FB vir?

Vše ostatní o bezpečnosti…

Moderátoři: memphisto, Mods_senior, Security team

Nightingale
Level 1
Level 1
Příspěvky: 78
Registrován: únor 16
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Offline

FB vir?

Příspěvekod Nightingale » 09 zář 2016 10:59

Dobry den,
Dnes se mi stala takova nemila vec, poslal jsem pritelkyni zpravu s fotkou, ktera se nasledne z jejiho profilu odeslala nekolika lidem z jejich pratel (vcetne me samotneho). Absolutne netusim co to ma znamenat nebo proc se to stalo, hledal jsem na googlu nejake viry a co delaji, ale podobnou zkusenost sem nenasel. Nestahovala zadne pluginy, programy ani jine doplnky pro prohlizece, pouziva messenger na mobilu. Nejednalo se sice o zadnou zpravu co by mi prilis vadilo, ze se zverejnila, ale je jasne, ze me to docela zaskocilo a nastvalo.

Nemate podobnou zkusenost? Mohl to byt vir nebo treba jen nejake spatne nastaveni ci nejaky preklik? Podotykam teda, ze nemela mobil v ruce, ale v tasce a zjistila to az, kdyz ji mamka napsala zpravu co a a proc ji to posila.

Dekuji za kazdou radu a preji hezky den

Reklama
Uživatelský avatar
Pachoom
Level 2
Level 2
Příspěvky: 160
Registrován: květen 16
Pohlaví: Muž
Stav:
Offline

Re: FB vir?

Příspěvekod Pachoom » 11 zář 2016 17:09

Nepřihlásil se jí někdo na účet?

Nightingale
Level 1
Level 1
Příspěvky: 78
Registrován: únor 16
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Offline

Re: FB vir?

Příspěvekod Nightingale » 12 zář 2016 14:42

Ahoj, nerekl bych, ze to je tim, ze byl nekdo zrovna na jejim uctu a preposlal to... poslalo se to hned automaticky, ja puvodne myslel, ze se to mne poslalo omylem vickrat, ale to bylo jiz to preposlane od ni. Navic se to automaticky poslalo do peti poslednich konverzaci, coz bych usuzoval, ze to udelal spise nejaky bot. Nevim kde (a jestli vubec se da nekde) se da zjistit ip adresy prihlaseni na fb, ale nemyslim si, ze by to bylo takto.

Heslo na FB ma bezpecne, jen nevim jak to ma se zabezpecenim mobilu, v tom se ja sam moc nevyznam (stale jeste preferuji klasicke pc), nainstaloval jsem ji do mobilu avast, ccleaner a MBAM a vse jsem procistil a odstranil. Jestli vite jeste o nejake aplikaci do mobilu, ktera by odstranila podobnou havet, tak si rad necham poradit.

Jo a pri cisteni jsem ji nasel v historii nejaky stary vir (v mobilu jiz po nem nebyly stopy), ktery mela z netu z nejakych stranek, ktery ji zrejme rozesilal spamy, protoze ji googlu na urcity cas zablokoval pristup z duvodu poruseni jejich smluvnich podminek (konkretne pry z jeji ip bylo rozesilano velke mnozstvi spamu)

Uživatelský avatar
Pachoom
Level 2
Level 2
Příspěvky: 160
Registrován: květen 16
Pohlaví: Muž
Stav:
Offline

Re: FB vir?

Příspěvekod Pachoom » 13 zář 2016 16:01

https://www.facebook.com/help/405183566203254 Facebook nemám,ale jestli to chápu dobře,dá se tam zjistit,ze kterých IP Adres se na ten účet přihlašovalo.


Zpět na “Vše ostatní (bezp)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů