, že starší generace (a já k ní patřím) je proti. Veškeré informace jsou zneužitelné, a proto se po nich také všichni pídí, a proto se prodávají.
Ono vám to dojde. Nejpozději ve chvíli, kdy vaše fotografie na nějakém shromáždění bude důvodem pro ukončení studia na škole. Popřípadě v zaměstnání najednou ztratíte důvěru, a to kvůli nějakému příspěvku někde na nějakém fóru, či xichtí knize. A pokud to nepotká vás, tak třeba vaše potomky.
Postoj "nic zlého nedělám, tak je mi to jedno" jen povede ke zhoršení.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Reklama
h00ki
nováček
Příspěvky: 33
Registrován: duben 19
Pohlaví: Muž
Stav:
Offline

Re: Divné upozornění od Googlu

Příspěvekod h00ki » 12 dub 2019 12:04

ITCrowd píše:Že gůgl sleduje, je dokazatelné jednoduše - zkus si použít google vyhledávač pro nějaký produkt - třeba router. vejdi do obchodu a něco si projdi. Pak přejdi na libovolnou stránku (třeba pc-help). A v banneru gůgl adrvert se najednou objeví odkazy na routery. Zajímavá náhoda, že? :-)


Jmenuje se to personalizace reklam a dá se to zakázat :-)
Podpis nikdo nečte

Uživatelský avatar
karlos
Master Level 8
Master Level 8
Příspěvky: 6445
Registrován: květen 05
Bydliště: Domažlice
Pohlaví: Muž
Stav:
Offline

Re: Divné upozornění od Googlu

Příspěvekod karlos » 12 dub 2019 12:25

Off Topic
ad personalizace reklam: je mi vcelku lhostejná jakákoliv reklama, ale docela mě irituje (slušnější forma se.e), když něco sháním, pak to koupím a Google mě ještě měsíc prudí s nabídkami toho, co jsem již dávno koupil... Měli by fízlovat komplexněji a vědět tak, kdy již reklama není aktuální... :-)
ad fízlování OS a aplikací: i s tím jsem vcelku smířený, nicméně dělám hodně pro to, abych to fízlům co nejméně usnadnil. Když OS, nebo program pro samé fízlování neumožňuje seriózní práci, tak jej vyhodím... Minulý týden jsem vyhodil W10 i se 128GB SSD diskem a koupil jsem 256GB, pro linux... :-)
(případným chytrolínům na kydy, že je to málo, mohu dodat jen tolik, že nestahuji píč..iny, ani nic nehraji, mně to slouží na práci a bohatě mi to stačí na dalších deset let) :-)

PS: i já jsem již ve věku, kdy mám vrata krematoria na dohled. I mně vadí, když mi někdo kouká přes rameno. Možná je to tím, že jsem si užil špetky estébáckého dozoru a zájmu, když jsem byl podezřelý z plánování ilegálního opuštění republiky... Mladí pánové a chlapci. Važte si toho, že ta bolševická hydra nám již nevládne. Važte si svobody a nenechte si vnutit, že fízlování je pro naše dobro, že někdo moudrý pro nás vybere to nejlepší... To už tu bylo... ;-)
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13.5
Guru Level 13.5
Příspěvky: 23602
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž
Stav:
Offline

Re: Divné upozornění od Googlu

Příspěvekod ITCrowd » 12 dub 2019 12:59

Off Topic
Jan Werich: "Někdy si myslím, že jsme udělali velikou chybu, když jsme o svobodě nechali mluvit jen básníky a táborové řečníky. Básníci nedefinují věci moc přesně a už vůbec ne táboroví řečníci. O svobodě jsme měli nechat mluvit učitele. Děti se měli učit o svobodě. Ve škole. Docela vědecky - tak, jak se učí počítat. A měl to být povinný předmět. Náramně povinný - každý den. A měli jsme je učit, že svoboda není jen to básnické volání po křídlech. Měli jsme je učit jaký je rozdíl mezi skutečnou svobodou a anarchií, jak svobodu je vždycky nutné spojit s kázní. Jak si každý může dělat, co chce, jen pokud při tom nešlape sousedovi na kuří oko. Jenže, s lidma je těžko, dokážou si věci vážit věci, jen když je na chvilku ztratili. To platí o svobodě jako o všem ostatním. Dokud vám někdo za zády nediktuje s revolverem mezi lopatkama co máte říkat, psát a učit, nevíte opravdu jaká je to veliká věc - Když smíte říkat, psát a učit, čemu věříte."
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
vlazy
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 673
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž
Stav:
Offline

Re: Divné upozornění od Googlu

Příspěvekod vlazy » 13 dub 2019 10:46

V současnosti jsme sledování téměř všude a nejen na internetu i když internet a jeho možnosti je asi na prvním místě. Také mi to vadí, ale bohužel nic moc proti tomu nedokážeme dělat bez toho aniž bychom se nějak výrazněji omezovali. Pokud jde o internet tak to bychom ho asi museli přestat používat a to by asi byl pro mnohé z nás asi dost velký zásah do naších životů které jsou na internetu do jisté míry závislé. Nemám na mysli závisláky pro které internet znamená především nebo pouze hry, Facebook, YouTube atp. a bez čeho se dá normálně žít. Já si už příliš nedokážu představit život bez internetu kdy bych musel např. veškeré bankovní záležitosti chodit vyřizovat do banky, veškerou korespondenci musel vyřizovat papírově přes poštu, nemohl si kdykoliv zjistit to co potřebuji atp.. Bylo by to pro mne dost velké omezení a život by se mi tím dost prodražil. V současné době jsme téměř všichni do jisté míry závislí na internetu.
Pokud jde o to sledování na internetu tak si nemyslím, že by Googlovský prohlížeč Chrome byl pro nás nějakou hodně velkou hrozbou kvůli které bychom ho raději neměli používat. Ta sledovací hrozba je více či méně i v jiných prohlížečích a asi především ve stránkách které navštěvujeme, ale i v různých programech a OS. Já se proti sledování přes internet snažím bránit tím, že tam kde to není třeba nezadávám pro mne citlivé údaje a pokud jde nějaké sledování zakázat bez toho aniž by mne to nějak výrazně omezovalo tak se to snažím zakazovat. Nic víc proti tomu asi nedokážu udělat a tak jsem smířený s tím, že v internetu jsem sledovaný a to i tam kde se mi to příliš nelíbí.


Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host