ASUS ROG Chakram - Recenze

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Hanzr
nováček
Příspěvky: 8
Registrován: únor 19
Pohlaví: Muž
Stav:
Offline
Kontakt:

ASUS ROG Chakram - Recenze

Příspěvekod Hanzr » 31 led 2021 13:06

Všichni to známe, někdy nám prostě ujedou nervy při hraní her a kdo to pak schytá? Většinou to je herní myš. Ale i přes to, že tomu kolikrát tak není, tak se bohužel nevyhneme tomu, že myš prostě po pár letech používání najednou zhasne a je potřeba pořídit novou. Bohužel i mě nedávno opustila má herní myš, ale naštěstí se mi v pravou chvilku dostala do rukou skvělá herní myš od Asusu a to Asus ROG Chakram na kterou se dnes podrobně podíváme.

V balení se nachází:
Myš
Wifi přijímač USB 2.0 2.4 GHz
Opletený napájecí kabel USB 2.0 (m) – USB-C (m) (1.8 m)
Redukce USB 2.0 (f) – USB-C (f)
Krabička s náhradními díly a spínači
Čirý žeton a žeton s logem ROG
Látkové pouzdro
Manuál
Plastové logo ROG

1.jpg

2.PNG


Vzhledově se myš Asusu velmi povedla. Design je pěkný, čistý, velmi elegantní a k tomu je nádherně decentně podsvícený RGB barvami což vyvolává neskutečný první dojem a to, designéři v Asusu umí na výbornou. Myš je pravoruká a disponuje i podložkou pod palec což mě osobně velmi vyhovuje a u myší to vyhledávám. Dále zde najdeme u palce 2 plně programovatelná tlačítka a největší zvláštností a zajímavým prvkem je plně programovatelný joystick. Ten mě velmi příjemně překvapil, protože dokáže ulehčit pohyb jak při projíždění internetu, tak i ve hře a může fungovat buď v digitální či analogovém módu. V balení se nachází dvě různé velikosti joysticku a samozřejmě Asus myslí i na to, že někomu tento joystick nevyhovuje, a proto v balení dodává i záslepku. Myš sice není po stranách pogumovaná, ale to mě osobně vůbec nevadí, protože i tak mi skvěle padne do ruky. Asus v poslední době sází na velkou kustomizaci a proto vrchní kryt a obě tlačítka drží pomocí magnetů a můžete je lehce sundat což se mi moc líbí.

3.PNG

4.PNG


Co se týče připojení tak máte na výběr hned 3 možnosti. Kabel, Bluetooth nebo 2,4 GHz wifi přijímač. Co se týče kabelového připojení tak to, slouží hlavně k nabíjení myši. Ten kabel je sice vážně pěknej ale jelikož se jedná hlavně o bezdrátovou myš, tak by to byla trošku škoda. Možnost Bluetooth využijí hlavně ti z vás, kteří mají v počítači možnost Bluetooth připojení. Já osobně jsem tuto možnost také vyzkoušel ale příliš mě nenadchla. Když myš přešla do úsporného režimu, tak se odpojila a když jsem jí chtěl opět používat, tak to chvilku trvalo, než se připojila zpět. Osobně nejvíce doporučuji možnost připojení skrze wifi přijímač, který se nachází uvnitř samotné myši což je super. Připojení je rychlé, stabilní a myš takto využívám z 99 % času. Myš je vybavena optickým senzorem což jí někteří vytýkají, ale já osobně s tím nemám nejmenší problém. Senzor je přesný, svižný a myši vůbec nijak neubírá na kvalitě. Rychlost snímání senzoru je 400 IPS při zrychlení 40G a citlivost si můžete nastavit ve velkém rozmezí od 100 až do 16000 DPI což je parádní. Jednotlivé možnosti napájení či citlivost DPI můžete přepínat na spodku myši což je vyřešené vcelku dobře. Dále máte možnost si vybrat ze dvou variant snímačů které lehce vyměníte pomocí dodávané pinzety. Modré jsou sice trošku hlasitější ale mají ostřejší kliknutí a jsou pro mě pocitově lepší a přesnější. Hnědé jsou tišší ale kliknutí je takové mdlé a osobně nejsem jejich příznivce. Nejvíce mě překvapila baterie, která při plném nabití vydrží fungovat zhruba 70–80 hodin a nabíjení skrze dodávaný USB-C kabel trvá cca hodinu. Myš podporuje i bezdrátové Qi napájení ale to, jsem bohužel nevyzkoušel.

6.PNG

5.PNG


Po připojení k počítači vám bude myš sice fungovat ale pro její plné nastavení si budete muset stáhnout bezplatný ovládací software ASUS Armoury Crate ze stránek výrobce. Poté stačí myš připojit, rozkliknout záložku zařízení a vybrat ASUS ROG CHAKRAM. Po rozbalení zde můžete najít nastavení jednotlivých tlačítek myši a joysticku, nastavení 4 DPI módů, 9 RGB módů které si můžete libovolně doupravit, možnost kalibrace myši na vaši podložku či možnosti nabíjení a procentuální stav vaší baterie. Vše je přehledné a velmi jednoduše nastavitelné jediné mínus toho softwaru jsou aktualizace a jeho občasné stávkování. Kolikrát se mi stalo to, že jsem si chtěl upravit nastavení myši či klávesnice, ale software mě tam nepustil kvůli možné aktualizaci, která ve finále ani nešla skrze software nainstalovat což bylo velmi nepříjemné a toto vidím jako největší mínus.

Myš jsem používal zhruba měsíc a za tu dobu jsem si na myš natolik zvykl a oblíbil si jí, že si jí hodlám pořídit i jako stálou. Perfektně mi myš padne do ruky a skvěle se mi s ní pracuje. Nezaznamenal jsem žádné výpadky či trhání pohybu během používání čehož jsem se z počátku velmi bál ale naštěstí zbytečně. Myš je zkrátka nádherná, propracovaná a já jí mohu jen a jen doporučit. Samozřejmě se dostáváme i k ceně, bohužel tato myš nepatří mezi levné záležitosti a její cenovka se pohybuje aktuálně okolo 4 290,- korun což rozhodně není málo a upřímně mi to přijde vážně hodně. Sice je pravda, že myš je bezdrátová a v balení které působí prémiově toho dostanete vážně hodně ale přeci jen bych si dokázal představit cenu tak od 1000,- korun nižší. Každopádně toto je ode mě vše, děkuji za pozornost a hezký zbytek dne.

Celkové hodnocení: 10/10

Reklama
  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Asus ROG Delta Core - Recenze
    od KingGustavo » 03 říj 2023 14:28 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    9
    4416
    od ShadowWord:Pain Zobrazit poslední příspěvek
    06 říj 2023 18:27
  • Recenze ASUS ROG STRIX Radeon RX 6650 XT V2 OC Edition
    od winycz » 27 čer 2023 22:57 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    1
    13599
    od Ltb Zobrazit poslední příspěvek
    27 čer 2023 23:00
  • Popis (recenze) Asus ROG Strix Z790-A Gaming WIFI II
    od KingGustavo » 27 lis 2023 19:48 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    5
    1431
    od KingGustavo Zobrazit poslední příspěvek
    28 lis 2023 16:14
  • PC Asus s P5E nestartuje
    od Jocerin » 30 led 2024 16:47 » v Problémy s hardwarem
    3
    684
    od Jocerin Zobrazit poslední příspěvek
    31 led 2024 11:54
  • Asus TUF-AX6000
    od flidrmi » 24 srp 2023 12:16 » v Sítě - hardware
    1
    1874
    od ITCrowd Zobrazit poslední příspěvek
    24 srp 2023 16:54

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 22 hostů