ASUS ROG Strix Wireless - Recenze

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Hanzr
nováček
Příspěvky: 8
Registrován: únor 19
Pohlaví: Muž
Stav:
Offline
Kontakt:

ASUS ROG Strix Wireless - Recenze

Příspěvekod Hanzr » 10 úno 2019 18:16

Žijeme v době technologických pokroků a stále si snažíme něco ulehčovat, proto lidstvo vymyslelo bezdrátovou technologii, která se postupně rozrůstá čím dál víc a kabely pomalu mizí, je jen otázkou času kdy i elektřina se bude přenášet vzduchem a žádný kabel nebude potřeba ale o tom se tady s vámi teď bavit nechci. Bezdrátová technologie přešla ze satelitů i na běžné malé věci co používáme každý den jako například sluchátka k mobilu či k počítači a jelikož u počítače sluchátka používají většinou hráči tak společnost ASUS přišla s herními bezdrátovými sluchátky.
Představuji vám herní sluchátka ASUS ROG STRIX Wireless.
Tyto sluchátka disponují kvalitním 7.1 kanálovým prostorovým zvukem v rozsahu 20Hz – 20kHz který se v dnešní době stává u herních sluchátek samozřejmostí a pokud jste někdo jako já přecházel z klasických kancelářských sluchátek na sluchátka s tímto 7.1 zvukem tak to určitě poznáte, já osobně jsem byl z toho unešený a poslech každé hudby jsem si užíval jako kdybych jí slyšel poprvé, prostě paráda. Dále jak už název napovídá, tak se jedná o bezdrátová sluchátka tudíž žádný kabel nepotřebujete kromě nabíjení, kde vám stačí klasické microUSB od vašeho telefonu, které má doma v dnešní době snad každý. Výrobce udává výdrž až 10 hodin já osobně jsem zaznamenal nejdelší výdrž 11 hodin což je ještě víc, než výrobce udává a rozhodně body k plusu ale také se mi stalo několikrát že sluchátka se najednou vypnuli uprostřed důležité přestřelky či komunikace ale to je hold úděl se kterým se musí počítat, poté vám nezbývá nic jiného než připojit kabel od napájení. Vzdálenost, na kterou přenos vydrží výrobce udává na 15 metrů, nevěřil jsem tomu, ale byl jsem znovu překvapen, slezl jsem z druhého patra dolu do kuchyně a stále jsem slyšel hudbu z počítače což mě příjemně překvapilo.

Co se týče připojení tak se nabízí 2 možnosti:
1. Bezdrátové kde stačí pouze zapojit usb přijímač do vašeho PC či herní konzole PS4, zmáčknout na přijímači postranně tlačítko connect a na sluchátkách zmačknout tlačítko pro zapnutí a je to.

2. Kabelové, díky kterému stačí pouze pomocí 1,5 metru dlouhého kabelu a 3,5mm kombinovaného čtyřpólového adaptéru pro zvuk a mikrofon připojit k PC, všem herním konzolím, mobil a zkrátka ke všemu co má 3,5mm jack vstup.

Sluchátka už fungují samy o sobě ale pro ty, kteří si chtějí ještě víc užít jejich funkce a vyladit si je přesně pro sebe třeba na nějakou hru nebo pořádní zážitek z filmu tak si můžou naistalovat software na jejich ovládání jménem STRIX Sonic Studio kde si můžete vyladit vše co potřebujete (Najdete ho na oficiálních stránkách ASUS (POUZE PC)).

Strix Sonic Audio - Software.png


Při kooperaci se potřebujete také bavit se svým týmem ať už je to přes TeamSpeak, jiný software či přímo ve hře a přesně proto se v balení nachází odnímatelný směrový mikrofon který má frekvenční rozsah 50hz – 16kHz a lze ho díky ohebnému materiálu nastavit tak, aby vás bylo co nejlépe slyšet. Samozřejmě že kvalita se ani zdálky nevyrovná studiovému mikrofonu jako je například ASUS ROG Strix Magnus ale pro klasické použití bohatě dostačuje. Co se týče pohodlí tak jsou velmi pohodlné ale také dosti velké a někomu to může vadit, polstrování je měkké a příjemné jak přes hlavu, tak kolem uší, bohužel je dělané, z jaké si koženky, která časem ztvrdne, popraská, začne se loupat a v létě se dost potí uši ale to je něco s čím musíte počítat při jejich pořízení. Konstrukce je velmi robustní, a i když mi sluchátka párkrát omylem upadly tak nebylo vidět žádné poškození a nejsou ani tolik těžké ale na dlouhodobé nošení to také neni. Vzhledově parádně zpracované.

Na levém uchu najdete 4 tlačítka:
1. Zapnutí/vypnutí/bezdrátové připojení
2. Přidání hlasitosti
3. Zapnutí/vypnutí mikrofonu
4. Ubrání hlasitosti

Zapojení mic,auc,nabíjení.jpg


Balení:
Když sluchátka rozbalíte tak první, co uvidíte budou samozřejmě sluchátka a menší černá krabička ve které se nachází 1,5m dlouhý jack-jack kabel pro připojení, 3,5mm adaptér zvuk/mikrofon, USB přijímač, návod a reklamační formulář.

Rozložení balení.jpg


Závěr a hodnocení:
Tyto sluchátka jsem měl cca rok a nikdy jsem s nimi neměl větší problém, fungují skvěle, jsou pohodlné, nikde nijak nevadí ale jsou spíše pro lidi s větší hlavou jako já (Orientačně podle přilby L/XL). Za mě, co bych osobně zlepšil by byl materiál kolem uší, protože se vám začnou potit uši a musíte je sundat a otřít se ručníkem což zas takový problém není ale stejně je to trošku otravné. Sluchátka nejsou nijak speciální, jsou to klasická bezdrátová herní sluchátka s kvalitním zvukem. Momentálně se pohybují v cenové relaci kolem 3 tisíc což mi přijde malinko přemrštěné a dle mého by byla adekvátní cena kolem 2 tisíc ale je to můj osobní názor.

Celkové hodnocení: 8/10

Reklama
  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Vše ostatní (hw)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 12 hostů