portal

...

Moderátor: Mods_senior

Uživatelský avatar
yonderboy
nováček
Příspěvky: 23
Registrován: březen 03
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Offline

portal

Příspěvekod yonderboy » 04 bře 2004 19:56

tak, prispivejte

Reklama
Návštěvník
Pohlaví: Nespecifikováno

pracovní skupina "portal.vysocinanet.cz

Příspěvekod Návštěvník » 04 bře 2004 21:07

Toto fórum vzniklo z důvodu návrhu prozatím brodského skromného portálu (co se týče portálových služeb) a bohatého (co se týče on-line her a diskusí).
Prosím vždy napište výhody/nevýhody Vámi navrhovaného řešení.

Tedy otázky a problémy k řešení:
1. REDAKČNÍ SYSTÉM- jakým způsobem se budou zprávy na portál přidávat (statické HTML, nějaký redakční systém), jakým způsobem. :?:
2. JAKÉ ZPRÁVY/OBSAH
- co si myslíte, že by nemělo na našem portálu chybět? Jaké služby by měl poskytovat? :?:
3. SYSTÉM PRO FÓRUM/DISKUSE
- jednou z hlavních funkcí portálu budou diskusní fóra. Otázka je jaký pro ně vybrat systém. Samozřejmě preferujeme systém zdarma. :?:
4. TECHNICKÁ PODPORA- co by mělo být za informae v technické podpoře - myslím především rady začátečníkům, především pro internet...?? :?:
5. ON-LINE HRY se zaměřením na lokální síť - intranet
- jakým způsobem budeme podporovat on-line hry? Jaké hry? Vlastní server? Jaká konfigurace? Co je k tomu potřeba (orignálka?)? Co potřebuje klient? Požadavky na rychlost? :?:
6. INTRANET+- jak co nejvíce využít výhody, že jsou všichni lidé propojeni v lokální bezdrátové síti? Jaké služby poskyktovat? :?:

Těším se na Vaše příspěvky, rady apod. Prosím psát rovnou k věci a komentáře posílat soukromě či na e-mail. Jinak není problém do tohoto fóra pozvat další lidi. :wink:

:lol: Orofin :lol:

Uživatelský avatar
Ltb
Administrátor
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Příspěvky: 6759
Registrován: únor 03
Bydliště: Praha západ
Pohlaví: Muž
Stav:
Offline
Kontakt:

Příspěvekod Ltb » 05 bře 2004 13:48

AD1: Pro redakční systém bude pro vás zřejmě nejvýhodnější zvolit kombinaci PHP+MYSQL. Na internetu se vyskytuje spousta již hotových aplikací tohoto druhu, tak např. na http://codewalkers.com/code.php?c=3 pod "content management"

AD3: Pro fórum platí to samé, co pro redakční systém. Opět doporučuji PHP+MySQL (je zdarma a nabízí ho většina poskytovatelů webhostingu)

Jinak jako jednu z variant by šlo klidně pro váš portál zvolit fórum tohle, nebyl by to vůbec žádný problém - stačilo by založit pár místností . 8)

Uživatelský avatar
yonderboy
nováček
Příspěvky: 23
Registrován: březen 03
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Offline

Příspěvekod yonderboy » 05 bře 2004 19:23

AD 1: nějaký konkrétní návrh? na čem jede tohle forum?

AD 2: informace o síti, jejich uživatelích + profily, jestli se bude víc hrát online, tak asi něco o těch hrách, zajímavá by mohla být sekce, kterou jsou pracovně nazval "brodský bulvár":), taková klasika - počasí, ze začátku bych tohle až tak nepřeháněl, bude s tim spousta práce, nechal bych tomu spíš volný průběh, až by se vidělo, že to někdo čte, můžou se služby rozšířit třeba o regionální zprsvodajství a tak

AD 3: viz 1

AD 4: sepsat nějaký FAQ s problémy, které se budou objevovat, návody na použití některých užitečných (nejen) síťových programů. asi ne tam dávat návod na IE:), ale na druhou stranu návod např. na ftp server, pinger, IRC, DC++ apod. některé lamy určitě ocení.

AD 5: toto téma přenechávám jiným, tomu moc nerozumim, hlasuju ale pro CS;)

AD 6: jak jsme již řešili např. dc hub, ftp server apod. by byly určitě super, ale vzhledem k neúměrnému zatěžování sítě je toto sporné, bude asi chtít vyzkoušet a pak případně zrušit. podle mě by ale to za pokus určitě stálo.

Uživatelský avatar
Orofin
nováček
Příspěvky: 2
Registrován: březen 04
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Offline
Kontakt:

Návrhy:

Příspěvekod Orofin » 06 bře 2004 11:41

Ad.1. Redakční systém:- poměrně zajímavý a se spoustou funkcí je redakční systém pod licencí GNU (nebo tak něco) Typo3 (http://www.typo3.cz, http://www.typo3.com, http://www.typo3.org), který už jeden z nás (Lukáš) používá a mám s ním nějaké zkušenosti. Prosím ho tedy o vyjádření se k jeho možnostem.
Ad.2. Jaké zprávy/obsah
- profily uživatelů, to se mi velice líbí, jak si to yonderboyi představuješ?Bylo by to součást nějakého fóra jako je toto?
- každpádně by tam mělo být fórum, kde lidé budou kecat o hrách na síti VysočinaNET, o sdílení souborů, co kdo má, co kdo nabízí či vymění za data apod.
- co se týče "bulváru", myslím že by nemělo chybět toto:
- kulturní přehled (kino...)
- otevírací doby (bazén,knihovna apod.)
- odkazy na nejnavštěvovanější služby na internetu a hlavní portály(centrum.cz,seznam.cz,jizdnirady.cz,svatky apod.)
- automaticky výcuc z nějakých jiných webů (novinky.cz,pravednes.cz,zive.cz ...)
- počasí (otázka je, zda jej někdo poskytuje zdarma)
- faq,technická podpora...
3. SYSTÉM PRO FÓRUM/DISKUSE-
- tento systém fóra se mi zamlouvá, zná někdo lepší zdarma?

:lol: Orofin :lol:
S internetem k lepším zítřkům ;-))

Uživatelský avatar
Orofin
nováček
Příspěvky: 2
Registrován: březen 04
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Offline
Kontakt:

Uživatelský kalendář

Příspěvekod Orofin » 06 bře 2004 17:43

Perfektní by byla aplikace (skript,php...?) kde by byl kalendář:
- jak pro naše akce - kulturní, on-line hry apod.
- tak každý uživatel by mohl mít svůj kalendář a se svojí partou, by si tam zaškrtávali kdo má kdy čas apod.

Otázka je, zda něco takového existuje... :?:

:lol: Orofin :lol:
S internetem k lepším zítřkům ;-))

Uživatelský avatar
yonderboy
nováček
Příspěvky: 23
Registrován: březen 03
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Offline

Příspěvekod yonderboy » 07 bře 2004 12:03

dost dobry napad. prinejhorsim zkusim neco napsat... ;)

Eternal
nováček
Příspěvky: 1
Registrován: březen 04
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Offline
Kontakt:

veřejně/nevěřejně

Příspěvekod Eternal » 10 bře 2004 17:33

Můj názor je takový:

Portál? nu proč ne? Hbnet ho má, ale vysokou návštěvností se asi nechlubí. Já osobně jsem třeba zrovna na portálu HBnet využil jen program kin a veřejné bruslení na stadioně. A to už využívám internet od hbnetu víc jak 5 let. (program HB kina se dá sehnat i jinde na netu)

Pokud bude portál obsahovat "online hry" a "intranet" sekce, tak by tento portál měl být rozhodně neveřejný... čím myslím to, aby se na něj nedostal nikdo, který nemá připojení od vysočinanetu.

Dovedete si představit, kdyby někdo do sekce intranet nabíld, že si zájemci mohou z jeho disku stáhnout nové pirátské kopije nějakých programů? her? Nebo kdyby se tam čistě náhodou od nějakého méně zkušeného uživatele počítače objevila nabídka, že nabízí nový software z práce, nebo něco podobného? To samé by se mohlo dít i v sekci online her. A to by nám to tu mohli zavřít, třeba jen z hloupého žertu nějakého "méně" šťastného uživatele vysočinanetu. A to bychom asi nikdo neradi.

Dle mého názoru patří sekce Intranet a online-hry do zákaznických stránek, tam kde se každý připojí pod svým heslem a to ještě zabezpečeným způsobem. Vždyť lidé z vnější sítě (internetu) si stejně nemohou nic z intranetu stáhnout, a pokud (zatím) neexistuje oficiální gameserver, tak si stejně nikdo jiný z internetu online-hry s lidmi na intranetu nezahraje. Tak proč by to tedy měli číst i lidé z internetu??

Technická podpora pro uživatele by asi byla také zbytečně pro ty uživatele internetu, kteří se připojují přes jiného poskytovatele a mají úplně jiný technický systém. Tak proč je tedy zatěžovat problémy, které jsou pouze privátní na síti Vysočinanetu?

... pak už moc z toho veřejného portálu nezbývá... možná že by byl jen napodobeninou nějakého "HBnetu" kdo ví.

Kalendář existuje, už jsem ho na jedněch stránkách viděl. Nevím jestli byl automatický a nebo ho dělal někdo ručně, ale lidé si do něj zapisovali důležité události, přehledně na 2 měsíce dopředu.

S pozdravem
Eternal

Uživatelský avatar
yonderboy
nováček
Příspěvky: 23
Registrován: březen 03
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Offline

>> eternal

Příspěvekod yonderboy » 11 bře 2004 10:43

v podstatě s tebou souhlasím. ono to taky tak původně bylo plánováno - udělají firemní stránky, až později postupně vznikl ten nápad s portálem.

já bych navrhoval soustředit se teď spíš na na vytvoření těch intranetových záležitostí, portálové služby bych přidával postupně, až na to bude čas a s ohledem na zájem o ně. tady se pak nabízí možná spolupráce s Lukášem Dvořákem, který údajně něco podobného už delší dobu připravuje.


Zpět na “Vše ostatní (sw)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 10 hostů