Po aktualizaci windows nejde zvuk

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Gharash
nováček
Příspěvky: 1
Registrován: březen 18
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Offline

Po aktualizaci windows nejde zvuk

Příspěvekod Gharash » 14 bře 2018 20:30

Zdar, dneska se mi aktualizoval windows (10). Poté jsem přišel domů zapnul PC a najednou mi ve sluchátkách nejde zvuk. Dole v pravo vedle datumu mi to ukazuje křížek u zvuku a když na to najedu myší napíše to "No audio outup device is installed". Když na to kliknu tak je klasicky troubleshoting a napíše to "Realtek high definition audio has error" a " Nvidia virtual audio device has error" ať kliknu nacokoliv nenajde to kde je chyba a jen napíše jestli chci odeslat feedback. V device manageru jsem si našel Realtek i nvidii u zvuků, zkoušel aktualizovat ovaldače - vše v poho byly aktualizované. Odinstaloval jsem všechny drivery ke zvukům a stáhnul znovu realtek audio driver a Nvidia audio driver. Restartoval jsem PC a pro jistotu znovu zkontroloval aktualizace a jsou aktualizované (ty drivery.) Jediné co tam je , tak že mám u těch zvukových driverů žluté vykřičníky (viz screen). Už nevím co s tím , nějaké rady kde by mohl být problém ? Díky


screen: https://ctrlv.cz/BDdp

Reklama
RIKI22
Master Level 8
Master Level 8
Příspěvky: 6464
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž
Stav:
Offline

Re: Po aktualizaci windows nejde zvuk

Příspěvekod RIKI22 » 14 bře 2018 21:03

Obrázky do prílohy.Skús si stiahnúť poslednú verziu Realtek 6.0.1.8372.Skús 1.riadok iba tých 7,3 MB a aktualizuj cez Správcu zariadení,či sa niečo zmení.Ak nie stiahni balík 124,4 MB, postup rovnaký.Samozrejme , pred tým to rozbaľ do nejakej zložky.
https://www.catalog.update.microsoft.com/Search.aspx?q=Realtek%206.0.1.8372

Uživatelský avatar
kecalek
Level 3
Level 3
Příspěvky: 599
Registrován: říjen 17
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Offline

Re: Po aktualizaci windows nejde zvuk

Příspěvekod kecalek » 28 bře 2018 22:01

Neviem, či máš klasický PC, alebo NB. V podstate: pri aktualizácii W10 - aktualizuje i ovládače a to v rozpore s tým, čo funguje - napchá tam ovládače z dielne M$. Samorejme, že to spôsobuje problémy. Najmä u NB, nakoľko výrobcovia NB preberajú základy ovládačov od tvorcov ZK a prispôsobujú ich svojim zariadeniam (čo práve W10 totálne nezohľadňuje - pchá tam vytrvalo "universal" ovládače).
Takže v prípade PC - stiahni si pre svoju zvukovku ovládač od výrobcu zvukovky (v prípade integrovanej od výrobcu MB), v prípade NB zo stránky výrobcu NB, ulož si ich a cez Správcu zariadení daj Aktualizovať ovládač a podstrč tam tie stiahnuté. Takto sa prepíšu tie nepodarené W10 ovládače a budú tam originál ovládače - teda také, aké tam podľa správnosti majú byť.

P.S. Potom si nastav, aby sa v budúcnosti ovládače neaktualizovali.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 hostů