Router Asus RT-66U B1 - interaktivní recenze (dokončeno) Vyřešeno

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13.5
Guru Level 13.5
Příspěvky: 23591
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž
Stav:
Offline

Router Asus RT-66U B1 - interaktivní recenze (dokončeno)

Příspěvekod ITCrowd » 08 úno 2017 16:31

predek.jpg
Zdravím,
dostal se mi do rukou další kousek od Asusu - https://www.asus.com/cz/Networking/RT-AC66U-B1/
Jistěže se na něj podívám blíže, ale zůstane mi k dispozici delší dobu, a protože poslední "interaktivní recenze" viewtopic.php?f=117&t=164274 zaznamenala úspěch, rozhodl jsem se, že tuto akci zopakuji. Zeptejte se tedy na to, co by vás zajímalo a já zkusím otestovat a odpovědět. Děkuji za spolupráci!

Popis: Po rozbalení najdete v krabici vlastní router, napájecí zdroj, 1,5m dlouhý RJ45 síťový kabel, CD na kterém najdete manuál a utility od Asusu a tištěného rychlého průvodce nastavením.
Vlastní router je v klasickém "Asusovském" stylu. Na přední straně je USB 3.0 port, na zadní straně jsou umístěny všechny ostatní prvky. Tedy - tři neodnímatelné antény, konektor pro připojení napájení, vypínač, WPS a RESET tlačítko, další, tentokrát USB 2.0 port a čtveřice LAN a jeden WAN port - všechny gigabitové.

zada.jpg
Zadní pohled s popisem prvků
Software na CD:
- Discovery - umožní vyhledat zařízení Asus v síti.
- Rescue - umožní nahrát funkční firmware v případě, že se třeba nepovedla aktualizace
- Printer - usnadní nastavení tiskárny připojené k routeru

Počáteční nastavení routeru přes průvodce je velice jednoduché, a pokud nepožadujete žádné upřesňující nastavení, vše se odbude ve třech krocích. Nezabere víc, než 30 sekund.
1. Kontrola připojení - zde si router vyžádá heslo pro administrátorský přístup
2. Konfigurace internetu - jde o nastavení portu WAN. Jestliže váš provider podporuje automatické nastavení, nemusíte nic měnit
3. Konfigurace směrovače - zde je vyžádáno heslo pro přístup k WiFi síti.
pruvodce1.png
Průvodce

A nyní si probereme menu routeru a funkce, které nabízí:
Mapa sítě - zde jsou zobrazeny základní údaje o WAN síti, DDNS (pokud je nakonfigurováno), zabezpečení WiFi, počet připojených klientů, připojená USB zařízení, obě pásma WiFi sítě. A také monitor zatížení CPU a obsazená RAM paměť.
StatusCPU_RAM.png
Mapa sítě a stav systému
Pro ty, kteří z nějakého důvodu chtějí mít router neustále pod kontrolou pomocí mobilního telefonu jsou zde odkazy pro stažení potřebných aplikací. Osobně v tomhle žádný účel nevidím, pokud router nastavím správně, tak pak už je to jen krabička, která funguje, a není třeba do ničeho zasahovat.
App.png
Aplikace pro přístup z mobilního telefonu

Hostovaná síť - zde máte možnost vytvořit až šest sítí pro hosty, tři pro každé pásmo
AiProtection - protože zde došlo oproti starším modelům k výrazným změnám, budu se této položce věnovat zvlášť
Adaptivní funkce QoS - standardně je funkce QoS vypnuta. Pokud se rozhodnete ji používat, máte tři možnosti.
*Tradiční funkce QoS - funkce funguje tak, jak má fungovat - tedy přednostně doručuje multimediální pakety
*Adaptivní funkce QoS - umožňuje nastavit, které pakety budou doručovány přednostně v závislosti na aplikacích.
AdaptivniQoS.png
Adaptivní QoS
*Bandwidth limiter, tedy jinými slovy omezení šířky pásma.
QoSbandw.png
Omezení šířky pásma

Traffic Analyzer - v základu umí sledovat rychlost přenosu paketů. Nicméně lze zde doinstalovat doplněk pro statistiku a lepší sledování, takže k tomuto bodu se ještě vrátím.
monitorprovozu.png
Monitor provozu

Používání portů USB - možnosti využití USB portů jsou opravdu rozsáhlé a opět se k nim vrátím později, kdy důkladně proberu jednotlivé možnosti.
USBzaklad.png
Využití USB portů

AiCloud - pokud potřebujete mít připojen váš USB disk jako Cloud, pak jste zde správně. Jak Cloud zprovoznit jsem popsal zde: viewtopic.php?f=41&t=185051
AiCloud.png
AiCloud

Pokročilá nastavení:
Bezdrátové - zde můžete zapnout, či vypnout vysílání na zvoleném pásmu, deaktivovat WPS, nastavit MAC filtr, a to jak blacklist, tak whitelist, nastavit plánovač vysílání, vysílací výkon atd.
WiFiMACfilter.png
MAC filtr WiFi
WiFiVykon.png
Výkon WiFi

WAN - nejen nastavení parametrů připojení k internetu, ale i DMZ, směrování portů, DDNS, ale také duální WAN. Ano, i tohle router umí. Tedy v případě výpadku internetu na WAN portu lze využít náhradní připojení např. z USB klíčenky, či můžete použít jako další WAN port jeden z LAN portů.
DualWAN.png
Náhradní WAN připojení

IPv6 - zde se zapíná a nastavuje podpora IPv6
VPN - router umí PPTP a OpenVPN, v obou případech může fungovat jako server i klient
Firewall - několik možností nastavení, např. URL filtr pro přímé zakázání URL adres, filtr klíčových slov, filtr síťových služeb. Rozšiřující nastavení pro IPv6.
FireWallNetServices.png
Firewall - síťové služby

Správa - nastavení režimu provozu router - směrovač, AP, bridge, repeater. Dále pak kontrola a aktualizace firmware a možnost uložení aktuální konfigurace routeru.
Systémový záznam - router svoji činnost loguje a naleznete zde vše potřebné pro případnou kontrolu.
syszaznam.png
Systémový záznam - připojení

Síťové nástroje - router umí ping (dotaz na vzdálený počítač), traceroute (vypíše trasu cesty paketu), netstat (porty) a také umí odeslat WakeOnLan paket (probudí počítač v síti).
NetTools.png
Síťové nástroje

****Pokračování****
Možnosti využití portů USB
AiDisk - jedná se vlastně o zprovoznění služby FTP (File Transfer Protokol). Stejně tak lze tohle provést v následující položce "ServersCenter", kam také v případě upřesňujících nastavení budete přesměrováni.
Pro provoz FTP je nutná veřejná IP adresa. Pokud máte přidělenu statickou IP, pak postačí do FTP klienta zadat tuto IP adresu a dostanete se ke svým souborům. Pokud máte dynamickou IP, pak lze využít službu DDNS.Registrací si vytvoříte DDNS název ve tvaru "vase_jmeno.asuscomm.com" a po zadání do klienta FTP se opět dostanete ke svým souborům.
AiDisk_FTP.png
Ai Disk
V případě, že budete potřebovat vytvořit vícero účtů s různými právy, pak budete nasměrováni do záložky "Sdílený obsah FTP", kde si můžete založit libovolný počet uživatelů i s hesly a každému uživateli zvolit práva, jaká potřebujete.
FTP_prava.png
Zadání uživatelských účtů a jejich práv
Pro pořádek ještě dodávám, že pokud povolíte sdílení souborů v síti (Samba), pak celý seznam bude přenesen i do Samba sdílení včetně práv. Tohle platí i naopak.
A jak vypadá FTP spojení?
FTPserver.png
Přístup k souborům přes FTP klienta
Zde si všimněte, že přihlášený uživatel ITCrowd má zakázáno právo přístupu ke složce Fotky - předchozí obrázek, a zde vidíte, že pokus o zobrazení obsahu této složky způsobí chybovou hlášku klienta.
Servers Center - DLNA. Zde žádné záludnosti nejsou. Prostě povolíte, zvolíte (nebo ponecháte) jméno DLNA serveru a obsah je nabídnut do sítě. Na vaší televizi pak uvidíte něco jako tohle:
DLNA_TV.jpg
DLNA
Servers Center - Samba. Opět jednoduché - v záložce "Sdílení místa v síti (Samba)" nastavíte účty a práva ke sdíleným složkám (podobně jako u FTP). A v případě, že se přihlásíte k počítači jménem a heslem, které jste zadali, dostanete se ke svým síťovým složkám.
SambaSlozky.png
SAMBA - připojení síťových složek
Server Síťové tiskárny, 3G/4G a Time Machine jsem nezkoušel. Nemám tiskárnu do USB, ani klíčenku. A zálohování přes Time Machine se týká počítačů Mac, který taky nevlastním.
Download Master - umožňuje využít router s USB jako stahovací stanici. Výhoda je zřejmá, router může klidně pracovat, když je počítač vypnut, úspora energie je tedy značná. Chceme-li router používat pro stahování, musíme nejdříve nainstalovat potřebné aplikace. Vše je plně automatické, postačí pouze kliknout na odkaz "Install" a počkat, až se instalace provede. Po nainstalování se otevře správce stahování, kam můžete přidat URL, FTP, Magnet linky, torrenty atd. Kromě uvedených podporuje správce stahování aMule a NZB.
zadanitorrent.png
Zadávání URL (torrentu) pro stahování
Stahovani_torrent.png
Stahování souboru (torrent)
Jak vidíme, možnosti využití USB portů jsou opravdu nadstandardní.

****Pokračování****
Bezpečnost
Oproti bývalým modelům zde Asus skutečně zapracoval. Nová koncepce se opírá o databázi a aplikace TrendMicro, které je třeba doinstalovat. Výsledek je ten, že obyčejný uživatel dokáže nastavit zabezpečení routeru velmi jednoduše. Navíc, pokud používá URL filtr nebezpečných stránek, nemusí se zabývat jejich aktualizací, tedy za předpokladu, že se spolehne na databázi TrendMicro. Při pokusu o zapnutí některého z bezpečnostních prvků na vás vyskočí odsouhlasení licence instalace:
TMicroInst.png
Odsouhlasení licence produktů Trend Micro
TMicroInst.png (20.57 KiB) Zobrazeno 15108 x
Poté již můžete začít bezpečnostní prvky používat.
Bezpecnost.png
Možnosti zabezpečení sítě
1. Posouzení zabezpečení směrovače - velmi pěkně vyvedeno a jsou zde všechny potenciální hrozby, či rizika. Jednoduše graficky znázorněno, zda je riziko ošetřeno, či ne.
PosuzoBezpecnosti.png
Posouzení zabezpečení routeru
2a. Blokování škodlivých stránek - lze zapnout, nebo vypnout. Stránky jsou porovnávány s databází Trend Micro. Prakticky stejná funkce, kterou nabízí i moderní antiviry - pokud tuto funkci u vašeho antivirového programu máte, pak při seznamu vyhledaných stránek (např. google) uvidíte vpravo zelená zatržítka v případě, že stránka je vyhodnocena v pořádku.
2b. Ochrana před průnikem Opět možnost zapnout a vypnout.
3. Rozpoznání a blokování napadených zařízení - možná se někteří z vás už setkali s viry, či podobnou havětí odesílají z vašeho počítače spamy a následoval zásah providera, který vás odpojil. Zapnutím této funkce byste měli podobným problémům předejít. Navíc je podezřelé chování zachyceno a router odešle upozornění na předvyplněný e-mail. Bohužel, čeští poskytovatelé emailových stránek lze nejsou předvoleni:
Vystrahy.png
Nastavení emailu pro výstrahy
A do bezpečnosti samozřejmě patří i tzv. rodičovská kontrola. I ta doznala změn - lze zakázat stránky nejen dle URL filtru ve firewallu, ale filtrovat stránky podle obsahu. A nejen to - router umí blokovat zprávy IM (Instant messaging) - tedy např. ICQ apod, zabránit spojení P2P sítí a zakázat příjem streamů. Samozřejmě lze tato omezení vázat na určitý počítač (netbios jméno), nebo přímo na MAC adresu síťové karty.
Rodicovskaa.png
Možnosti rodičovské kontroly
A komu by tohle ještě nestačilo, pak může omezit přístup k internetu na zadaný počítač pro určité dny a hodiny.
CasPlan.png
Časové plánování
Jak vidíte, stará koncepce bezpečnosti byla opravdu změněna a pro obyčejné uživatele velmi zjednodušena. A příště už nás čeká jen měření parametrů a závěr.

****Dokončení*****
Router jsem podrobil obvyklým testům, na žádost jednoho z tazatelů doplněno i použití QoS. Zde je výsledek:
rychltab.png
Rychlosti
"Měření" berte orientačně, těžko se mi v domácích podmínkách podaří vždy splnit stejné, natož ideální podmínky. Zvláště pak, když v okolí mám na dvacet WiFi sítí v pásmu 2,4 GHz (v pásmu 5 GHz jen jednu). Pro úplnost dodávám, že měření "A" je 1m od routeru, "B" 3m od routeru přes zeď, "C" 8m od routeru přes tři zdi. K měření rychlosti USB je použit flash disk Voyager GT USB 3.0. Rychlosti zde uvedené jsou reálné rychlosti kopírování souboru ukázané totalcommanderem.
Zajímavé je, že pouze zapnutí funkce QoS zrychlilo průchod routerem WAN/LAN o více než 200Mbit/s. Zkoušel jsem použít QoS v režimu omezení pásma, zde jsem nastavil upload na max, download na 200 Mbit/s a max. rychlost byla 236 Mbps. Při opačném nastavení - download na max a upload na 200 Mbps byla rychlost 353 Mbps. Dále jsem zkoušel online přenost TV (ivysílání ČT24, 720p) na nejdelší vzdálenost u WiFi 2,4 GHz a zároveň jsem u toho kopíroval soubor. Bez QoS se soubor kopíroval rychlostí cca 30 Mbps a docházelo k zásekům obrazu. S QoS nastaveným na stream byla rychlost kopírování cca 20 Mbps a docházelo k zásekům obrazu. Ale při nastavení Adaptivního QoS s prioritou pro web se rychlost kopírování snížila na cca 11 Mbps a k záseku nedošlo. Lze tedy říci, že QoS vliv na přenos dat má, jen je třeba si "pohrát" s nastavením.

Co říci závěrem?
Jedná se o router disponující řadou přidaných funkcí, který zcela vyhoví požadavkům náročnějších uživatelů. Plusem je také jednoduché administrační rozhraní, které je navíc v češtině. Výhodou jsou také dva USB porty (z toho jeden USB 3.0), ke kterým lze připojit tiskárnu, flashdisk, nebo mobilní "klíčenku", čímž můžete "zálohovat" připojení k internetu. Výrazně je také zlepšena bezpečnost. Co mi vadí, jsou neodnímatelné antény. Myslím, že v této cenové relaci (cca 3.700,- u czc) by uživatel měl mít možnost antény nahradit.
Naposledy upravil(a) ITCrowd dne 15 dub 2017 15:26, celkem upraveno 18 x.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Reklama
marktwist
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: únor 17
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Offline

Re: Router Asus RT-66U B1 - Zeptejte se, aneb interaktivní recenze

Příspěvekod marktwist » 19 úno 2017 16:02

Procesor (pocet jader - jedno nebo dve?), spolehlivost obecne, a jak (a jestli vubec) funguje uzivatelsky QoS?
Predpokladam, ze je to aktualizovana verze puvodni AC66U?

topr
nováček
Příspěvky: 1
Registrován: únor 17
Pohlaví: Muž
Stav:
Offline

Re: Router Asus RT-66U B1 - Zeptejte se, aneb interaktivní recenze

Příspěvekod topr » 19 úno 2017 22:56

Bylo by prosím možné prověřit, jak je na tom router s podporou IPv6? Je ve výchozí konfiguraci IPv6 povolené, nebo je nutné něco nastavovat ze strany uživatele? Jaké jsou dostupné možnosti IPv6 připojení na WAN? Má router IPv6 Firewall a jaké je jeho výchozí nastavení a možnosti konfigurace?

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13.5
Guru Level 13.5
Příspěvky: 23591
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž
Stav:
Offline

Re: Router Asus RT-66U B1 - Zeptejte se, aneb interaktivní recenze

Příspěvekod ITCrowd » 23 úno 2017 18:42

2matktwist:
Procesor má dvě jádra, provoz a zatížení je monitorováno v reálném čase:
StatusCPU_RAM.png
Zatížení CPU a RAM

Jak funguje uživateský QoS?
Nejdříve co vlastně QoS je - funkce zajišťující přednostní doručení paketů pro multimediální či VoIP aplikace. A proč? Pokud stahuješ data, tak se celkem nic neděje, když se nějaký paket opozdí. Systém si prostě počká a soubor potom správně doplní. U multimédií je to však jiné, pokud například během sledování TV dojde ke zpoždění paketu, pak místo na obrazovce neobsahuje data (kostičkování), a to oku neujde. Proto je tu QoS, které rozpozná tyto pakety a doručí je přednostně.
A jaká nastavení QoS router umí?
1. QoS lze zcela vypnout. Tedy všechny pakety jsou doručovány tak, jak přijdou, bez upřednostnění.
2. Adaptivní QoS umožňuje zjednodušené nastavení QoS pro aplikace:
AdaptivniQoS.png
Adaptivní QoS
3. Tradiční QoS funkce je stejná, jak jsem popsal výše.
4. Omezení šířky pásma - lze přímo zvolit počítač, kterému bude šířka pásma omezena. A lze zvlášť nastavit jak download, tak upload.
QoSbandw.png
Omezení šířky pásma

Je-li to aktualizovaná verze AC66U netuším. Původní AC66U mi rukama neprošel, takže tohle je dotaz spíše na výrobce.

2topr:
IPv6 router samozřejmě podporuje, jak pro WAN, trak pro LAN. Ve výchozím nastavení je však podpora IPv6 vypnuta, je tedy nutno ji nejdříve zapnout.
Možnosti konfigurace WAN portu:
IPv6.png
IPv6 WAN port

Firewall IPv6 také umí a jeho konfigurace zde:
IPv6firewall.png
IPv6 firewall
Pokud by tě něco zajímalo konkrétně, můžu zkusit vytvořit testovací síť na IPv6, ale myslím, že tyto informace jsou dostatečné.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13.5
Guru Level 13.5
Příspěvky: 23591
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž
Stav:
Offline

Re: Router Asus RT-66U B1 - Zeptejte se, aneb interaktivní recenze

Příspěvekod ITCrowd » 25 úno 2017 12:47

Aktualizováno.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Nelli
nováček
Příspěvky: 29
Registrován: listopad 16
Pohlaví: Muž
Stav:
Offline

Re: Router Asus RT-66U B1 - Zeptejte se, aneb interaktivní recenze

Příspěvekod Nelli » 25 úno 2017 12:58

Perfektně zpracováno! :clap:
Tento duplicitní účet byl založen a používán trollem Blue Spirit, který nerespektuje základní pravidlo fóra, kterým je zákaz zakládání účtů za účelem obcházení trvalého BANu, který před mnoha lety obdržel za nevhodné chování a opakované narušování chodu fóra. Na fórum nadává kde může, kritizuje ho, kritizuje všechny jeho stálé členy, přesto k nám stále a pořád "leze"...

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13.5
Guru Level 13.5
Příspěvky: 23591
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž
Stav:
Offline

Re: Router Asus RT-66U B1 - Zeptejte se, aneb interaktivní recenze

Příspěvekod ITCrowd » 02 bře 2017 18:02

****Pokračování****
Možnosti využití portů USB
Přesunuto do prvního příspěvku.
Naposledy upravil(a) ITCrowd dne 23 bře 2017 15:10, celkem upraveno 2 x.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

marktwist
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: únor 17
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Offline

Re: Router Asus RT-66U B1 - Zeptejte se, aneb interaktivní recenze

Příspěvekod marktwist » 03 bře 2017 22:27

Diky moc. A jeste ke qos, prosim - testoval jsi rychlosti? U puvodni ac66 qos v oodstate dva roky nedela co ma - nedodrzuje nastaveny rychlosti, nebo lepe, v mym pripade se download srazi na asi petinu moznyho bez ohledu na nastaveni, asi i proto, ze vcelku rychla linka a jen jedno cpu jadro, takze nestihal (krom toho, ze to asus rozbil ve firmware). Slo by to prosim zkontrolovat, jestli to funguje jak ma?

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13.5
Guru Level 13.5
Příspěvky: 23591
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž
Stav:
Offline

Re: Router Asus RT-66U B1 - Zeptejte se, aneb interaktivní recenze

Příspěvekod ITCrowd » 05 bře 2017 07:37

2 marktwist: není zač. Testy rychlosti budu dělat až na závěr. Jak jsem avizoval v posledním příspěvku, pracuji teď na téma bezpečnosti, zde jsou velké změny oproti obvyklému, proto si samostatnou kapitolu zaslouží. testy rychlostí přijdou až pak. Na tvé přání navíc přibude i testování rychlosti s QoS, i když asi budu muset popřemýšlet, jak.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

marktwist
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: únor 17
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Offline

Re: Router Asus RT-66U B1 - Zeptejte se, aneb interaktivní recenze

Příspěvekod marktwist » 07 bře 2017 23:47

Ja testuju qos jen do miry nastavit ho ciste zakladne s implicitnima pravidlama a speedtest. U puvodni ac66 je to uz zjevny, natavim 30 down, jede 70. Nastavim 130, jede 70. Vypnu, jede 200+. Ono uz dvoujadro je vcelku duvodem pro vymenu, ale kdyby to jelo, mohl bych po par letech zase trochu ridit tok.
S tim zabezpecenim - je hodne jiny nez starsi routery tyhle tridy asusu s aktualnim fw?

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13.5
Guru Level 13.5
Příspěvky: 23591
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž
Stav:
Offline

Re: Router Asus RT-66U B1 - Zeptejte se, aneb interaktivní recenze

Příspěvekod ITCrowd » 08 bře 2017 06:06

Takové testy ale nemůžou dávat relevantní výsledky. Navíc základně nastavit QoS by znamenalo přednostní doručení multimediálních paketů a data můžou počkat. Myslím, že spíše záleží na tom, jak si představuješ, že by QoS mělo vlastně fungovat, nebo co chceš vlastně řídit.
Bezpečnost je úplně jiná, je třeba doinstalovat produkty TrendMicro, což ve starých verzích naprosto chybí.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

marktwist
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: únor 17
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Offline

Re: Router Asus RT-66U B1 - Zeptejte se, aneb interaktivní recenze

Příspěvekod marktwist » 08 bře 2017 23:09

Souhlasim, ze KDYBY to qos fungovalo korektne, pak by nemely smysl. Ale ja v orvni rade testoval, JESTLI funguje. Kdyz uz pri tomhle bylo zjevny, ze to ignoruje nastaveni, nemelo smysl delat cokoli vic.
Jeste mne napadlo - jak moc topi?
A jeste drobnost, trochu jsem se rozhlid a mam pocit, ze hardwarove je to spis iterace puvodni ac68, nez 66. Spis pro zajimavost.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Asus ROG Delta Core - Recenze
    od KingGustavo » 03 říj 2023 14:28 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    9
    4416
    od ShadowWord:Pain Zobrazit poslední příspěvek
    06 říj 2023 18:27
  • Recenze ASUS ROG STRIX Radeon RX 6650 XT V2 OC Edition
    od winycz » 27 čer 2023 22:57 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    1
    13599
    od Ltb Zobrazit poslední příspěvek
    27 čer 2023 23:00
  • Popis (recenze) Asus ROG Strix Z790-A Gaming WIFI II
    od KingGustavo » 27 lis 2023 19:48 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    5
    1431
    od KingGustavo Zobrazit poslední příspěvek
    28 lis 2023 16:14
  • Asus RT-AX57-Go - router pro cestovatele Příloha(y)
    od ITCrowd » 15 bře 2024 10:53 » v Sítě - hardware
    1
    935
    od Ltb Zobrazit poslední příspěvek
    16 bře 2024 16:31
  • Je lepší před pomalý router dát switch 1Gbit/s, nebo pořídit dražší router 1Gbit/s?
    od atari » 27 zář 2023 11:15 » v Sítě - hardware
    3
    2283
    od ITCrowd Zobrazit poslední příspěvek
    27 zář 2023 14:06

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů