Střední škola Vyřešeno

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...). Témata z této sekce se NEZOBRAZUJÍ v TOPxx na hlavní straně fóra.

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

Uživatelský avatar
GonCz
Level 3
Level 3
Příspěvky: 544
Registrován: srpen 12
Pohlaví: Muž
Stav:
Offline

Střední škola

Příspěvekod GonCz » 28 dub 2015 21:02

Ahoj, už jsem to tak nějak řešil s kamarádem, ale nějak se nemůžeme shodnout. Jde o to, že teď jsem na gymnáziu a zachvíli půjdu na stř. školu. Rád se zajímám o počítače a sem tam to programování, ale nevím jestli bude pro mě lepší zůstat na gymplu nebo už jít na nějakou IT školu. Jako já osobně bych volil to IT, jenže na výšku bych chtěl na ČVUT. No.. Kamarád si myslí že na to čvut mě líp připraví gympl. Jenže to je všeobecné vzdělání. Já bych radši prefeoroval to IT, jenže tam tě zas špatné připraví na maturitu. Jako mám v tom guláš. Ale chtěl bych znát názor vás všech, jestli byste chtěli zůstat na gymnáziu, nebo už jít na specializovanou školu.
Naposledy upravil(a) Ltb dne 29 dub 2015 12:01, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Přesun do OT sekce...nějak mi uniká souvislost otázky, jestli máš zůstat na "gymplu" či nikoliv s IT oblastí, která byla podmínkou pro založení tématu v IT sekci...

Reklama
cmpl3x
nováček
Příspěvky: 49
Registrován: březen 15
Pohlaví: Muž
Stav:
Offline

Re: Střední škola

Příspěvekod cmpl3x » 28 dub 2015 21:20

:D Upřímně jestli budeš mít problémy s maturitou tak na ČVUT můžeš zapomenout. Státní maturity jsou jednoduchý a nechápu jak to někdo nemůže dát. Ale co já vím. Třeba tak moc chytrej, že mi ani nepřišli ta maturita jako maturita. Jestli tě baví IT tak je určitě lepší se na to zaměřit co nejdřív. Jak se říká starého psa novým kouskům nenaučíš. Plus se vyhneš možným problémům jako jeden kámoš kterej dělal gymnazium pak šel na vejšku a ve třeťáku ho vyhodili rodiče se na něj rozhodli v*srat. S gymplem si skoro nemůže sehnat práci ani na poloviční úvazek. A vejšku musel začít od začátku. :-)
Case: Corsair Air 540
MB: ASUS Maximus VII Hero
CPU: i7-4690K
CPU Cooler: Cryorig R1 Ultimate
GK: MSI GTX 970 4Gb
RAM: Kingston Hyperx Beast 16Gb 2400MHz
PSU: Cooler Master Silent Pro Gold 700W
SSD: Corsair Force 3 120GB
HDD:WD Velociraptor 600GB
Seagate Barracuda 2TB
Monitor:AOC AG352UCG - 35" 3440x1440

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 53531
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž
Stav:
Offline

Re: Střední škola

Příspěvekod petr22 » 28 dub 2015 21:42

Je to pomerne paradoxni situace. Ciste teoreticky je v tomhle state pul milionu nezamestnanych, kteri se snazi zoufale ziskat praci ale nase praxe je ale takova, ze na otevrene misto se hlasi i povaleci, flakaci, lemplove a netahla, v horsim pripade rovnou zlodeji. Sehnat spolehliveho zamestnance je hodne, hodne tezke a je treba vyhodit ve zkusebni dobe pomerne dost lemplu, kterym je jedno jakou praci odvedou. Takze sance ziskat dobrou praci hned po skole je. Navic kdyby to IT selhalo, nejvetsi nouze je dneska o dobre remeslniky, protoze pracovat rukama se nikomu nechce (treba umet s pajeckou se hodi i v IT).

CVUT je zase skola, na kterou kdyz se clovek dostane, nema zdaleka vyhrano - je potreba ji dokoncit pokud nechce byt clovek znam jako ten, co ho vyhodili z CVUT. Z ciste praktickeho hlediska je podle me vhodnejsi zustat kde jsi, potrebne IT znalosti daneho zamereni (napr. programamovani) lze ziskat samostudiem. Co ale musi naucit kazda skola, je pracovat v kolektivu. Sebelespi odbornik nebude mit moc uspech pokud nedokaze pracovat s ostatnima. Dneska uz vetsinou nelze ziskat praci tak, ze se ukaze diplom a zamestnavatele davaji nabidky.

Co se tyce maturity, ta probiha stale stejnym zpusobem - je potreba si pouze pamatovat par veci a umet o nich povidat a logicky umet odvodit souvislosti. O nicem jinem to neni, je to jednodussi nez to vypada. Mnohokrat cela maturitni komise hodnoti neco, cemu nejvic rozumis ty a musis jim to proto vysvetlit, pak to neni ani tak o znalostech, ale umeni podat vyklad tak aby to pochopil kazdy (a pozor - to je velmi cenena vlastnost u zamestnancu).

Uživatelský avatar
Oxxid
člen BSOD týmu
Master Level 8
Master Level 8
Příspěvky: 6194
Registrován: prosinec 12
Pohlaví: Muž
Stav:
Offline

Re: Střední škola

Příspěvekod Oxxid » 28 dub 2015 21:56

Byl jsem ve stejne situaci. Gymnazium te lepe pripravi z hlediska matematiky, programovani se teda budes muset naucit sam, viz. petr, naproti tomu stredni skola ma lehci matematiku a muzes mit na VS problemy, k programovani se tam ale dostanes.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13.5
Guru Level 13.5
Příspěvky: 23592
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž
Stav:
Offline

Re: Střední škola

Příspěvekod ITCrowd » 28 dub 2015 22:00

Osobně bych řekl, zůstaň kde jsi. Na čvut je nejtěžší matika a se střední školou bys mohl mít problém. A programování se budeš muset naučit tak jako tak. A neí tak těžké jako matika (aspoň pro mě).
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
adavyp
člen BSOD týmu
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 4631
Registrován: srpen 12
Bydliště: Brno-venkov
Pohlaví: Muž
Stav:
Offline

Re: Střední škola

Příspěvekod adavyp » 29 dub 2015 10:14

Ohledně matematiky je to dle mého názoru jedno. Jediné co je potřeba zjistit, jestli tvoje škola nabízí volitelné hodiny VŠ matematiky (úvod derivace, integrály), protože s tím bývají hodně problémy. Dneska na VŠ nepoznáš, kdo je ze střední a kdo je z gymplu, jejich znalosti jsou srovnatelné a celkově špatné.
Potřebujete poradit? Napište mi SZ.

"Non scholae, sed vitae discimus." - Seneca

Uživatelský avatar
karlos
Master Level 8
Master Level 8
Příspěvky: 6445
Registrován: květen 05
Bydliště: Domažlice
Pohlaví: Muž
Stav:
Offline

Re: Střední škola

Příspěvekod karlos » 29 dub 2015 12:11

Dneska ... nepoznáš, kdo je ze střední a kdo je z gymplu...

... nase praxe je ale takova, ze na otevrene misto se hlasi i povaleci, flakaci, lemplove a netahla...

Ve firmě hledáme již delší dobu elektronika. Marně. Dokud sedíme s uchazečem u stolu, je mistrem světa. Všechno umí, všechno zná, všechno dokáže opravit. Ve chvíli, kdy otevřeme rozvaděč stroje, lehce znejistí, když mu začne docházet, že bude muset tyto stroje OPRAVDU opravovat. Když pak dojde na schémata, kde chci popsat, co se stane se stykači a relé, když stisknu tlačítko START, je zle. Uchazeči zrudnou uši a zpotí se mu dlaně... :-( Úroveň znalostí absolventů různých škol je tristní a v praxi zcela nepoužitelná. Jediné co jim neschází je sebevědomí... :-(
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

Uživatelský avatar
faraon
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Příspěvky: 7356
Registrován: prosinec 10
Pohlaví: Muž
Stav:
Offline

Re: Střední škola

Příspěvekod faraon » 30 dub 2015 17:50

karlos: To si mi připomněl jedno vyprávění, které jsem kdysi strašně dávno četl. Šlo o člověka který do firmy přijímal opraváře rádií. Kdy se to přesně odehrávalo už si po těch letech nevzpomenu, ale šlo o lampárny a televize ještě nebyla, možná i za První republiky.
Také tam popisoval peripetie s různými uchazeči, nějaké ty pohovory, a nakonec test kde je prostě posadil k nehrajícímu rádiu, ať ho spraví. Stalo se mu, že jeden uchazeč při hledání závady rádio úplně rozebral do posledního šroubku, aniž by si všiml že přívodní kabel není zapojený do zásuvky, což byla ve skutečnosti jediná závada kterou to rádio mělo!
Takže tenhle problém je poněkud nadčasový :lol:
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!

(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)

Uživatelský avatar
baumleipzig
nováček
Příspěvky: 1
Registrován: prosinec 19
Pohlaví: Muž
Stav:
Offline

Re: Střední škola

Příspěvekod baumleipzig » 10 pro 2019 11:56

Ahoj,

Jsem studentem ČVUT. Potřebuji další IT kurzy od EdX nebo Coursera? Moje angličtina není moc dobrá, takže si nejsem jistý, že všechno pochopím.

Uživatelský avatar
mmmartin
Moderátor
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 9497
Registrován: srpen 04
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž
Stav:
Offline

Re: Střední škola  Vyřešeno

Příspěvekod mmmartin » 10 pro 2019 13:22

Založ si vlastní téma.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Notebook pro studentku na střední školu.
    od Tazator » 28 lis 2023 14:36 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    9
    1083
    od Baggy Zobrazit poslední příspěvek
    29 lis 2023 09:58

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 10 hostů